Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 10:09, 08 maj 2018

Ogród właściwy:
trawa ciągle nie posiana...jedna skrzynia warzywnna czeka na obsadzenie, gryd trzeba wysypać wokół i obrzeża alu porobić.

Borówki juz spore:
Zana 10:12, 08 maj 2018

Ewa, rodkowa super. Host nie sadź za gęsto, to potwory rosną, zależy oczywiście od odmiany, ale radziłabym co najmniej co metr. Średnie osiągają 70-90 cm średnicy. Miej to na uwadze. A coś mi się wydaje, że Ty masz tam większe odmiany. Napiszesz jakie masz?
eVka 10:12, 08 maj 2018

Trawa przed koszeniem, więc trawnik bylejaki:

eVka 10:13, 08 maj 2018

Tu chcę też posadzić graby fastigiata, za żółtymi tawułami, tylko te wierzby chyba muszę eksmitować bo nie pasują, jak myślicie?

A może nie sadzić nic zimozielonego jako tła, tylko po prostu bliżej siatki posadzić te graby w luźnych odstępach?
eVka 10:16, 08 maj 2018

Szałwie omszone juz wielkie i nawet zaczynają kwitnąć:

Trzcinniki tez spore i budleja rośnie jak na drożdzach:

Tawuła oskrzydlona w tym roku ruszyła:
eVka 10:20, 08 maj 2018

Opaska do zmiany, mizerna jakaś a danice rosną za blisko domu, musze je przesadzić bliżej chodnika i coś dosadzić, tylko co, tam sporo cienia. Hebe przemarzło chyba bo zbrązowiało, trzmielinie źle słabo rośnie, do przesadzenia, więc zostanie tylko danica i turzyce. To przodu to liście krokusów, musze je ściąć.
mrokasia 10:31, 08 maj 2018

Fajna ta Twoja rodkowa pod świerkiem .
Trzcinniki już duże, to Overdam? Ja chcę krótkowłosego ale wszędzie tylko overdamy i karle są. Chyba przez neta muszę kupić.
eVka 10:38, 08 maj 2018

Tadam, to miejsca całe do zaprojektowania, najpierw uzupełnię ziemię, bo sa dołki spore. To ma być rabata częściowo różana, częściowo zimozielona, dosyć wąska, max 1,5-2 m. Pod sosnami chcę posadzić rodki i azalie i dosadzić dwie sosny, żeby był szpaler sosenek.
Między sosnami a ta wąską rabatą myślę, żeby zrobić trawnik łąkowy z kwiatkami i brzozami.

o takie coś:

eVka 10:40, 08 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Fajna ta Twoja rodkowa pod świerkiem .
Trzcinniki już duże, to Overdam? Ja chcę krótkowłosego ale wszędzie tylko overdamy i karle są. Chyba przez neta muszę kupić.

Dzięki, bardzo ja lubię, jest klimatyczna. Tak to Overdam kupowany przez neta.
eVka 11:17, 08 maj 2018

Zana napisał(a)
Ewa, rodkowa super. Host nie sadź za gęsto, to potwory rosną, zależy oczywiście od odmiany, ale radziłabym co najmniej co metr. Średnie osiągają 70-90 cm średnicy. Miej to na uwadze. A coś mi się wydaje, że Ty masz tam większe odmiany. Napiszesz jakie masz?

Dziękuję HOsty sa wielkie, to prawda i mam je za gęsto będe rzesadzać i dzielić.
Mam odmiany: Atlantis, FRANCES WILLIAMS, LAKESIDE CHA CHA, Captain's Adventure, KIWI SPEARMINT, kilka no name, kupionych okazyjnie w sieciówkach, nie znam ich nazw.