Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Wani 21:39, 09 kwi 2021

Ewa jak znajdziesz kule cisowe w okolicy to daj znać proszę
SlonecznyOgrod 22:07, 09 kwi 2021

Cóż to za piękna czapla wylądowała nad wodą?
U mnie dziś dwie małe metalowe ważki wylądowały nad oczkiem ale nie zrobiłam zdjęć

Jaką masz magnolię ?

Czysto, wysprzątane w ogrodzie w weekend można piwko pić

eVka 22:15, 09 kwi 2021

Wani napisał(a)
Ewa jak znajdziesz kule cisowe w okolicy to daj znać proszę

Zastanawiam się czy kupić gotowe, pewnie mega drogie, czy wzorem Wioli samemu ciąć sadzonki w kule i stożki. Popatrzę po okolicznych szkółkachi centrach ogrodniczych i ja coś wpadnie mi w oko dam znać.
eVka 23:46, 09 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Cóż to za piękna czapla wylądowała nad wodą?
U mnie dziś dwie małe metalowe ważki wylądowały nad oczkiem ale nie zrobiłam zdjęć

Jaką masz magnolię ?

Czysto, wysprzątane w ogrodzie w weekend można piwko pić

O ważki, zrób koniecznie zdjęcie bo szukam towarzystwa dla Czapli.

To magnolia Soulangeana, piękne biało-jasnorożowe kwiaty.

Fota sprzed dwóch lat.

Jutro jeszcze czekają mnie kanciki trawnika. Kupa roboty bo bardzo zapuszczone.
oliwka 07:37, 10 kwi 2021

Johanka77 napisał(a)

No widzisz!

U mnie późniejsze stadium już się zieleni wreszcie zrobiło się cieplej. Z rana nawet nie zmarzłam na spacerze z psem )
Zuzka25 10:17, 10 kwi 2021

effka napisał(a)

Dziękuję Ciekawa jestem czy czochy będą ładnie kwitnąć bo to stare cebulki sprzed dwoch trzech lat. W zeszłym roku nie sadziłam.
Chętnie przygarnę sadzonę ciemiernika, w maju planuję spotkanko z dziewczynami z O. to może wtedy byś przyjechała?

Na spotkanie majowe z wielką chęcią się piszę. W sobotę wielkanocną zrobiłam miły objazd po szkółkach. W Galowicach dopiero się rozkładali z roślinami.
eVka 14:16, 10 kwi 2021

oliwka napisał(a)

U mnie późniejsze stadium już się zieleni wreszcie zrobiło się cieplej. Z rana nawet nie zmarzłam na spacerze z psem )

U mnie w tym roku w ogrodzie wszystko dużo później niż zawsze.

Dzisiaj ciepełko choć szkoda że bez słońca...
Byłam dzisiaj Kasiu w Kwiatonie, wszystkiego full
eVka 14:20, 10 kwi 2021

Zuzka25 napisał(a)

Na spotkanie majowe z wielką chęcią się piszę. W sobotę wielkanocną zrobiłam miły objazd po szkółkach. W Galowicach dopiero się rozkładali z roślinami.

Dam Ci znać

Ja dzisiaj w Kwiatonie obok mnie byłam i wszystkiego na full. Mają fajne cisy stożki po 250 zl bardzo duże. Sporo innych cisów też ale nie było kul.
eVka 14:22, 10 kwi 2021

Skrzynie truskawkowe oporządzone, dodałam kompostu i wsadziłam nowe dzisiaj zakupione sadzonki. Zabrakło trzech poziomek, muszę dokupić.

Muszę jeszcze odnowić drewno bo farba już zeszła, pomaluje je na borówkowo jak okiennice garażu i te folie kubelkowe muszę przyciąć bo szpecą.
Zuzka25 15:41, 10 kwi 2021

effka napisał(a)

Dam Ci znać

Ja dzisiaj w Kwiatonie obok mnie byłam i wszystkiego na full. Mają fajne cisy stożki po 250 zl bardzo duże. Sporo innych cisów też ale nie było kul.

W Kwiatonie też byłam chyba tydzień przed świętami, ale tak szybko przed pracą. Oczu nie nacieszyłam. Byłam też u Kaczergisów na Bielanach, też mają cisy, ale kól nie widziałam. Tzn.na samochód pakowali jedną piękną, ogromną kulę cisową, ale cena zawrotna.