Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z motyką na słońce

Z motyką na słońce

Makusia 10:33, 13 wrz 2016

Asiu jak już w twórczym szale wymyślisz u Ani gdzie motyka, a gdzie słońce, to zapraszam do mnie posiedzieć na półce
makadamia 10:33, 13 wrz 2016

Opowiadaj, a ja w tym czasie wrzucę co obmyśliłam

Jak się chcesz od sąsiadów odgradzać, a frontem do tych pól i łąk, to ja bym stawiała domek w północno-wschodni kącik.
Idealnie i w całkowitym oderwaniu od realiów postawiłabym go po ukosie, żeby zasłaniał działkę od alejki i sąsiada.
W tej opcji masz z tarasu doskonały widok na pola (do tej działki niezagospodarowanej to bym się nie przyzwyczajała zbytnio).

Ale wszystkie domki pewnie pod linijkę, więc lepiej się trochę dostosować do sąsiadów:

Linie trochę koślawe, ale chodzi o pomysł.
Projekt prościutki i banalny, ale myślę że szkoda czasu i atłasu na jakieś wymyślne ścieżki, murki i skomplikowane linie rabat. No chyba że chcesz
Makusia 10:36, 13 wrz 2016

...no nieźle. Super propozycje!. Pierwsza bardziej fajna, ale może faktycznie druga bardziej realna...
anbu 10:42, 13 wrz 2016

Oj już mi się pierwsza propozycja podoba i to bardzo
Ale Ania tu urządzi
Constans 10:45, 13 wrz 2016

makadamia więc tak:

Działka ma wymiary 22 metry na 17 metrów (w lekuchnym zaokrągleniu)

Patrząc z perspektywy tego zdjęcia w prawym dolnym roku (grabie) kończy się ogrodzenie naszego jedynego sąsiada po naszej stronie alejki i zaczynają się nasze metry. Idąc jakby w dół, w stronę tych drzew - to te 22 metry. Równolegle do drzew to te nasze 17 metrów. To nieskoszone to ta cholerna alejka z podagrycznikiem - jak widzisz ogrodzenia jeszcze nie ma więc i bramki nie ma. To czy bramka będzie na sodku tych 17 metrów czy gdzieś z boku - temat otwarty.

Od alejki wschód, od sąsiada północ, drzewa zachód no i południe wiadomo gdzie.

Domek: jedyne co bardzo chcę to 25 m2 i to jest jedyne moje chciejstwo. Poza tym może mieć inny kształt, może być łamany, może być bardziej kwadratowy, jaki chcesz ja zrobiłam taki prostokątny bo w pierwotnej wersji miał zasłonić nasze ognisko przed sąsiadami.

Jedyne chyba co musi być, to studnia na płocie ROD, czyli zachodzie ponieważ tam wszyscy mają więc chyba ta najszybciej znajdziemy wodę

Asiu i powiem Ci tak: niechaj Ciebie dobra kobieto NIC, absolutnie NIC nie ogranicza Niech moc będzie z Tobą!
asiak 10:48, 13 wrz 2016

Macham
Constans 10:48, 13 wrz 2016

Nosz qlva to ja się tu produkuje a Ta Wariatka już!
Constans 10:49, 13 wrz 2016

asiak napisał(a)
Macham

Odmachuje
Constans 10:50, 13 wrz 2016

Powiem Wam, że ten domek na ukos to ekstrawagancja totalna
Constans 10:54, 13 wrz 2016

makadamia - Asiu dziękuję za wysiłek i podpowiedzi muszę to teraz w głowie przemielić i na makiecie sie poprzyglądać Dziękuję Ci najmocniej