Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

malgol 20:12, 20 sty 2017

No właśnie, też jestem ciekawa. Chociaż moje nie wszystkie zakwitly...nie wiem czemu i chyba nie ma co zbierać. Chętnie przyjmę nasionka od kogoś
kaz742011 21:02, 20 sty 2017

Zaglądam z rewizytą. Dziękuję za miłe słowa o moim ogrodzie. Czytam o stipie. Ja niestety będę musiała zakupić sadzonki, bo nie posiadam żadnych roślin w przechowalniku. W tym roku będę próbowała ukorzenić sadzonki z hortensji. Ale co z tego wyjdzie to nie wiem. Nigdy tego nie robiłam bo ogrodnik ze mnie żaden ( typowe dziecko miasta co roboty w ogródku nie znało dotąd wcale).
Nett 21:43, 20 sty 2017

kaz742011 napisał(a)
Zaglądam z rewizytą. Dziękuję za miłe słowa o moim ogrodzie. Czytam o stipie. Ja niestety będę musiała zakupić sadzonki, bo nie posiadam żadnych roślin w przechowalniku. W tym roku będę próbowała ukorzenić sadzonki z hortensji. Ale co z tego wyjdzie to nie wiem. Nigdy tego nie robiłam bo ogrodnik ze mnie żaden ( typowe dziecko miasta co roboty w ogródku nie znało dotąd wcale).

Kasiu to witam w klubie. Ja też "miastowa" z bloku, co tylko u babci trochę żniw widziała. Ale z każdym rokiem jest lepiej. No i forum, to skarbnica wiedzy, z której można czerpać garściami. Jeszcze trochę i też będziemy ogrodniczkami z prawdziwego zdarzenia
Nett 12:20, 21 sty 2017

Jeju dziewczyny, jak mi się dzisiaj zachciało już wiosny i ogrodu!
U nas odwilż, znowu widac trawę i rośliny. Co prawda wyglądają fatalnie spod śniegu, ale tak mi się dziś zachciało żeby juz coś robić i żeby już coś kwitło, wychodziło spod śniegu.

Ja wiem, ze za wcześnie i nawet nie powinno jeszcze wychodzić, bo by zmarzło, ale tak mnie jakoś dziś naszło..
malgol 13:40, 21 sty 2017

No to jesteśmy dwie też dziś wyszłam poptarzec na te klapniete, przygniecione śniegiem rośliny i wylazace spod chlapy gałązki marnie to wygląda. Też już wiosnę bym chciała bo takiej odwilzy nie cierpie
jolanka 13:50, 21 sty 2017

Ja tez
Kawa 14:07, 21 sty 2017

A mu mnie duuzo śniegu jeszcze do wiosny daleko
Nett 14:44, 21 sty 2017

Jak na Szczecin, to i tak długo było biało. Zwykle dzień, dwa jest śnieg, a później plucha, później znowu popada i się rozpuści. Naprawdę rzadko jest tak, żeby śnieg leżał kilka dni taki bielusieńki.
Ale niestety, jak zaczynają się roztopy, to robi się naprawdę brzydko i człowiek marzy o wiośnie.
Nett 15:07, 21 sty 2017

Kochane mądre kobitki, powiedzcie mi czy jeśli chce posadzić w rogu działki, pod drzewami spore skupisko tawułek arendsa, które kwitną jak wiadomo czerwiec- lipiec, to powinnam im coś dosadzić, żeby to miejsce wyglądało dobrze od wczesnej wiosny do jesieni, czy liście tawułek wystarczą? Będą na tle cisów.

A jeśli dosadzić, to co. Chodzi o to, żeby powstało spore poletko, więc pomiędzy nie bardzo pasuje mi coś sadzić żeby znowu "dziur" nie było. Ale czy same tawułki będą ok?
Anda 15:24, 21 sty 2017

Nie mam tawułek, więc nie wiem, czy potrzebują podsadzenia. Jeśli chcesz je czymś podsadzić to ładnie się z nimi komponują hosty, tiarelle, paprocie, carexy, jarzmianki, niezapominajki, Geranium nodosum (bodziszek leśny?). To informacje z mojej encyklopedii
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies