Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 16:35, 10 kwi 2021

Zuzka25 napisał(a)

W Kwiatonie też byłam chyba tydzień przed świętami, ale tak szybko przed pracą. Oczu nie nacieszyłam. Byłam też u Kaczergisów na Bielanach, też mają cisy, ale kól nie widziałam. Tzn.na samochód pakowali jedną piękną, ogromną kulę cisową, ale cena zawrotna.

Ja więcej niż kilkadziesiąt złotych za małą i średnią roślinę nie zapłacę, jestem pod tym względem zafiksowana. Drzewa podobnie max. 200-300 zl i to za duże. Cały mój ogród po taniości urządziłam. Ale i tak to grube tysięce.
Te stożki były naprawdę spektakularne ale cena dla mnie psychicznie nie do przeskoczenia... Haha dziwna jestem
eVka 16:52, 10 kwi 2021

Wróciłam z kancikowania trawnika. Matko jaka umęczona jestem, to chyba dzisiejsze kiepskie ciśnienie tak na mnie działa. Nawet w połowie nie jestem. Dobrze, że to dwa razy do roku tylko się robi.

Przy okazji wyciachałam kawałek trawnika i tam tam trawa najgorzej rosła, ciężko się kosiło a zraszacz nie dosięgał. Przy garażu obok graba Lukasa Przesadzę tam wielkie siewki stip, które zarosły już borówki te przy strzałce.

Johanka77 17:03, 10 kwi 2021

Super !
Wiolka5_7 17:08, 10 kwi 2021

Popieram umniejszanie trawnika ja wlasnie wymysliłam jeszcze placyk na palenisko
Fajnie popracowałaś z kancikami będzie jeszcze ładniej
Ja dzis muszę sypnąć nawóz na trawnik i podlać ...
Magleska 19:53, 10 kwi 2021

Ewa ja też dziś kanciki robiłam i padam na pysk-oczywiście nawet 1/3 nie mam zrobione

fajny pomysł z borówkowymi skrzyniami -super będą

umniejszasz trawnik super
oliwka 20:21, 10 kwi 2021

effka napisał(a)

U mnie w tym roku w ogrodzie wszystko dużo później niż zawsze.

Dzisiaj ciepełko choć szkoda że bez słońca...
Byłam dzisiaj Kasiu w Kwiatonie, wszystkiego full

Nawet mi nie mów, znowu dam się nabrać na wcześniejsze zakupy jednorocznych i będę potem biegać z doniczkami do mieszkania, żeby nie zmarzły.

A widziałaś może dichondrę?
oliwka 20:24, 10 kwi 2021

effka napisał(a)
Wróciłam z kancikowania trawnika. Matko jaka umęczona jestem, to chyba dzisiejsze kiepskie ciśnienie tak na mnie działa. Nawet w połowie nie jestem. Dobrze, że to dwa razy do roku tylko się robi.

Przy okazji wyciachałam kawałek trawnika i tam tam trawa najgorzej rosła, ciężko się kosiło a zraszacz nie dosięgał. Przy garażu obok graba Lukasa Przesadzę tam wielkie siewki stip, które zarosły już borówki te przy strzałce.

Ewa a od kiedy ty masz taką huśtawkę???
eVka 22:27, 10 kwi 2021

Johanka77 napisał(a)
Super !

Tnę tnę i nawet mam plany na większe cięcie
eVka 22:32, 10 kwi 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Popieram umniejszanie trawnika ja wlasnie wymysliłam jeszcze placyk na palenisko
Fajnie popracowałaś z kancikami będzie jeszcze ładniej
Ja dzis muszę sypnąć nawóz na trawnik i podlać ...

Wiolu, natchnęłaś mnie tym ściąganiem darni
Właśnie dzisiaj wymyśliliśmy z eMkiem, że zrobimy w tym miejscu ścieżkę z betonowych płyt imitujących deski, a po bokach po lewo i prawo ścieżki rabaty ze stip i jeżówek. Nie będzie wogóle trawnika
eVka 22:38, 10 kwi 2021

Magleska napisał(a)
Ewa ja też dziś kanciki robiłam i padam na pysk-oczywiście nawet 1/3 nie mam zrobione

fajny pomysł z borówkowymi skrzyniami -super będą

umniejszasz trawnik super

Ah te kanty! Ja rąk i nóg nie czuję teraz. Jutro kontynuacja...

Magda! To też przez Ciebie zachciało mi się rwać trawnik bo rysowałaś mi kiedyś propozycję ścieżki w trawie i po bokach rabaty, za Chiny Ludowe nie mogę znaleźć tego zdjęcia na moim wątku ale pamiętam plus minus jak to było

Owocnej kancikowej pracy!