Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

bdan 14:04, 16 lis 2016

iwka napisał(a)
Moje zwykłe anabelki leżą po deszczu jak plaki Myślę że metalowe podpory na wiele się nie zdadzą, będą się łamać. Najlepszy chyba sposób to podwiązywanie tak jak szefowa radzi, każdą gałązkę do patyka wbitego w środek krzaczka, taką pajęczynę trzeba upleść.

No ta zabawa to juz niezbyt mi się podoba
AngelikaX 14:29, 16 lis 2016

iwka napisał(a)
tak na szybko znalazłam Danusi wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1196-podwiazywanie-wysokich-hortensji

i to o czym mówiłam https://www.ogrodowisko.pl/watek/6503-ogrodowy-miszmasz?page=33#post_1

a znasz ten wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada tam to dopiero kopalnia wiedzy na temat hortensji

Dzięki - Danusi wątek przed chwilą czytałam i wydaje mi się w przypadku Anabellek tylko metalowe podpory się sprawdzą - kiedyś miałam bambusowe tyczki i sznurki i właśnie na wysokości sznurka się odcinały i łamały.

Hortensjadę znam - wpadłam się nawet przywitać, ale nie zdążyłam jeszcze wątku przeczytać - w sam raz na długie zimowe wieczory
jolanka 16:35, 16 lis 2016

Podczytuję o Anabelkach - mam jedną i leży Poza tym muszę częściej niz inne podlewać, bo szybko więdnie jeśli choć trochę się spóźnię Ładna jest niestety i dlatego zostanie, ale chyba zrobię jej taki stelaż dookoła bo nie wyobrażam sobie wiązania każdego pędu i wbijania kilkunastu patykow
ogrodomaniaczka 19:52, 16 lis 2016

Witaj Angeliko. Jestem pod ogromnym wrażeniem twojego ogrodu , jest piękny . Ale trawnik to mistrzostwo świata - cudny dywan. Warto jednak zainwestować w trawnik z rolki. Mój siany z ręki wymaga wiele pracy żeby był chociaż gęsty.
AngelikaX 09:19, 17 lis 2016

Witaj Ogrodomaniaczko Fajnie, że wpadłaś - widziałam Twój ogród, zazdroszczę projektu od Danusi - to taki komfort psychiczny mieć już wszystko zaplanowane - pozostaje tylko zakasać rękawy

ps. Dziękuję - z trawnika jestem mega dumna biorąc pod uwagę, że poprzedni w ogóle nie wyglądał cieszę się jak dziecko
AngelikaX 09:20, 17 lis 2016

jolanka napisał(a)
...nie wyobrażam sobie wiązania każdego pędu i wbijania kilkunastu patykow

Witaj ja też nie
ogrodomaniaczka 10:26, 17 lis 2016

A ja właśnie w tym roku tak miałam z Vanilią Frais , wszystkie pędy się kładły nawet bez deszczu. Podobno jak będą starsze to będą sztywniejsze
polinka 11:00, 17 lis 2016

Ładny, zadbany ogród i ciekawe kompozycje!
AngelikaX 18:17, 17 lis 2016

Dziękuje Polinko

Ogrodomaniaczko mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie poprawa
anbu 13:45, 18 lis 2016

Piękny ogród