Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 15:55, 06 lip 2018

Toszka napisał(a)

W poniedziałek i wtorek przesadzałam swoje sadzonki...z gruntu na docelowe miejsce...w gruncie. Ważne by od razu sadzić z zaprawione dołki i obficie podlać. Potem uczciwe podlewanie co 3 dzień.

Dzięki Toszka za opinię, poczekam jednak na trochę chłodniejsze dni i wtedy szybko kupię
Kasiolaaa 21:38, 06 lip 2018

Ewa ty to szalejesz wpadlas w wir zakupowy Ewcia prosze o fotke piano juz posadzonych jak to juz wyglada
mrokasia 22:40, 06 lip 2018

effka napisał(a)

Dzięki Toszka za opinię, poczekam jednak na trochę chłodniejsze dni i wtedy szybko kupię

Oooo, to przyjdzie Ci chyba trochę poczekać...
eVka 22:45, 06 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewa ty to szalejesz wpadlas w wir zakupowy Ewcia prosze o fotke piano juz posadzonych jak to juz wyglada

To prawda, chcę jak najwięcej teraz zrobić w ogrodzie. Piano posadzę dopiero w poniedziałek, bo teraz na weekendzie jestem buziaki wieczorne przesyłam.
eVka 22:47, 06 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Oooo, to przyjdzie Ci chyba trochę poczekać...

Mówisz? Patrzę, że we wtorek ma być 22 stopnie, może będzie chłodniej, a jak nie to znając mnie i tak zamówię
Kasia_CS 23:59, 06 lip 2018

Oo to ja myślałam, że buksy kopane tylko wiosną i na jesień. No chyba, ze chcesz doniczkowe? Jak możesz to i mnie wyślij namiar

Piękne róże dostałaś!!
eVka 08:17, 07 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Oo to ja myślałam, że buksy kopane tylko wiosną i na jesień. No chyba, ze chcesz doniczkowe? Jak możesz to i mnie wyślij namiar

Piękne róże dostałaś!!

No właśnie też tak myślałam. To są malutkie sadzonki 30 cm z gołym korzeniem, więc i przyjęcie łatwiejsze. Zaraz wyśle namiar na szkółkę priv.
Za pochwałę róż dziękuję ☺

Toszka 08:37, 07 lip 2018

Jesli sadzonki z gołym korzeniem to koniecznie zaopatrz się w fosfor.
nicol21 09:01, 07 lip 2018

Róże piękne dostałaś. Zupełnie spore krzaki i pewnie b.mocno ukorzenione.
Do rodziców kupiłam w b.znanej i szanowanej szkółce w tym roku i okrywowe miały marną bryłę korzeniową i jeśli dobrze liczyłam to dostałam w gratisie jedną więcej. w trakcie ostrożnego sadzenia jednej zupełnie obsypała się ziemia i okazało się że była sadzona z gołym korzeniem pewnie jesienią ale cienko z wypuszczeniem korzonków. Także nazwę szkółki zapisałam żeby mieć jakbym kiedyś jeszcze jakieś róże chciała kupować.

A teraz lepiej pokaż gdzie posadziłaś!!

a czy szkółka z której masz buksy ma też inne małe sadoznki? podzielisz się namiarami na priv?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eVka 12:04, 07 lip 2018

Toszka napisał(a)
Jesli sadzonki z gołym korzeniem to koniecznie zaopatrz się w fosfor.

Dobrze, Toszko gdzie go kupić i w jakiej formie?