Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Johanka77 21:24, 10 maj 2021

effka napisał(a)

Mniam, Droga Pani, winko już jest (też czerwone z Biedronki)

Zdrówko!
Martka 21:25, 10 maj 2021

Johanka77 napisał(a)

hmmm…. posadziłam już w takie :/

Ale ... w ziemi klon nie ma ograniczeń i jakoś dobrze na tym wychodzi, to może nie będzie tak źle?
Magleska 21:26, 10 maj 2021

Ale Ci dobrze .....winko ,piękne widoki tarasowo -ogrodowe ........nogi Johanki ( też jej zazdroszczę takich )

a tu człowiek styrany po pracy i wpadłam tylko fotki oglądać ,a musiałam się odezwać

ech taka piękna pogoda w tym tygodniu ,a ja 4 razy po 12 godzin w pracy ....ech
Johanka77 21:27, 10 maj 2021

Magleska napisał(a)
Ale Ci dobrze .....winko ,piękne widoki tarasowo -ogrodowe ........nogi Johanki ( też jej zazdroszczę takich )

a tu człowiek styrany po pracy i wpadłam tylko fotki oglądać ,a musiałam się odezwać

ech taka pogoda ,a ja 4 razy po 12 godzin w pracy ....ech

Wariatki!
kaz742011 21:53, 10 maj 2021

effka napisał(a)

No widzisz, a ja olałam system i nie sprzątam, nie gotuję i nic nie robie tylko ogrodniczkuję, trochę na tarasie trochę na leżaku

I trochę w ziemi. Wsadziłam elaty, tawlinę jarzębolistną, trochę polatałam z konewką i git.
A czas bosko płynie... Aż zazdroszczę moim rodzicom emerytom, że mogą w takie dni rozkoszować się cały dzień ogrodem.

Jak eM wrócił z pracy to szybko ugotowaliśmy makaron i szparagi, na to masełko i parmezan i mniam! Obiad w 10 minut

Zazdraszczam. Ja jutro mam zamiar się nacieszyć słoneczkiem. Oby pogoda dopisała .
eVka 22:52, 10 maj 2021

oliwka napisał(a)
Ewa tak sobie myślę, że ty chcesz w tym miejscu elewacje ciemno szarą, więc pomyśl o jasno zielonym bambusie. Albo po prostu o zielonym. Wiesz mi się wydaje że jak będzie ciemna elewacja to zieleń będzie ładniej odbijać niż ten bordowy klon, jak myslisz? Popatrz na pinterescie na zestawienia ciemna elewacja i rośliny

Kasia, świetna uwaga! Wiesz, że zupełnie o tym nie pomyślałam, że przecież bordowego klona zupełnie nie będzie widać na tle grafitowej ściany. Wobec tego rzeczywiście najlepiej sprawdzi się bambus lub limonkowy/zielony klon. Jutro jadę na zakupy więc ta rada jest dla mnie bardzo cenna.
Dzięki!
eVka 22:53, 10 maj 2021

Kamcia napisał(a)
Ewcia, jeśli chodzi o donice do klona to nie dawaj mu od razu za dużej bo pojdzie w korzeń. Donice zawsze możesz po jakimś czasie zmienić na większą.

Na razie wsadzę w tą drewnianą a jakby się klon czy bambus już za bardzo rozrósł (chociaż mam zamiar ciąć) to najwyżej go przesadzę.
eVka 22:55, 10 maj 2021

Johanka77 napisał(a)

hmmm…. posadziłam już w takie :/

Spoko te donice, myślę, że w sam raz. Słodkie te kloniki! Az zachciało mi się więcej małych donic na tarasie...
eVka 22:59, 10 maj 2021

Martka napisał(a)
Dzisiaj nogi i wina hitem O. Dziewczyny, i o to chodzi wycisnąć ile się da z takich pięknych dni. Na na na na na. Effka, ja też jestem za bambusem. Takie zimujące. Ruch i kolor robią, a i zimą coś siedzi w donicy.

Haha, ja nóg nie wystawiałam bom nie godna Ale letnie długie spodnie byku w ruchu. Bambus to od dawna moje marzenie więc może stanie na bambusie. Jutro obejrzę w szkółce różne odmiany i może coś wybiorę. Jak już to na pewno będzie to Fargesia, a jaka to się okaże Fakt, że zimą bambus jest zielony, choć pewnie będzie musiał być okryty w pierwszych dwóch latach na zimę. Klon za to traci liście więc zimą nieatrakcyjny.
eVka 22:59, 10 maj 2021

Johanka77 napisał(a)

Zdrówko!

I wzajemnie!