Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Margerytka40 21:29, 06 mar 2019

Ja tylko mogę potwierdzić wszystko, co dziewczyny piszą. Mam Pissardii gdzieś 10 letnią i średnica jej korony to pewnie ze 4 metry u mnie. One mają jeszcze tę zaletę, że wiosną startujă b. szybko a jesienią długo trzymają liście więc do zasłaniania super. O szmaragdach się nie wypowiem bo też mam ok 1metrowe na razie ale patrząc po ogrodach to chyba szybko rosną.
eVka 23:52, 06 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
Ja tylko mogę potwierdzić wszystko, co dziewczyny piszą. Mam Pissardii gdzieś 10 letnią i średnica jej korony to pewnie ze 4 metry u mnie. One mają jeszcze tę zaletę, że wiosną startujă b. szybko a jesienią długo trzymają liście więc do zasłaniania super. O szmaragdach się nie wypowiem bo też mam ok 1metrowe na razie ale patrząc po ogrodach to chyba szybko rosną.

Woow 4 m to kolos. To prawda, Pissardi są bardzo fajne, a jeszcze regularnie cięte to bajka.

oj oj jacy my niecierpliwi jesteśmy z eMkiem.
anbu 08:19, 07 mar 2019

Dla złagodzenia Ema pokaż mu zdjęcie dorosłych już śliw Bo szmaragdy wiadomo, urosną
Niestety, często sadząc coś w naszych ogrodach nie mamy wyobraźni jak to będzie wyglądać w przyszłości

Już róże pociachałaś?
eVka 10:36, 07 mar 2019

anbu napisał(a)
Dla złagodzenia Ema pokaż mu zdjęcie dorosłych już śliw Bo szmaragdy wiadomo, urosną
Niestety, często sadząc coś w naszych ogrodach nie mamy wyobraźni jak to będzie wyglądać w przyszłości

Już róże pociachałaś?

Tak pokazałam mu to trochę złagodniał, ale ciągle uparcie twierdzi, że to będzie trwało lata.
Róże pociachałam bo juz nowe zielone listki miały. Mrozów nie zapowiadają to nie czekam na forsycje.
DorKa 10:51, 07 mar 2019

I jak tam postanowione już co posadzisz ? Też chciałabym ,żeby moje nigry zasłoniły dom sąsiada Ciekawe ile to potrwa...
eVka 14:07, 07 mar 2019

DorKa napisał(a)
I jak tam postanowione już co posadzisz ? Też chciałabym ,żeby moje nigry zasłoniły dom sąsiada Ciekawe ile to potrwa...

Na razie nic nie kupuję, bo chyba rzeczywicie będę te pissardi przesadzać dalej od szmaragdów. Musze też zrobić porządek z miskantami na tej rabacie, bo jest za dużo gatunków i brzydko to wygląda. Pójdę chyba w Memory, bo rosną już na tej rabacie i ze wszystkich wyglądają najładniej.
DorKa 14:19, 07 mar 2019

effka napisał(a)

Na razie nic nie kupuję, bo chyba rzeczywicie będę te pissardi przesadzać dalej od szmaragdów. Musze też zrobić porządek z miskantami na tej rabacie, bo jest za dużo gatunków i brzydko to wygląda. Pójdę chyba w Memory, bo rosną już na tej rabacie i ze wszystkich wyglądają najładniej.

skąd ja to znam ale zgadzam się mniej znaczy więcej czyt ładniej udanych porządków. Przy takiej aurze to można działać
eVka 14:46, 07 mar 2019

DorKa napisał(a)

skąd ja to znam ale zgadzam się mniej znaczy więcej czyt ładniej udanych porządków. Przy takiej aurze to można działać

Aura piękna, więc weekend będzie pracowity. Widzę, że Ty też u siebie na nigrowej porządki chcesz zrobić, na razie się nie udzielam, bo jakoś weny mi brak... Powodzenia Tobie również!!!
eVka 15:38, 07 mar 2019

Słuchajcie kiedy przesadzać siewki naparstnicy, wysiały się w zeszłym roku na rabacie i chę je wsadzić w miejsca docelowe, są malutkie takie 1-2 cm.
Anda 16:28, 07 mar 2019

effka napisał(a)
Słuchajcie kiedy przesadzać siewki naparstnicy, wysiały się w zeszłym roku na rabacie i chę je wsadzić w miejsca docelowe, są malutkie takie 1-2 cm.

Jak je teraz podważysz łopatką z całą bryłą korzeniowa to pewnie nawet nie poczują przesadzenia
Do tej pory siewki bylinowe zawsze przesadzałam w kwietniu, ale jeśli u Ciebie ziemia jest ok, to możesz teraz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies