Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

barbara_kraj... 22:56, 24 maj 2018

marba napisał(a)

Muszę się jeszcze pochwalić nowym nabytkiem: beczką na deszczówkę. Pojemność- 360 l. Oby tylko chciało częściej padać.

Beka jest wspaniała! Z amforą grecką na wino mi się kojarzy.
marba 22:58, 24 maj 2018

Mirka napisał(a)
Basiu jak tam twoja Magesti siałaś czy nie?

Mireczko, wysiałam, ale siewki nie są zbyt okazałe. Do połowy maja trzymałam w domu, teraz są w ogrodzie, nadal w doniczkach. Może po przesadzeniu do gruntu trochę przyśpieszą. U Ciebie rosną w pełnym słońcu przez cały dzień? Zastanawiam się nad miejscówką dla nich.
Serdecznie Cię pozdrawiam.
marba 23:06, 24 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Dzban na deszczówke rewelacja bo i bardzo ozdobny, fajny pomysł z tymi butkami czy kalosze to są w których jest lawenda? No i numer 1 prezent z napisem Pozdrawiam

Tak, Danusiu, lobelia rośnie w starych kaloszach napełnionych ziemią. Co roku wsadzam do nich coś jednorocznego. Z osłonki z nazwą ogrodu bardzo się cieszę, to bardzo trafiony podarunek.
marba 23:20, 24 maj 2018

barbara_krajewska napisał(a)

Beka jest wspaniała! Z amforą grecką na wino mi się kojarzy.

Masz rację Basieńko, kształt deszczownicy jest bardzo klasyczny. Do wyboru miałam też bardziej współczesne formy, ale ten jakoś najbardziej mnie przekonał.
Basieńko, wiem, że robisz z pokrzyw miksturę dla swoich roślin, zobacz ile u mnie tego dobra. Jeśli będziesz potrzebować nowej partii surowca to przybywaj.

AnnaMS 23:23, 24 maj 2018

Witaj, dawno u Ciebie nie byłam, wybacz, sama wiesz ile jest pracy ... Ale wszystko się ładnie rozrosło, bodziszki, irysy i inne kwiatuch piękne, dzban na wodę super i mebelki brązowo-białe też super ... pozdrawiam i lecę dalej
barbara_kraj... 23:30, 24 maj 2018

marba napisał(a)

Basieńko, wiem, że robisz z pokrzyw miksturę dla swoich roślin, zobacz ile u mnie tego dobra. Jeśli będziesz potrzebować nowej partii surowca to przybywaj.

Spodziewałam się takiego łanu, gdy dopiero rosła. Ewa też taką jej ilością pochwalić się może. Na razie zapas mam. Ale w przyszłym roku - kto wie?
marba 23:41, 24 maj 2018

AnnaMS napisał(a)
Witaj, dawno u Ciebie nie byłam, wybacz, sama wiesz ile jest pracy ... Ale wszystko się ładnie rozrosło, bodziszki, irysy i inne kwiatuch piękne, dzban na wodę super i mebelki brązowo-białe też super ... pozdrawiam i lecę dalej

Aniu, miło, że o mnie pamiętasz. Zapraszam częściej. Też Cię pozdrawiam.

Dziś parę portretów moich host:

AnnaMS 23:43, 24 maj 2018

Śliczności, też je kocham
danuta_szwajcer 07:13, 25 maj 2018

A te kalosze były w takim kolorze czy są pomalowane? Fajny pomysł, też tak zrobie Podoba mi się jak tworzysz ten swój raj na ziemi, tak naturalnie Psiaki są super Pozdrawiam
Dominika11 07:15, 25 maj 2018

beczka super

hosty piękne