U mnie rosły dobrze, nawet byłam zdziwiona bo kupilam niezbyt udane krzaki z malutkimi korzeniami i obawialam się, ze się nie przyjmą.
Jezowki to fajnie wygladaja w wiekszych kępach pomiędzy rozami do tego delikatne trawy Uwielbiam przy rożach szalwie. Kolory to trzeba by dopasować do pozostalych bylin. Osobiście nie lubię czerwonych ani pomarańczowych wiec kupilam fioletowe, białe i zielonkawe. Mam klopot z dostępem do komputera i pisze na tablecie. Nie moge sprawdzic nazw
Najdelikatniejsza to stipa Fajne są rozplenice ale one sa różnej wysokości i potrafią rozrastać się ale można je dzielić i po kłopocie Kupiłam w tym roku taka niską i jestem ciekawa czy przezimuje
Stipę (ponny tails) możesz kupić jako nasionka i już wysiać - trzymać w domu, potem zrobić rozsadę i na wiosnę gotowe sadzoneczki wsadzać. Wielka oszczędność a jak a radość, ze sama wyhodowałaś
Ja w tamtym roku pierwszy raz miałam stipę, kupiłam kilka sadzonek, bo jakoś dużo u mnie jej nie przewiduję.
Tez z wysiewaniem to u mnie kiepsko. Może kiedyś spróbuję. Warzywa też kupuję z rozsady. Jedynie te, które można siać bezpośrednio do gruntu, to sieję.