Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

SlonecznyOgrod 21:00, 22 mar 2019

effka napisał(a)

super, zawsze to jedną róża do przodu. Powoli powoli i nie zauważysz a wszystko będzie posadzone. Pewnie niedługo będę przesadzać naparstnice to zadoniczkuje Ci je i niedługo wyślę

No wlasnie skończyłam sadzenie carexów i wyszło 12 sztuk, gęsto sadziłam,czyli stówka w kieszeni, tak jak piszesz Mam nadzieję, że się przyjmą bo korzenie krótkie mają.

Podlewaj a się przyjmą.
Też kiedyś rozsadzałam carexy , ja mam ice dance i ładnie się przyjęły a bylo by jeszcze lepiej jakbym wiecej podlewała, bo parę mi wypadło z zaniedbania. No ale mówię, prawie wszystkie przetrwały w trudnych warunkach.

No , czasami tak jest , że to uzupełnienie , wypełnienie kosztuje tyle co soliter
Tak jak moja hortensjowa , to tylko co przed hortensjami 1 piętro było droższe jak same hortensje.

Ewa dostałam naparstnice, nie mam sumienia teraz Ci zabierać
eVka 21:08, 22 mar 2019

Dziewczynki, odpisze w wolnej chwili bo trafiłam z małą do szpitala.
Magleska 21:16, 22 mar 2019

odwodniła się przy tym rotawirusie ? trzymam mocno kciuki ,...może dostanie kroplówkę i będzie już jej lepiej ……

oby szybko Wam pomogli ….
eVka 21:20, 22 mar 2019

Magleska napisał(a)
odwodniła się przy tym rotawirusie ? trzymam mocno kciuki ,...może dostanie kroplówkę i będzie już jej lepiej ……

oby szybko Wam pomogli ….

Częściowo odwodniona, pediatra wolała nie ryzykować. Może nas szybko puszczą. Oby. Buziaki
Wendy79 21:44, 22 mar 2019

Oby Was szybko puścili i zdrówka dla Małej.
Pędzisz z wątkiem niesamowicie.
eVka 23:48, 22 mar 2019

Magleska napisał(a)
pięknie wyszło ……...ja takie wielkie kępy to dzielę tak ,że wbijam młotkiem taki duży nóż (kuchenny ) ile dam rady to kroje i tak kilka razy ,aż do skutku

jak chcesz ice dance ,to tez mogę się podzielić u mnie rośnie jak głupi

Julka śpi, więc mam chwilę i muszę zająć czymś głowę...
Dziękuję Madziu, też mi się efekt podoba Tak świeżo jest i fajnie wygląda połączenie brązu liści z zielenią carexów, więc zimą rabatka też będzie atrakcyjna.
A widzisz taki masz sposób na dzielenie, dzięki, zastosuję następnym razem

Jejku tyle ofert ID na razie dziękuję ale bardzo mi miło
eVka 23:55, 22 mar 2019

kasiab napisał(a)
Już jest pięknie a jak się rozrośnie to będzie bajka

Ewidentnie czy w tej szkółce gdzie kupiłaś magnolie wysyłają?

Fajnie, że Ci się podoba, ciekawe czy połączą się w jedną zieloną całość.
Magnolie kupiłam w Kwiatonie, chyba roślin nie wysyłają ale możesz,spytać. Mają sklep internetowy ale z akcesoriami ogrodniczymi.
eVka 23:58, 22 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Nowa rabata z przystojniakiem pięknie wygląda !

Dziękuję Wiolu
eVka 00:06, 23 mar 2019

Zakrecona napisał(a)
Ewa, ale ładnie wyszło! A te carexy tak super zimę przetrwały?

Na wierzchu masz taką drobniutką korę, czy to świeżutki kompościk sypnęłaś?

Magda, dziękuję. A carexy po zimie wyglądają jak nowe, zieloniutkie, tylko niektóre końcówki lekko przyschnięte. Najlepsze jest to, że rosną w koszmanych warunkach, to była pierwsza rabata, zero wiedzy ogrodowej i wsadziłam je w taką mieszankę marnej ziemi z piachem, tylko do dołka trochę ziemi z worka ale niewiele. Na to dopiero po czasie kora przekompostowana.

A na grabowej rabatce wysypałam korę przekompostowaną. Bardzo fajna, drobniutka, ładna.
eVka 00:08, 23 mar 2019

Zuzka25 napisał(a)
Hej Ewa, pięknie wyszła Wam nowa rabata z grabem. Działacie ekspresowo

Też mi się bardzo podoba Dobrze, że posadziłam wszystko bo nie wiem kiedy teraz będę miała czas.
Jeszcze tylko magnolia została do wsadzenia. Miałam jutro ściągać trawnik ale ...