Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Magleska 19:03, 18 mar 2019

Ewa podobno nie da się tych hilli ,czy hicksii utrzymać nisko ….

co prawda ja próbuje z hicksii ( mam przy klonach z boku ) ale to zeszłoroczne nabytki...
Margerytka40 19:10, 18 mar 2019

Jeśli już to może właśnie te repandensy by się tam udało wcisnąć, zapytaj może Pszczółkę czy da się je nisko i wąsko prowadzić. Wiem, że dziewczyny właśnie je na obwódkę dawały.
Zakrecona 19:42, 18 mar 2019

O, ja też ubolewam, że Przystojniaka jeszcze nie ma
eVka 19:43, 18 mar 2019

Magda, Asia, dzięki, odpuszczam wobec tego Hilli i Hicksi, popytam o ten repandens. Widziałam na wątku o cisach jakaś niemiecka odmianę na niskie obwódki ale w PL ich nie widziałam. Wyglądają pokroju prawie jak buksy.
eVka 19:50, 18 mar 2019

Zakrecona napisał(a)
O, ja też ubolewam, że Przystojniaka jeszcze nie ma

Nooo aż nie chciałam od niego odejść.... pierwszy raz kupuję tak duże drzewo i ekscytacja sięga zenitu. Najlepsze jest to, że mi wykopali dwa graby, one rosły w donicach, które przerosły je mocno i pewnie nieźle się umeczyli z kopaniem. Aż mi szkoda tego drugiego ale już nie chcę kolejnego graba. Następne drzewo to może jakaś kula na pniu np. klon Golden Globe
agla 20:19, 18 mar 2019

no nie mogę... 3 dni mnie nie było, a tu się tyle działo
Dobrze, że chociaż nie spóźniłam się na graba
nicol21 20:39, 18 mar 2019

No no, dzieje się! tu daszek, tu grabik. w czym... może w trawach niższych z myziakami -czyli rozpleniach tych dużych? bo są takie duże i mniejsze. te duże tak ładnie się przewieszają. Mam u rodziców i są mega. w nogi możesz nasadzić cebul - krokusy, żonkile - ładnie się namnożą, urozmaicą początek sezonu a potem ich liście zginą w gąszczu trawy?!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eVka 20:41, 18 mar 2019

agla napisał(a)
no nie mogę... 3 dni mnie nie było, a tu się tyle działo
Dobrze, że chociaż nie spóźniłam się na graba

Takie tam tetriski dzień ja co dzień u ogrodomaniaczek.
Przed chwilą oglądałam Monty Don`a i zachorowałam na rutewkę. Wsadzę na mojej rabacie brzozowo-stipowo-łąkowej.
agla 20:52, 18 mar 2019

Właśnie patrzę, ta wysoka fioletowa?

eVka 21:21, 18 mar 2019

nicol21 napisał(a)
No no, dzieje się! tu daszek, tu grabik. w czym... może w trawach niższych z myziakami -czyli rozpleniach tych dużych? bo są takie duże i mniejsze. te duże tak ładnie się przewieszają. Mam u rodziców i są mega. w nogi możesz nasadzić cebul - krokusy, żonkile - ładnie się namnożą, urozmaicą początek sezonu a potem ich liście zginą w gąszczu trawy?!

Daszek, grabik i takie tamy Na tej przystojniakowej vel. grabowej jest cień, w zasadzie cały dzień. Grab jest wysoki to słońca sobie zaczerpnie a dół będzie w cieniu, czy pozwolenie dadzą radę?