Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 19:39, 18 sty 2017

Myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie. Cisy będą też na łuku w niższej części ogrodu, więc powinno być ok.
Marta 19:57, 18 sty 2017

Fajny pomysł z tymi cisami, zimą nie będzie tak łyso
Gruszka_na_w... 20:26, 18 sty 2017

Dodaj jeszcze te kosodrzewiny Pumilo, bo je masz. Rosną niewielkie, można je ciąć, a z rozplenicą dobrze się komponują. W razie dziur ewentualnych upchasz tam pasującą kolorystycznie żurawkę. Cis wystarczy jeden i ze 3 kulki kosówki.
U mnie z rozplenicami dobrze współpracuje czyściec wełnisty.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Nett 20:32, 18 sty 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dodaj jeszcze te kosodrzewiny Pumilo, bo je masz. Rosną niewielkie, można je ciąć, a z rozplenicą dobrze się komponują. W razie dziur ewentualnych upchasz tam pasującą kolorystycznie żurawkę. Cis wystarczy jeden i ze 3 kulki kosówki.
U mnie z rozplenicami dobrze współpracuje czyściec wełnisty.

Haniu masz rację, ale musze się upewnić, ze będzie miejsce na wszystko

No i musze się pilnować, bo miało być mało gatunków, minimalistycznie
Gruszka_na_w... 20:46, 18 sty 2017

Uwielbiam to określenie, ale jeszcze nie widziałam na Ogrodowisku takiego ogrodu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Nett 20:50, 18 sty 2017

Uwielbiam to określenie, ale jeszcze nie widziałam na Ogrodowisku takiego ogrodu.

No ale próbować trzeba
malgol 20:54, 18 sty 2017

Ja też jestem za cisami u siebie też planuję pododawac tu i ówdzie bo jednak zima dużo dają
Nett 21:00, 18 sty 2017

malgol napisał(a)
Ja też jestem za cisami u siebie też planuję pododawac tu i ówdzie bo jednak zima dużo dają

Mi też pasują cisy, zwłaszcza, że planuję je na rabacie na dole.
Zarys rabaty generalnie jest. Co wyjdzie, to okaże się latem jak odrosną rozplenice i zakwitną róże. Szkoda ylko, że nie będzie można od razu poprawić jakby się kolory nie zgadzały.
ren133 21:14, 18 sty 2017

Bukszpany tnie się w czerwcu (jeśli to kule- trzeba mieć dojście ze wszystkich stron), a wtedy róże są dość mocno rozrośnięte. Ja jestem pragmatyczna niesłychanie i przede wszystkim myślę o tym, żeby sobie nie robić "pod górkę".

Cięcie bukszpanu zalecane w kwietniu i/lub czerwcu ... jak już fajnie się je wyprowadzi to można sobie czerwiec darować (często mocne slońce przypala końcówki) ... ale to prawda przy kulkach jest jednak dużo roboty ... choć z różami też niemało
Nett 21:16, 18 sty 2017

ren133 napisał(a)

Cięcie bukszpanu zalecane w kwietniu i/lub czerwcu ... jak już fajnie się je wyprowadzi to można sobie czerwiec darować (często mocne slońce przypala końcówki) ... ale to prawda przy kulkach jest jednak dużo roboty ... choć z różami też niemało

Reniu bukszpanów nie będzie