Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 16:58, 07 mar 2019

Anda napisał(a)

Jak je teraz podważysz łopatką z całą bryłą korzeniowa to pewnie nawet nie poczują przesadzenia
Do tej pory siewki bylinowe zawsze przesadzałam w kwietniu, ale jeśli u Ciebie ziemia jest ok, to możesz teraz.

Ewa, dziękuję, zaraz wezmę się do roboty jednocześnie zadając głupie pytanie. Zeszłoroczne resztki po naparstnicach (korzenie) wyrwać i wyrzucić? Bo one już się nie odrodzą w tym roku?
Margerytka40 17:21, 07 mar 2019

effka napisał(a)

Ewa, dziękuję, zaraz wezmę się do roboty jednocześnie zadając głupie pytanie. Zeszłoroczne resztki po naparstnicach (korzenie) wyrwać i wyrzucić? Bo one już się nie odrodzą w tym roku?

Jeśli nie ma nic zielonego tylko same korzenie to usuń, sprawdź czy nie ma czegoś zielonego. Teraz już dobrze powinno być widać
eVka 17:43, 07 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Jeśli nie ma nic zielonego tylko same korzenie to usuń, sprawdź czy nie ma czegoś zielonego. Teraz już dobrze powinno być widać

Oki doki, jutro zobaczę, dzisiaj już ciemno się robi buuuu
Anda 19:34, 07 mar 2019

O właśnie, Asia juz odpowiedziała
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 19:38, 07 mar 2019

Anda napisał(a)
O właśnie, Asia juz odpowiedziała

SlonecznyOgrod 22:08, 07 mar 2019

Ładne naparstnice na pół tysiączka dałaś
Podobają mi się naparstnice

Kurde, ja bym jeszcze z tydzień poczekała z tymi siewkami, może coś wylezie

eVka 22:13, 07 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ładne naparstnice na pół tysiączka dałaś
Podobają mi się naparstnice

Kurde, ja bym jeszcze z tydzień poczekała z tymi siewkami, może coś wylezie

Zakochałam się w naparstnicach, mam kilka kolorów. Czekam, zobaczę czy coś zielonego się pojawi
Kasiolaaa 23:19, 07 mar 2019

Ewa dasz wiare ja juz cynie do gruntu wysialam haha zobaczymy czy cos to z tego syjdzie czy mi kociska nie rozdrapią bo sobie kuwete zrobily
makadamia 08:03, 08 mar 2019

Ewa, wytłumacz mężowi, że posłuchasz go następnym razem.
Wyobrażenie sobie, ile miejsca zajmie dorosłe drzewo czy krzew (i sadzenie z odpowiednimi odstępami) to jedna z trudniejszych rzeczy dla laików

Sama wpadłam w tą pułapkę, niepotrzebnie dosadzając derenie
eVka 08:43, 08 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Ewa dasz wiare ja juz cynie do gruntu wysialam haha zobaczymy czy cos to z tego syjdzie czy mi kociska nie rozdrapią bo sobie kuwete zrobily

Wiosna Kasiu, wiosna! Nie siałam nigdy cynii, śliczne są, takie kolorowe. Kusi mnie żeby zrobić rabatę z jedno-dwurocznych kfiatków....taką kolorowę łączkę. Tyle miejsca brak