Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

Gosialuk 07:18, 25 maj 2018

Lawenda w osłonce super wygląda. Dopasowane idealnie. Woda jest coraz cenniejsza, więc zbiorniki na wodę są dobrą inwestycją. Też planuję, choć nie taki urodziwy jak twój. Pokrzywy też muszą być w ogrodzie.
zoja 07:19, 25 maj 2018

Beczka extra
Teraz tylko duzo deszczu potrzeba u mnie ma padac w weekend...
Macham piatkowo
Basilikum 12:49, 25 maj 2018

a ja sie nabralam, ze to glina
Oj to juz wiem kto takie piekne oslonki robi

Hosty masz sliczne
marba 20:12, 25 maj 2018

Aniu, sadzę hosty gdzie tylko choćby skrawek cienia. Najbardziej lubię te z wielkimi liśćmi.

Danusiu, kaloszki kiedyś były białe w czarne wzorki. Na słońcu to, co czarne się złuszczyło i zostało to, co widać. Niczym ich nie malowałam. W ogrodzie można wykorzystać wiele rzeczy.

Gosiu, ten łan pokrzyw rośnie na skraju lasku, nie tępię ich tam, póki nikomu nie przeszkadzają. W ogrodzie walczę z nimi, bo chętnie by się i tu zadomowiły.

Zoju, dzięki za pochwałę beczki, ja też czekam na deszcz jak na zbawienie.

Izo, beczka rzeczywiście bardzo sprytnie udaje ceramiczną, ale waży około czterech kilogramów, sama przytachałam ją do ogrodu.

Lubię tę wiosenną, soczystą zieleń.

Czy ktoś może wie, co to za roślinka? Myślałam, że to jakaś trawka, ale trawy przecież tak nie kwitną.

Beczułka w nowej odsłonie. Bardzo lubię ten kolor surfini.

Gosialuk 20:45, 25 maj 2018

marba napisał(a)

Czy ktoś może wie, co to za roślinka? Myślałam, że to jakaś trawka, ale trawy przecież tak nie kwitną.

To miecznica wąskolistna. Miałam jeden egzemplarz, a potem wywiozłam do mamy i została wyplewiona. Niestety jak nie kwitnie, to bardzo trawkę przypomina.
marba 21:08, 25 maj 2018

Gosieńko, bardzo dziękuję za rozpoznanie. Faktycznie, teraz przypominam sobie, że jesienią zamawiałam coś takiego. No, ale poszło do ziemi bez oznaczenia. Jak większe zamówienie, to trudno potem wszystko spamiętać. Na przyszłość muszę przygotować sobie jakieś tabliczki z nazwami.
Margerytka40 21:13, 25 maj 2018

Gosialuk napisał(a)

To miecznica wąskolistna. Miałam jeden egzemplarz, a potem wywiozłam do mamy i została wyplewiona. Niestety jak nie kwitnie, to bardzo trawkę przypomina.

I baaaardzo się rozsiewa
gosika67 21:47, 25 maj 2018

Hosty piękne i dorodne.Pozdrawiam.
marba 22:39, 25 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)

I baaaardzo się rozsiewa

No, to fajnie, bo ślicznie kwitnie, przydałby mi się cały łan. Lubię niebieski kolor, ostatnio coraz go więcej w ogrodzie.

marba 22:45, 25 maj 2018

gosika67 napisał(a)
Hosty piękne i dorodne.Pozdrawiam.

Goniu, dziękuję w imieniu host.