Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

basia3012 11:34, 27 cze 2026

ElzbietaFranka napisał(a)

W zimie z takich kartonów robiły sanki. EM podkleił gruba folia i była jazda na całego.

Tak wnusia zawsze ma uśmiech na twarzy, jest szczęśliwa jak jej każdy nadskakuje.

Elu, a możesz podpowiedzieć gdzie te kartony się kupuje i jak one są ze sobą mocowane
? Bo to nie są chyba karton gipsy?
daszum 12:51, 27 cze 2026

Elu zastanawiam się które róże Ci polecić, bo każdemu co innego się podoba.

Ja nie mam w ogóle róż wielkokwiatowych, tylko rabatowe i okrywowe.
Z rabatowych polecam Angelę, Rokoko, Rosario i Balleriny.
Z okrywowych niezawodna jest Bad Birnbach. Na wiosnę ścięłam ją do zera, a ona teraz ma 50 cm wysokości i kwitną całe łany (mam ich 20 szt).
Ładna i zdrowa jest też róża Stadt Rom, ale ona ma inną budowę i późno kwitnie (u mnie jeszcze nie kwitnie).
GingerO 13:42, 27 cze 2026

Elu, pisałam do Ciebie już gdzie indziej, ale jeszcze powtórzę u Ciebie. Z czystym sumieniem mogę polecić 2 najzdrowsze róże u mnie : Chippendale - bardzo zdrowa i piękna, kolor kwiatów zmienny, pachnąca, druga to Ghislaine de feligonde - krzaczasta, z melnkimi pięknymi morelowymi kwiatuszkami, widziałam ja kiedyś na żywo u przyjaciółki i zakochałam się w niej; jest też zdrowa