Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 15:30, 11 maj 2021

kaz742011 napisał(a)

Dzięki .
U Ciebie też zapowiada się nie najgorzej . Trzymam kciuki za lipy.

Właśnie jadę zaraz pooglądać te lipy, ponoć kilka padło. Ciężki dzień we pracy za mną...Uff, dobrze, że już koniec.
eVka 15:32, 11 maj 2021

oliwka napisał(a)
Ewa a gdzie jedziesz do Kaczergisa? Popatrz please za różami na pniu. 120 cm.
Ja jak się uda jadę dziś do K. po jedna doniczkę plastikową szarą, bo ciągle mi jej brakuje. Głupota totalna ale tylko taka mi pasuje do regału.

Zazdroszczę leżakowania, ja ciągle nie mogę przysiąść na balkonie, co chwilę mi coś przeszkadza w donicach

PS. Jak za rok ci się bambus rozrośnie to wezmę od ciebie kilka i sobie zrobię parawan na daszku zamiast rozplenic

Bielany, popatrzę, obiecuje

Oj leżakowanie to ja często uprawiam bo leń domowy jestem i migam się od roboty jak tylko mogę

Jasne, chętnie się podzielę bambusikiem
eVka 15:52, 11 maj 2021

galgAsia napisał(a)
No tak, w takie piękne dni to tylko na leżaczku i z winkiem
Normalnie zazdraszczam wyrozumiałego szefa

Oj, żebyś wiedziała Czysta przyjemność!!! Ja już odliczam dni do urlopu, wprawdzie dopiero za dwa miesiące ale aż dwa tygodnie wolnego!!! Plaża, drineczki i piękne widoki. Oj, mam na co czekać

Co do szefa, to raz wyrozumiały a raz nie, różnie to bywa ale nie jest najgorzej.
Wani 16:18, 11 maj 2021

Wpadłam zobaczyć czy przypadkiem nie dzielisz i nie przesadzasz traw bo nie pamiętam czy teraz dobry moment a np hakone chyba bym mogła pociachać No ale widzę że w tym roku w tetris grasz grillem i traw nie ruszyłaś chyba ?
Taras wygląda przepięknie i grzechem by było na nim nie poodpoczywać No i tulipany, koniecznie muszę w tym roku o nich pamiętać bo aż mi dech zapiera na widok kolorów w Twoim ogrodzie. Pozdrawiam ciepło
eVka 19:27, 11 maj 2021

Wani napisał(a)
Wpadłam zobaczyć czy przypadkiem nie dzielisz i nie przesadzasz traw bo nie pamiętam czy teraz dobry moment a np hakone chyba bym mogła pociachać No ale widzę że w tym roku w tetris grasz grillem i traw nie ruszyłaś chyba ?
Taras wygląda przepięknie i grzechem by było na nim nie poodpoczywać No i tulipany, koniecznie muszę w tym roku o nich pamiętać bo aż mi dech zapiera na widok kolorów w Twoim ogrodzie. Pozdrawiam ciepło

Heja, wiesz co, w sumie nic nie dzieliłam jeszcze, tylko stipy siewki poprzesadzałam na nowe rabatki. Nawet mi się carexow elat nie chciało dzielić i kupiłam nowe sadzonki. Hakonkom chyba dam jeszcze jeden sezon, bo w sumie w zeszłym roku je na pół kroiłam i za wielkie nie są, chociaż na upartego na pewno dałoby się je podzielić.

Dzięki wielkie, extra, że Ci się podoba! Pozdrawiam
eVka 19:28, 11 maj 2021

Byłam w bambusowej szkółce i niestety wszystkie bambusy wyprzedane. Zostały tylko jakieś zdechlaki. Dostawa ma być za tydzień więc muszę być cierpliwa
Nowa12 21:46, 11 maj 2021

Ja dzieliłam hakonkę i sporobolusa. Ale to taka w sumie głupia czynność i nie przepadam za tym . Dało się kroić nożem w każdym razie.
mrokasia 21:55, 11 maj 2021

No proszę, człowiek dwa dni nie zajrzy a tu tyle się podziało .
Ogród Ci pięknieje w oczach. Zazdroszczę tych klonów. Ja u siebie już ich nie będę sadzić, za delikatne. Będę podziwiać u Ciebie .
eVka 22:42, 11 maj 2021

Nowa12 napisał(a)
Ja dzieliłam hakonkę i sporobolusa. Ale to taka w sumie głupia czynność i nie przepadam za tym . Dało się kroić nożem w każdym razie.

Ja tego nie znoszę robić, dwa razy tylko dzieliłam, raz carexy i raz hakone. Umęczyłam się okrutnie.
eVka 22:50, 11 maj 2021

mrokasia napisał(a)
No proszę, człowiek dwa dni nie zajrzy a tu tyle się podziało .
Ogród Ci pięknieje w oczach. Zazdroszczę tych klonów. Ja u siebie już ich nie będę sadzić, za delikatne. Będę podziwiać u Ciebie .

Jak to u mnie, wieczny chaos Dziękuję Kasiu.
Wiesz co, klony mają opinie delikatnych ale moim zdaniem wcale takie nie są. Moje rosną bez niczego, nie okrywam ich, nie podlewam jakoś częściej niż inne drzewa. Jedyne o czym trzeba pamiętać to dobranie odpowiedniego stanowiska, jasne limonkowe liście do półcienia a bordowe i czerwone do słońca, niby nie powinno być wietrznie ale ja jednego mam na wygwizdowie i ma się dobrze
Tfu tfu, oby nie zapeszyć
Nie mam odmian Dissectum, bo one są wrażliwsze na suszę, niską wilgotność powietrza i słońce, więc ten level jeszcze nie dla mnie. Może kiedyś.