Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z motyką na słońce

Z motyką na słońce

anbu 21:22, 12 wrz 2016

A co Ty znowu chcesz przycinać?
Constans 21:25, 12 wrz 2016

anbu napisał(a)
A co Ty znowu chcesz przycinać?

no te inne niż trawa żywopłoty, znaczy iglaste czy liściaste, które wypada ciachać nożycami....nigdy nie ciachałam i wydaje mi się, że nie potrafiłabym
natka098 21:26, 12 wrz 2016

Pod altankę, domek to fundamentów kopać raczej nie będziecie, tylko płytę fundamentową? To taką płytę nalepiej poziom ustawić niwelatorem, podczas robienia szalunków, potem zalewacie i gotowe. Domek murowany czy drewniany?
anbu 21:30, 12 wrz 2016

Dasz radę ja też pierwszy raz w tym roku ciachałam i spoko się ciacha
Constans 21:45, 12 wrz 2016

natka098 napisał(a)
Pod altankę, domek to fundamentów kopać raczej nie będziecie, tylko płytę fundamentową? To taką płytę nalepiej poziom ustawić niwelatorem, podczas robienia szalunków, potem zalewacie i gotowe. Domek murowany czy drewniany?

Płyta fundamentowa (ROD zabrania wylewania fundamentów co dla mnie, laika jest ostatnią głupotą - nie można wykopać fundamentu głębokiego na 40 cm, ale już płytę fundamentową pod całą powierzchnię domku na 30 cm, owszem można) no ale nie wnikam, trzeba się dostosować domek 25 m2, murowany. Widzę, że będę musiała się zwrócić o pomoc do znajomego budowlańca, bo nas przerasta ten nierówny grunt
Constans 21:47, 12 wrz 2016

anbu napisał(a)
Dasz radę ja też pierwszy raz w tym roku ciachałam i spoko się ciacha

Anek, oczami wyobraźni już widzę moje pierwsze cięcie ale zawsze można powiedzieć, że ma sie ogród w stylu nowoczesna abstrakcja
Constans 21:55, 12 wrz 2016

Olśniło mnie!
Constans 21:58, 12 wrz 2016

Skoro mam spadek od strony alejki w stronę granicy ROD ok. 40 cm i postawię altankę na ścianie granicy ROD , tak jak piszę anbu = Ania to nie będziemy musieli kopać pod płytę fundamentową
Constans 22:55, 12 wrz 2016

Znów pytanie (ale to jak tam czas Wam pozwoli - jakoś tak mi się to wydało ważne pomimo niewiedzy):

- planuję posadzić na działce drzewka owocowe kolumnowe, dla przykładu:

http://www.ogrodnik.sklep.pl/pl/oferta/drzewka-kolumnowe

Czy jabłoń, brzoskwinia, cytryna i czereśnia będą mogły rosnąć np. w jednym szpalerze obok siebie?

Toszka 23:16, 12 wrz 2016

O drzewka kolumnowe zapytaj Mazana. On, Mazan będzie wiedział najlepiej na ile te formy są reklamą, a na ile rzeczywistością. Wiem od zaprzyjaźnionego sadownika, że to nie tak całkiem jak na fotkach (na wszystkich odmianach jedno i to samo drzewko). Poważnie piszę o konsultacji z Mazanem.

Cytrynę to w domu, albo w ocieplanej oranżerii sobie posadź