Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:23, 06 lip 2018

To podleję dzisiaj
eVka 09:28, 06 lip 2018

A jutro piękny dzień, będę w Konstantynowie Łodzkim u rodziny eMka a tam przeciez jest wieeelka szkółka Ciepłuchy hihi, ale będa zakupki. Spakowałam całą rodzinkę do jednej podręcznej walizki, żeby jak najwięcej miejsca w bagażniku zostało na doniczki
UrsaMaior 10:28, 06 lip 2018

Hahaha bardzo przezornie Ja kiedyś tak z gór wracałam, całe auto w trawach. Myślałam, że dziecko kurierem będę musiała wysłać
eVka 10:33, 06 lip 2018

UrsaMaior napisał(a)
Hahaha bardzo przezornie Ja kiedyś tak z gór wracałam, całe auto w trawach. Myślałam, że dziecko kurierem będę musiała wysłać

Uuu to jest myśl! Fotelik za dużo miejsca w aucie zajmuje chyba musze przyczepkę kupić
iwka 12:03, 06 lip 2018

Efffa napisał(a)
Ładne te trawki kupilas,
Ja już mam tyle traw a ciągle bym dokupywała,generalnie chce bardziej minimalistycznie i przerabiam,najchętniej bym wszędzie trawy wsadziła,bo zielone
mam to samo, chodzą za mną ostatnio trawy a w nich delikatny akcent kolorystyczny

Ewa, bukszpany już kupiłaś ? brałam w ubiegłym roku dla mamy, fajne sadzonki przysłali. Jak chcesz podam Ci namiary
eVka 12:05, 06 lip 2018

iwka napisał(a)
mam to samo, chodzą za mną ostatnio trawy a w nich delikatny akcent kolorystyczny

Ewa, bukszpany już kupiłaś ? brałam w ubiegłym roku dla mamy, fajne sadzonki przysłali. Jak chcesz podam Ci namiary

Jeszcze nie, wyjeżdzam na weekend a dniczek sporo czeka do wsadzenia, więc odłożyłam buksy na przyszły tydzień. Baardzo chętnie wezmę od Ciebie namiary obwódki w dwóch miejscach chcę zrobić, więc sporo sadzonek wyjdzie.
iwka 12:19, 06 lip 2018

zaraz napiszę prv.

niby piszą, że bukszpany można sadzić cały rok, ale ja bym się chyba trochę obawiała tych upałów. Chociaż sama teraz podzieliłam mnóstwo traw taki ze mnie typowy bliźniak
eVka 12:58, 06 lip 2018

iwka napisał(a)
zaraz napiszę prv.

niby piszą, że bukszpany można sadzić cały rok, ale ja bym się chyba trochę obawiała tych upałów. Chociaż sama teraz podzieliłam mnóstwo traw taki ze mnie typowy bliźniak

Dzieki za namiary, dokładnie od nich miałam kupowac, cieszę się, że polecani są Mam nadzieję, że jakieś ochłodzenie nadejdzie i deszcze, bo nie wyobrażam sobie tych korzonków w paczce w upale...wobec tego czkema na sprzyjająca pogodę...
eVka 13:06, 06 lip 2018

Napisałam do szkółka buksowej, mam nadzieję, że szczerze odpiszą kiedy sadzić
Toszka 14:02, 06 lip 2018

effka napisał(a)
Napisałam do szkółka buksowej, mam nadzieję, że szczerze odpiszą kiedy sadzić

W poniedziałek i wtorek przesadzałam swoje sadzonki...z gruntu na docelowe miejsce...w gruncie. Ważne by od razu sadzić z zaprawione dołki i obficie podlać. Potem uczciwe podlewanie co 3 dzień.