Ciemierniki bardzo ładnie Ci kwitną Elu. Czytam o grafiku zaplanowanych robót ogrodowych, ja sobie żartuję, że ja to nawet obiadu na drugi dzień nie mogę zaplanować, a co dopiero jakieś większe plany. Działam ogrodowo tyle ile mogę. Czytałam u Ciebie, że słoma do rozdrabniarki musi być sucha. Pamiętam, że kiedyś opisywałaś swoją rozdrabniarkę, czy mogłabyś o niej jeszcze raz coś napisać? Jestem na etapie zbierania informacji o tych maszynach. Potrzebuję takiej do słomy i do cienkich gałęzi.
No udała się pogoda jeszcze jutro i może już będzie coś widać.
Dzisiaj znowu kawał prac zrobiliśmy. Drzewa przycięte i teraz to trzeba wszystko posegregować poprzecinać. Część będzie rozdrobniona część w kontener za dużo tego. Ostatni rok przycinamy niech rosną jak chcą.
Małe drzewa krzewy były to kiedy urosną teraz przycinanie.
Tak sansewerie znowu kupiłam 2 szt. Mam ich sporo w domu. I pomyśleć że ich kiedyś nie lubiłam. Zdychały u mnie teraz to jest dobrze tech ciach do internetu i już wszystko wiesz jak uprawiać rośliny
U mnie bardzo dobrze rosną co 2 tydzień podleje i jest spokój.
Mam jedną przepiękna nie jest wysoka ale mięsista i liście ma szerokie
Widzę, że korzenie wychodzą z donicy trzeba będzie przesadzić.
EM wczoraj zwiózł kilkanaście taczek kreciej ziemi.
Mówiłam aby zaczekał i później rozgrabili,ale uparty zwiózł bo bedzie wylezana trawa. Tej ziemi pułapek nie nastawiał na krety niech wyzra robale.
Wczoraj ładna pogoda. Więc trochę zrobiłam,ale jeszcze grabienie,trawy ściąć, odkurzyć żwir nawieźć róże, rododendrony. Jest jeszcze dużo prac drobnych.
Ciemierniki jak zmeznieja za 2-3 lata będzie ładnie.
Mam jeszcze sporo maluchów w doniczka do posadzenia.