Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 23:04, 10 maj 2021

Magleska napisał(a)
Ale Ci dobrze .....winko ,piękne widoki tarasowo -ogrodowe ........nogi Johanki ( też jej zazdroszczę takich )

a tu człowiek styrany po pracy i wpadłam tylko fotki oglądać ,a musiałam się odezwać

ech taka piękna pogoda w tym tygodniu ,a ja 4 razy po 12 godzin w pracy ....ech

Oj, dzisiejszy urlop nie planowany ale nie wytrzymałam i wzięłam rano na żądanie Szef mnie zna i wie, że pewnie cały dzień w ogrodzie przesiedziałam

Oj, jak ja podziwiam ludzi medycyny! Te długie zmiany i dyżury...
Mam nadzieję, że niedługo masz trochę wolnego, żeby odpocząć.

Jutro też chętnie bym została w domu ale niestety praca wzywa, rachunki same się nie opłacą... Za krótko mamy ciepło, pół roku zimy robi swoje, człowiek spragniony promieni słońca
eVka 23:05, 10 maj 2021

Johanka77 napisał(a)

Wariatki!

No wiesz! Hehe
eVka 23:07, 10 maj 2021

kaz742011 napisał(a)

Zazdraszczam. Ja jutro mam zamiar się nacieszyć słoneczkiem. Oby pogoda dopisała .

Jutro ma być jeszcze piękniej! Oj będę jęczeć w pracy Ale spoko, mam w planach inwentaryzację drzew, które jako firma posadziliśmy jako nasadzenia zastępcze, więc praca w terenie, miła i przyjemna. Mam sprawdzić, czy lipy drobnolistne się przyjęły. Ponoć kiepsko wyglądają, się okaże.

Udanego wolnego dnia!!!
Kasia_CS 00:48, 11 maj 2021

Ale miałaś pięęękny dzień!! Dziewczyny zazdroszczę relaksu przy winku - mnie jeszcze przez jakiś czas ten drobny luksusik poomija

Ewcia, piękne ujęcie na ogród z tulipankami, na gęsto generalnie u Ciebie A stara fotka z miskantami Memory - mistrzostwo jakie one dorodne!
AniazUroczyska 01:25, 11 maj 2021

Zmiany, zmiany! Klonik zamiast grilla? W ogóle z niego zrezygnowałaś , czy przeniosłaś w inne miejsce? Jaką odmianę klona wybrałaś?
kaz742011 08:09, 11 maj 2021

effka napisał(a)

Jutro ma być jeszcze piękniej! Oj będę jęczeć w pracy Ale spoko, mam w planach inwentaryzację drzew, które jako firma posadziliśmy jako nasadzenia zastępcze, więc praca w terenie, miła i przyjemna. Mam sprawdzić, czy lipy drobnolistne się przyjęły. Ponoć kiepsko wyglądają, się okaże.

Udanego wolnego dnia!!!

Dzięki .
U Ciebie też zapowiada się nie najgorzej . Trzymam kciuki za lipy.
oliwka 10:45, 11 maj 2021

Ewa a gdzie jedziesz do Kaczergisa? Popatrz please za różami na pniu. 120 cm.
Ja jak się uda jadę dziś do K. po jedna doniczkę plastikową szarą, bo ciągle mi jej brakuje. Głupota totalna ale tylko taka mi pasuje do regału.

Zazdroszczę leżakowania, ja ciągle nie mogę przysiąść na balkonie, co chwilę mi coś przeszkadza w donicach

PS. Jak za rok ci się bambus rozrośnie to wezmę od ciebie kilka i sobie zrobię parawan na daszku zamiast rozplenic

galgAsia 11:29, 11 maj 2021

No tak, w takie piękne dni to tylko na leżaczku i z winkiem
Normalnie zazdraszczam wyrozumiałego szefa
eVka 15:13, 11 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
Ale miałaś pięęękny dzień!! Dziewczyny zazdroszczę relaksu przy winku - mnie jeszcze przez jakiś czas ten drobny luksusik poomija

Ewcia, piękne ujęcie na ogród z tulipankami, na gęsto generalnie u Ciebie A stara fotka z miskantami Memory - mistrzostwo jakie one dorodne!

Oj, pamiętam ten czas bez winka, ale był to bardzo miły czas mimo wszystko

Dziękuję Kasiu, już czekam na ten letni gąszcz i jednocześnie mi szkoda, że tulipany niedługo przekwitną. Uwielbiam je i na pewno na jesień dosadzę setki nowych cebul.
eVka 15:25, 11 maj 2021

AniazUroczyska napisał(a)
Zmiany, zmiany! Klonik zamiast grilla? W ogóle z niego zrezygnowałaś , czy przeniosłaś w inne miejsce? Jaką odmianę klona wybrałaś?

Aniu, tak u mnie zawsze jakieś zmiany, nie umiem żyć bez zmian Chyba mam to po rodzicach, którzy wiecznie coś w domu przestawiali, zmieniali

Grilla rozebraliśmy całkowicie, poniewaz od 3 lat go nie używaliśmy. Nikomu się nie chciało stać nad dymiącym węglem grillu, planujemy zakup w przyszłym roku porządnego grilla gazowego.

Kupiłam klona Trompenburg, Greenthumb North Caroline i Sangokaku W miejscu grilla posadziliśmy Greenthumb North Caroline.