A jutro piękny dzień, będę w Konstantynowie Łodzkim u rodziny eMka a tam przeciez jest wieeelka szkółka Ciepłuchy hihi, ale będa zakupki. Spakowałam całą rodzinkę do jednej podręcznej walizki, żeby jak najwięcej miejsca w bagażniku zostało na doniczki
Jeszcze nie, wyjeżdzam na weekend a dniczek sporo czeka do wsadzenia, więc odłożyłam buksy na przyszły tydzień. Baardzo chętnie wezmę od Ciebie namiary obwódki w dwóch miejscach chcę zrobić, więc sporo sadzonek wyjdzie.
niby piszą, że bukszpany można sadzić cały rok, ale ja bym się chyba trochę obawiała tych upałów. Chociaż sama teraz podzieliłam mnóstwo traw taki ze mnie typowy bliźniak
Dzieki za namiary, dokładnie od nich miałam kupowac, cieszę się, że polecani są Mam nadzieję, że jakieś ochłodzenie nadejdzie i deszcze, bo nie wyobrażam sobie tych korzonków w paczce w upale...wobec tego czkema na sprzyjająca pogodę...
W poniedziałek i wtorek przesadzałam swoje sadzonki...z gruntu na docelowe miejsce...w gruncie. Ważne by od razu sadzić z zaprawione dołki i obficie podlać. Potem uczciwe podlewanie co 3 dzień.