Oczywiście sadzenie zawsze robię sama, nikomu innem nie zaufam, że mi dobrze wsadzi, bardziej chodzi mi o roboty typu przekopywanie z dobrociami, grabienie, noszenie, podlewanie bo zaczyna nie to przerastać. Chyba czas pomyśleć o jakimś prostym systemie nawadniania rabat, chociaż szmaragdów i drzew, byliny sama dam rade popodlewać.
Satysfakcja jest niesamowita, duma z efektów. Wczoraj była u mnie koleżanka z noworodkiem, dawno u mnie nie była, doznała szoku jak ogród się zmienił i jak jest teraz ładnie Było mi niezwykle miło
Dzięki Madziu Słowo szalejesz użyłas bardzo trafnie właśnie domówiłam 4 róże Schneewitchen czy ewentualnie przygarniesz mnie jak eMka szlag trafi w związku z ogrodem?
zamówiłas buksiki ...opisałam sie u mnie ....przemysl to na spokojnie ....ja robiłam swoje przed ogrodowiskiem i bardzo je lubie ...ale mam z nimi duzy kłopot ...bukszpany sa problem w tej chwili ...bo eszcze wiosna i teraz szaleje cma bukszpanowa ...pozera w mig liscie
mam sporo bukszpanów ale w ostatnich latach kupuje cisy i azalie te niskie prawie kuliste jako tani i bezproblemowy zamiennik kul bukszpanowych
Pisałam u Ciebi, że jednak zryzykuję, u mnie też ćma była ale pogoniłam ją na szczęście. Może będę żałować ale 180 zł odżałuję na 10 mb obwódki, chyba ciężko będzie w tej cenie zrobić z czegoś innego? Jak myślisz? Cisy drogie, azalie mam z tyłu na kwasnej, więc tu przy różach i lawendach średnio mi pasują.
Ewa, no no, nie tylko kopanie ale i kupowanie dobrze Ci idzie .
Fajnie, efekt będzie od razu widoczny.
Też mam buksy, pojedyncze, nie w obwódce i póki co nie narzekam.
Do pomocy w ogrodzie, jeśli masz środki, warto kogoś wziąć. Teraz wakacje, może w okolicy są jakieś starsze nastolatki chętne sobie dorobić - im można pod nadzorem zlecić prace typu kopanie. Mój syn kiedyś tak sobie dorabiał w wakacje .
w herrengarten Hannover też szukaja zamiennika dla obwódek bukszpanowych ...widziałam na insta ...posadzili jakies miniaturowe tujki jako obwódki a w nich były tulipany ....beznadziejne połaczenie może coś lepszego znajda to sie odgapi