Bardzo ładne roślinki Jakie masz stanowisko na gaurę? U mnie one mają problem z przetrwaniem zimy Zastanawiam się co robię nie tak, podobno trzeba im do dołka sypnąć piachu
Moja gaura wytrzymywała mrozy, ale padła od nadmiaru deszczu w zimie. Jej nie służą zmiany temperatur w zimie. Najlepiej, żeby miała sucho. TRzeba ją sadzić na podwyższeniu, żeby w korzeniach nie zalegała woda z opadów, i może przykryć jakąś
donica na zimę.
Zgadzam się z Hania.
Moja rośnie na skalniaku jest biała. Musi mieć spadek aby nie była zalewana wodą. Na zima jak nadchodzą przymrozki mam już wcześniej okrycie przygotowane. Odkrywam liśćmi dębowymi mam z dębu Monument bez szarej pleśni a potem odkrywam stroiszem ma cieplutko więc przeżywa. Ale sama się rozsiewa i nowe siewki nie okryte przeżywają.
Aniu zaraz pójdę posadzić te różowe. Teraz będę latać po działce i szukać miejsca.
Chce jeszcze pokazać moja hortensje ogrodowa zobacz jakiego mam dziwoląga.
Jeszcze trochę zaczekam bo u mnie później wszystko rośnie i będę musiała przyciąć te suche.
Hortka ogrodowa u mnie w takim samym stanie. Nijak pokazywać takiego drapaka. Łączę się w tym stresie ogrodowym. Zakupy super, a to latanie tylko na zdrowie wyjdzie,