Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 21:09, 23 kwi 2018

szemusia napisał(a)
Ale Ci wszystko porosło...
I dorenbosy kupiłaś...
Długo mnie jednak nie było
Pieknie masz

Pytasz o tło do rabaty - wydaje mi się, że na szmaragdy tam masz za mało miejsca. Jeśli od gracków jest tylko metr, to za chwilę one same wypełnią całą przestrzeń. U koleżanki jeden gracek po 3 latach jest ogrooomny. Z pewnością szerszy niż metr. Więc może po prostu te miskany ciut cofnąć (bo za chwilę już ci pożrą limki) i z nich zrobić przesłonę? Tylko wiosną przez jakiś miesiąc łyso będzie.

Zdrówka życzę, bo czytam, ze chorujecie. Myślę, ze będę częściej już zaglądać

Tak doorenbosy w końcu mi sie trafiły pod ręką i w dobrej cenie, to od razu trzy drapnęłam. Muszę jutro jechac po kolejne

Z tymi limkami i grackami musze zrobic porzadek. Wogole ta rabata wymaga uporządkowania. Masz rację przesunę je trochę do przodu i spokojnie znajdzie sie miejsce dla cisów.
Dziękuję, zdrówko sie bardzo przyda, kiepsko ostatnio...
Lulilaj 21:18, 23 kwi 2018

effka napisał(a)

Takie buksy to skarby, czasami widuję w zaniedbanych ogrodach takie okazy i nie raz miałam ochotę zapytać właściciela za ile by sprzedał. Odwagi jednak brak
Deszcz by się przydał, niby lało w nocy ale jakoś specjalnie wilgotno nie jest.
Na tej rabacie to jaśniejsze właśnie trzcinnik overdam a to ciemniejsze to zwykły liliowiec żółty. Na razie bez kwiatów więc wygląda jak trawa
Może jako wypełniacz dealerów jesienna? Kupiłam sporo i posadzilam jako wykończenie buksowej. Ona lubi słońce więc U mnie będzie miała ciężko bo tam sporo cienia, najwyżej przesadzę.

Dzięki za wpadnięcie do mnie, nic nie działam od kilku dni bo rozlozylysmy się z córka na maxa, jakiś wirus okropny.
Na szczęście mój kochany tata przekopuje miejsce pod trawnik, więc trochę z robota będę do przodu.
Rodki, azalie, miskanty czekają na wsadzenie a na siły nie mam

Taki tata to skarb tym bardziej że ciężko spokojnie chorować kiedy roślinki czekają. Ale trzeba się wyleczyć żeby mieć siły na sadzenie więc kurujcie się i szybko wracajcie do zdrówka
eVka 21:20, 23 kwi 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Boziuuuu jak cudownie w tamtym roku bylo a tym bedzie jeszcze lepiej

Kasiu, dziękuję kochana
Będą zmiany na tej rabacie, natchnęłam sie dzisiejszą lekturą wątków na O. Jednak czasami trzeba trochę wolnego w łóżku żeby co nie co poplanować
Buksy inaczej umieszczę, te maluchy ma koncu rabaty hortkowej.
Ujednolicę nasadzenia, bo są krzywo i troche misz masz. Denerwują mnie te trawki niedźwiedzie futra. Miały byc piękne a łysieją i wysychają od śródka, chyba wszystkie je dam w jedno miejsce a jak dalej będą takie to pójdą na kompost.
Muszę korę dokupić z 10 worków, no i cisy hicksi plus trawki jakieś.
eVka 21:27, 23 kwi 2018

Lulilaj napisał(a)

Taki tata to skarb tym bardziej że ciężko spokojnie chorować kiedy roślinki czekają. Ale trzeba się wyleczyć żeby mieć siły na sadzenie więc kurujcie się i szybko wracajcie do zdrówka

Asiu mój tata to skarb, zawsze we wszystkim mi kibicuje, wszystko mu sie podoba, pomaga ile może choć po 70tce juz jest ale krzepe ma. Baardzo się cieszy, że w koncu pokochałam ogród, bo on od zawsze od rana do nocy ciężko w nim pracował, jeszcze za czasów gospodarstwa ogrodniczego. Gen miłości do ziemi w końcu się ujawnił w córce.

Dziękuję, czekam na zdrówko.
Magleska 22:42, 23 kwi 2018

oj ....zdróweczka życze
czytam ,że zmiany planujesz
po cisy przyjedz do mnie
DorKa 07:49, 24 kwi 2018

Jak masz za mało miejsca na szmaragdy to cisy daj. Zimozielone tło by się przydało
eVka 11:33, 24 kwi 2018

Magleska napisał(a)
oj ....zdróweczka życze
czytam ,że zmiany planujesz
po cisy przyjedz do mnie

Dziękuję.
Gdybyś mieszkała bliżej na pewno bym wpadła po cisy.
eVka 11:34, 24 kwi 2018

DorKa napisał(a)
Jak masz za mało miejsca na szmaragdy to cisy daj. Zimozielone tło by się przydało

Tak zdecydowanie, zawsze tam planowałam coś zielonego jako ścianę ale w zeszłym roku fundusze ogrodowe się skończyły więc przeszło na ten rok.
eVka 15:02, 24 kwi 2018

Cisy 1 m po 35 zł. Poszukam tańszych w szkołach pod Wrocławiem.
A tymczasem niechcący kupiłam klon palmowy atropurpureum. Pójdzie na rabatę brzozową, za azaliami a przed sosnami i brzozami.
Milka 21:06, 24 kwi 2018

Chorowałaś, była przerwa, pokazuj, co aktualnie, pozdrawiam serdecznie