Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

anulajda 17:30, 31 sie 2017

malkul napisał(a)
ja uwielbiammmmmmmmmm, nie wyobrażam sobie już bez suszarki

A ja nie wyobrażam sobie życia be ekspresu z młynkiem do kawy,działa staruszek bez zastrzeżeń a zmiękczacza do wody nie mam,młynka do zlewu też nie mam,pralko-suszarkę miałam i już nie chcę bo wystarcza mi pralka z 1400 obrotami ja nawet rzadko prasuję ale żelazko i prasownice mam jakby co Także żadna ze mnie PPD ale żeby nie było marzy mi się IRobot do odkurzania a do okien najlepszy od lat jest ręcznik papierowy i Clin do szyb.
Sebek 18:51, 31 sie 2017

Angelika nie obraz się... ale czuje się jakbym samosię albo inny wizaż czytał Pralki, suszarki, młynki, roboty do okien

PS. Od paru miesięcy żyję bez czajnika - i nie chcę Naprawde uwielbiam całkowicie puste blaty, nawet za cenę pilnowania garnka A gotuje się szybciej niż w czajniku
UlaB 19:02, 31 sie 2017

anulajda
ale żeby nie było marzy mi się IRobot do odkurzania a do okien najlepszy od lat jest ręcznik papierowy i Clin do szyb.

uzywam tego samego "robota" do szyb

iRoboty mamy do mycia podłog - myjącego Scooba do plytek i mopującego Brava do parkietu. Wymysły mojego m. gdy nastaly dni gdy to on musial przejąć mycie podłóg. Są, m. używa, ale da sie bez tego. Skoro jednak teraz podłogi to nie moja broszka to nic nie mówię Odkurzającego na razie nie kupie - centralny nie tak dawno zalozylismy po niemal 10 latach mieszkania i jest ok
Kasia_CS 19:54, 31 sie 2017

Sebek napisał(a)
Angelika nie obraz się... ale czuje się jakbym samosię albo inny wizaż czytał Pralki, suszarki, młynki, roboty do okien

PS. Od paru miesięcy żyję bez czajnika - i nie chcę Naprawde uwielbiam całkowicie puste blaty, nawet za cenę pilnowania garnka A gotuje się szybciej niż w czajniku

Ja w garnku od kilku lat gotuję wodę zamiast w czajniku, bardzo mi to odpowiada
anulajda 20:20, 31 sie 2017

UlaB napisał(a)

uzywam tego samego "robota" do szyb

iRoboty mamy do mycia podłog - myjącego Scooba do plytek i mopującego Brava do parkietu. Wymysły mojego m. gdy nastaly dni gdy to on musial przejąć mycie podłóg. Są, m. używa, ale da sie bez tego. Skoro jednak teraz podłogi to nie moja broszka to nic nie mówię Odkurzającego na razie nie kupie - centralny nie tak dawno zalozylismy po niemal 10 latach mieszkania i jest ok

Prawda że najlepszy i najszybszy do szyb te myjące mnie nie interesują ale odkurzający owszem bo mam białego kota i szarą podłogę
PS.Czajnika też nie mam tylko puste blaty i pustą wyspę
nawigatorka 20:39, 31 sie 2017

ren133 napisał(a)

no właśnie chyba Asia ma
pralke z suszarka mam bo na obie rzeczy miejsca brak
nawigatorka 20:41, 31 sie 2017

eee_taam napisał(a)

bład myslenia

mam tez zmiekczać wody na instalacji ...idealny gadżet do domu kosztował chyba ze 2tys przy budowie domu to żaden koszt ...no i nie jest to fanaberia ...nie mam kamienia nigdzie .. i drutów na głowie

i podobnie jak Andżela głownie montuje sie go dla ochrony pieca i instalacji grzewczej ( u mnie podłogowa ...te waskie rurki jakby zarosły kamieniem to byłoby lodówka w domu) ...ale korzysta tez pralka , ekspres, zmywarka , czajnik ...i nie mam drutów na głowie i nie musze uzywać tony odzywki czy balsamów ...własciwie myje samym szamponem pije kranówke bez stresu

nie widze minusów w tym ustrojstwie

PS. młynka pod zlew nie mam, nigdy nie uzywałam ..moze kiedyś

Odważna ocena. Ja uważam to za odmienny sposób myślenia
nawigatorka 20:42, 31 sie 2017

Sebek napisał(a)

od 1 zdanie- ja tez tak mam zreszta co do drugiego zdania tez
nawigatorka 20:45, 31 sie 2017

Jeszcze dodam ze podłogowa dostaje wode do obiegu jednorazowo. Przy napełnieniu wiec nie przybywa jej kamienia w trakcie użytkowania
AngelikaX 21:18, 31 sie 2017

Sebek napisał(a)

Sebek nie samym ogrodem człowiek żyje... skoro dyskusja rozwinęła się do takich rozmiarów mnie to nie przeszkadza, zainteresowaniu biorą udział, choć rozumiem, że nie dla każdego np. dla Ciebie nie są to tematy godne rozważania na O.

ps. Moje blaty prócz czajnika i deski do krojenia, która zawsze jest pod ręką też puste...