no te inne niż trawa żywopłoty, znaczy iglaste czy liściaste, które wypada ciachać nożycami....nigdy nie ciachałam i wydaje mi się, że nie potrafiłabym
Pod altankę, domek to fundamentów kopać raczej nie będziecie, tylko płytę fundamentową? To taką płytę nalepiej poziom ustawić niwelatorem, podczas robienia szalunków, potem zalewacie i gotowe. Domek murowany czy drewniany?
Płyta fundamentowa (ROD zabrania wylewania fundamentów co dla mnie, laika jest ostatnią głupotą - nie można wykopać fundamentu głębokiego na 40 cm, ale już płytę fundamentową pod całą powierzchnię domku na 30 cm, owszem można) no ale nie wnikam, trzeba się dostosować domek 25 m2, murowany. Widzę, że będę musiała się zwrócić o pomoc do znajomego budowlańca, bo nas przerasta ten nierówny grunt
Skoro mam spadek od strony alejki w stronę granicy ROD ok. 40 cm i postawię altankę na ścianie granicy ROD , tak jak piszę anbu = Ania to nie będziemy musieli kopać pod płytę fundamentową
O drzewka kolumnowe zapytaj Mazana. On, Mazan będzie wiedział najlepiej na ile te formy są reklamą, a na ile rzeczywistością. Wiem od zaprzyjaźnionego sadownika, że to nie tak całkiem jak na fotkach (na wszystkich odmianach jedno i to samo drzewko). Poważnie piszę o konsultacji z Mazanem.
Cytrynę to w domu, albo w ocieplanej oranżerii sobie posadź