Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 14:33, 31 sie 2017

ren133 napisał(a)

no właśnie chyba Asia ma

No co Ty? P Asi wpisie to zastanawiałabym się czy pralkę ma

ps. Oczywiście to żart Asiu nie o bądź zła
AngelikaX 14:34, 31 sie 2017

ren133 napisał(a)

do prania ta do włosów to tak ważna jak serwis do kawy dla navi

Aaaaaa... no już myslałam, ze do włosów i mówie sobie, ale jak to tak to da się
AngelikaX 14:36, 31 sie 2017

Makao_J napisał(a)
O matko Co to ludzie nie wymyślą Ale ja zacofana jestem w tych nowych technologiach

Ania ja tak mam jak dla syna szukam prezentów pod choinkę czy urodziny... jak zaczynam w necie szperać to o połowie nie wiedziałam wogóle o ich istnieniu, albo nie mam pojęcia do czego służą
kami 14:58, 31 sie 2017

AngelikaX napisał(a)

Naprawdę tak niszczyły, może faktycznie były programy do delikatnych tkanin... moim zdaniem jak na upale zostawi się ciuchy na suszarce na cały dzień to też potrafią wypłowieć (moja szwagierka ma takie "zdolności" )

Wirówka też nie sprzyja ciuchom, mam w pralce nawet 1400 obrotów ale rzadko używam - głównie koce, czy ręczniki ogólnie staram się wirować na max 800

Kami dzięki za głos

tak, ubrania płowiały to najlepsze słowo i nigdy tyle mechów nie widziałam żeby z ubrań wydarło. Nazwy nie pamiętam bo to suszarka w Holandii stosowana.
Dodatkową uciążliwością było ciepło jakie suszarka oddaje w czasie swojej pracy co w lecie podnosiło temp. pomieszczenia.

W domu mam elektroluxsa z funkcją odświeżania parowego(co jest lipą ale jak mi firanki wyschną po parowaniu łatwo się prasują)to przy 1200 nic się nie dzieje, przy 800 pranie mam mokre i długo schnie. Pewnie co pralka to inny obyczaj
kami 15:04, 31 sie 2017

AngelikaX napisał(a)

Ania ja tak mam jak dla syna szukam prezentów pod choinkę czy urodziny... jak zaczynam w necie szperać to o połowie nie wiedziałam wogóle o ich istnieniu, albo nie mam pojęcia do czego służą

Gdzieś czytałam niedawno, ze podczas gdy My jedliśmy błoto z podwórka obecne 3 latki potrafią włączyć swoją ulubioną bajkę na kompie. My dzieci chyba cofamy w rozwoju wysyłając ich na dwór.
ana_art 15:52, 31 sie 2017

Moja jedna kolezanka ma suszarkę i jest zachwycona, druga ma i średnio szczęśliwa
malkul 15:53, 31 sie 2017

ana_art napisał(a)
Moja jedna kolezanka ma suszarkę i jest zachwycona, druga ma i średnio szczęśliwa
ja uwielbiammmmmmmmmm, nie wyobrażam sobie już bez suszarki
Zana 16:12, 31 sie 2017

Czy to na pewno wątek ogrodowy?

Się do zdjęć muszę dokopać, ale to już raczej po pracy bo chyba długo trzeba szukać. Macham w takim razie na razie
kami 16:18, 31 sie 2017

żeby mieć czas na ogród trzeba się technologią wspomagać :]
Borbetka 17:15, 31 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
U nas zmiękczacz usytuowany jest przy liczniku od wody, jest to dość duże urządzenie (wysokość ok 1,30m).
W sumie to eM bardzo nalegał przy budowie aby taki zamontować i dzięki mu za to Przez 8 lat nigdy nie czyściłam baterii z kamienia czy czajnika... poza tym na względzie mieliśmy tez inne urządzenia takie jak pralka, zmywarka (tu nie muszę używać już soli) czy chociaż by instalację grzewczą (głównie rurki w ogrzewaniu podłogowym)

Pamiętać trzeba tylko aby poziom tabletek soli był w zmiękczaczu na odpowiednim poziomie (kupujemy średnio raz roku duży worek)

Jedynym minusem jest osad z miękkiej wody na kabinie prysznicowej, ale to lepsze niż czyszczenie kamienia

Muszę o tym poczytać. Ciekawe czy mogę teraz to zainstalować czy już za późno, bo na etapie budowy trzeba myśleć. Dzięki za informację .