Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

danuta_szwajcer 16:18, 17 wrz 2017

Piękne te brzozy, chodz liści nie zazdroszcze Zdrowe są bardzo dla człowieka, tak jak dęby Grabisz wszystko Basiu? Pozdrawiam deszczowo
marba 16:48, 17 wrz 2017

Nie grabię tych liści, Danusiu. One po zimie same znikają.
U mnie też deszczowo i pochmurnie. Pogoda zmusza mnie do odpoczynku.
anek 18:58, 17 wrz 2017

Piękny masz kolor tych marcinków. Jakie wyraziste. Ja za późno pomyślałam o nich i jak były wyprzedaże bylin , to astrów już zabrakło. Muszę w następnym roku dopilnować. Jesień Basiu u Ciebie na prawdę śliczna i jaka kolorowa .
marba 21:31, 17 wrz 2017

gobasia napisał(a)
piękne brzozy...mam u siebie jedną ..na wiecej nie ma miejsca

Ale w lesie mamy ich dużo więcej,muszę kiedyś zrobić zdjęcia

Widziałam Twoją brzozę. Dorodna jest. Dobrze, że ma dużo miejsca, aby ładnie się rozrastać. U mnie, oprócz tych dwóch podwójnych, wszystkie rosły latami w strasznym zagęszczeniu, dlatego takie chude i wyciągnięte w górę. Kiedy tu przybyliśmy wycięliśmy te ze środka i część zewnętrznych. W ten sposób powstała nasza brzozowa alejka.
marba 21:36, 17 wrz 2017

anek napisał(a)
Piękny masz kolor tych marcinków. Jakie wyraziste. Ja za późno pomyślałam o nich i jak były wyprzedaże bylin , to astrów już zabrakło. Muszę w następnym roku dopilnować. Jesień Basiu u Ciebie na prawdę śliczna i jaka kolorowa .

Aniu, Marcinki na zdjęciu to ten krzak z pączkami, a te w pełni rozwinięte to jednoroczny miniaturowy aster Pinokio. W przyszłym roku wysieję więcej, bo fajne są i kwitną wcześniej od Marcinków.
anabuko1 14:53, 18 wrz 2017

No i jesień mamy na twoich zdjęciach piękną I kolorową.
A ten rozowiasty rozchodnik jest cudny. Taka zroweczka w ogrodzie. Super.
Basilikum 14:59, 18 wrz 2017

a mi jest szkoda lata
jakos tej jesiéni jeszcze nie przyjmuje do wiadomosci
brzozki masz sliczne ja mam kilka samosiejek na pastwisku
marba 17:06, 18 wrz 2017

Aniu, tę bardzo mi się podoba ten rozchodnik, na wiosnę postaram się go rozmnożyć, ciekawe czy się uda. Teraz szkoda mi go ciąć.

Izo, u mnie też dużo samosiejek, nie wszystkie tępię, jak rosną w odpowiednim miejscu to zostają. Kocham brzozy, podobnie jak sosny. Jednym i drugim wybaczam wszystkie wady.
zoja 19:23, 18 wrz 2017

Basiu w jakim Ty pieknym miejscu mieszkasz!!!
Cudowne sa te drzewa i ta sielskosc wylewajaca sie z widokow.
Tylko przedogrodek odstaje od reszty

Mysle, ze kroczek za kroczkiem i kawalek za kawalkiem stworzysz ogrod o jakim marzysz - mam tylko nadzieje, ze nadal pozostanie w nim atmosfera tego miejsca
Cudownie!
marba 20:22, 18 wrz 2017

Zoju, cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Przedogródek musi poczekać na swoją kolej, na razie skupiam się na ogrodzie za domem, a tam cała lista rzeczy do zrobienia. Ale małymi krokami do celu.
Pędzę do Ciebie!