Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 20:39, 26 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Wow, jaki cudny stożek!!! Nad ogrodówką do donicy też się zastanawiałam .

Stożek wielki i w dodatku pomysł męża hortka wygląda jak bita śmietana
eVka 20:39, 26 kwi 2018

Lulilaj napisał(a)
Zakupy super . Biel i zieleń, moje ulubione połączenie.
Fajny pomysł ze skrzyniami piaskownicami. Jak zabezpieczysz farbą albo bejcą to będą nie do poznania

Też się cieszę
Piaskownice będą zabezpieczone bezbarwną bejcą, bo chce mieć naturalny kolor sosny. Żeby z 4 lata dały radę będę się cieszyć.
nicol21 16:21, 27 kwi 2018

Witam się! Jestem pod wrażeniem tego ile już zrobiliście w tak krótkim czasie. Rabaty bardzo fajne, również przez to że są takie szerokie. Owszem, roślin sporo tam wejdzie, ale za to ile radości!! Trawnik też ma bardzo ładny kolorek i wygląd!
a na tych rabatach sadzisz też jakieś wyższe drzewa żeby osłonić się od budynków i również trochę rzucić cien na trawnik/urozmaicić horyzont?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eVka 22:26, 27 kwi 2018

nicol21 napisał(a)
Witam się! Jestem pod wrażeniem tego ile już zrobiliście w tak krótkim czasie. Rabaty bardzo fajne, również przez to że są takie szerokie. Owszem, roślin sporo tam wejdzie, ale za to ile radości!! Trawnik też ma bardzo ładny kolorek i wygląd!
a na tych rabatach sadzisz też jakieś wyższe drzewa żeby osłonić się od budynków i również trochę rzucić cien na trawnik/urozmaicić horyzont?

Witaj. Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądnęłaś. Dziękuję za pochwały. To prawda szerokie rabaty dają duże pole do popisu Ale też ciężko skomponować sensowny układ nasadzeń. Metoda prób i błędów
Jeśli chodzi o drzewa, mam 6 szt śliw 3 szt brzóz doorenbos, kilka sosen bosniackich i thunberga, modłę, świerka, zwykle sosny i nawet jednego wielkiego orzecha. Ramy tworzą szmaragdy. Wszystko oprócz jodły, świerka, zwykłych sosen i orzecha jest małe, wsadzone na jesień lub dopiero wiosną tego roku. Brakuje jeszcze cisów jako tła na jednej rabacie.
Mam nadzieję, że za kilka lat ogród nabierze charakteru
Pozdrawiam i lecę czytać do Ciebie.
eVka 23:35, 27 kwi 2018

Warzywniki z piaskownic dotarły, jutro impregowanie, obijanie folią i sadzenie truskawek. Kupiłam mniejsze i większe sadzonki.
Córka kupiła jeszcze krzak jeżyny, bo bardzo je lubi, dosadzę do jagodnika.
Czeka mnie pracowity weekend, przerabianie rabaty przed domem, zmieniam ją na rodondrenową. Są już trzy, a dokupiłam kolejne trzy. Poprzesadzam część iglaków, bo nie pasują tu. Oj będzie mnóstwo pracy ale się mega cieszę.

Udanego długiego weekendu!
Gosialuk 00:05, 28 kwi 2018

Dziękuję wzajemnie. Też będę sadziła jeżynę, bo lubię.
Magleska 05:42, 28 kwi 2018

fajne plany masz życzę ,żebyś je zrealizowała ,bo piękną pogodę mamy do pracy

skrzynie fajne ,zakupy fajne ,hortka śliczna bielusieńka .....
fajne zmiany czynisz

poczekam cierpliwie na fotki

ps. jak myślisz ,jaki kolor kwiatów pasuje do bordowych berberysów ?
Kasiolaaa 06:37, 28 kwi 2018

piekniste zakupki to teraz co maz bedzie szalal z kosiareczką hihi
SlonecznyOgrod 11:17, 28 kwi 2018

effka napisał(a)

Co to za trawy ?
Gracki pisałaś , ale to chyba nie te , co ?
eVka 11:20, 28 kwi 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Co to za trawy ?
Gracki pisałaś , ale to chyba nie te , co ?

To miskant silberspinne, gdzieś wczesniej napisalam ze gracki. Zapomnialam ze gracki to mam ale przed domem hehe, pomyłka.