Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

jolanka 22:40, 18 sty 2017

Nett napisał(a)

Ech, Chopiny mnie trochę rozczarowały, ale to pierwszy rok, więc jeszcze daję im szansę. Kwiły mało, więcej były puste niż z kwiatami, jako jedyne złapały mączniaka, matowe liście, poskręcane. Zobaczymy jak zimę przeżyją.

Jolu a jeżówki jako osobne kępy czy pomędzy róże?
A w jakim kolorze byś widziała?

U mnie rosły dobrze, nawet byłam zdziwiona bo kupilam niezbyt udane krzaki z malutkimi korzeniami i obawialam się, ze się nie przyjmą.

Jezowki to fajnie wygladaja w wiekszych kępach pomiędzy rozami do tego delikatne trawy Uwielbiam przy rożach szalwie. Kolory to trzeba by dopasować do pozostalych bylin. Osobiście nie lubię czerwonych ani pomarańczowych wiec kupilam fioletowe, białe i zielonkawe. Mam klopot z dostępem do komputera i pisze na tablecie. Nie moge sprawdzic nazw
Nett 22:56, 18 sty 2017

jolanka napisał(a)

U mnie rosły dobrze, nawet byłam zdziwiona bo kupilam niezbyt udane krzaki z malutkimi korzeniami i obawialam się, ze się nie przyjmą.

Jezowki to fajnie wygladaja w wiekszych kępach pomiędzy rozami do tego delikatne trawy Uwielbiam przy rożach szalwie. Kolory to trzeba by dopasować do pozostalych bylin. Osobiście nie lubię czerwonych ani pomarańczowych wiec kupilam fioletowe, białe i zielonkawe. Mam klopot z dostępem do komputera i pisze na tablecie. Nie moge sprawdzic nazw

Jolu a jakie delikatne trawy? Zawsze mam z tym problem.
ren133 08:58, 19 sty 2017

Nett 12:15, 19 sty 2017

ren133 napisał(a)

Co tam?
jolanka 22:40, 19 sty 2017

Nett napisał(a)

Jolu a jakie delikatne trawy? Zawsze mam z tym problem.

Najdelikatniejsza to stipa Fajne są rozplenice ale one sa różnej wysokości i potrafią rozrastać się ale można je dzielić i po kłopocie Kupiłam w tym roku taka niską i jestem ciekawa czy przezimuje

Specjalistka od traw to Madzenka
malgol 08:17, 20 sty 2017

Dziewczyny ,siejecie same stipę czy w sezonie kupujecie i sadzicie z doniczek?
AniMa 08:18, 20 sty 2017

Stipę (ponny tails) możesz kupić jako nasionka i już wysiać - trzymać w domu, potem zrobić rozsadę i na wiosnę gotowe sadzoneczki wsadzać. Wielka oszczędność a jak a radość, ze sama wyhodowałaś
malgol 08:23, 20 sty 2017

no ja do siania serca jakoś nie mam...zapominam podlewać, albo zmarznie w garażu A w ogóle to w garażu można czy w domowym ciepełku siejecie?

może uda mi się w tym sezonie wysiać bo potrzebuje dużo stipy
Nett 08:46, 20 sty 2017

Ja w tamtym roku pierwszy raz miałam stipę, kupiłam kilka sadzonek, bo jakoś dużo u mnie jej nie przewiduję.
Tez z wysiewaniem to u mnie kiepsko. Może kiedyś spróbuję. Warzywa też kupuję z rozsady. Jedynie te, które można siać bezpośrednio do gruntu, to sieję.
malgol 08:55, 20 sty 2017

No to masz tak jak ja Ale stipę chciałam miec w większej ilości więc kupować tyle jeszcze bez nadziei ,że przetrwa zime to szkoda...