Witaj Bożenko Bardzo mi miło, że zaciekawiłaś się moim ogrodem. Super, że się odezwałaś Bardzo dziękuję za komplementy, sprawiają, że chcę sie dalej pracować!
Jutro piczytam Twój watek ogrodowy
Zuzka, bo ja w gorącej wodzie kąpana Jak to mówią: "Mówisz i masz".
Dzisiaj chciałam w jednym miejscu umyć chodnik z kostki płukanej i tak poleciałam całość. Wypłukałam fugi z ogromnje ilości mchu. Dom od północy więc się go nazbierało.
Ewa zamówiłam ławeczkę
ale dam ją z przodu domu -mam tam białe drewniane donice i myślę ,że będzie jej tam idealnie
co ile sadziłaś choiny kanadyjskie -muszę w końcu swoje posadzić ….dawałaś im jakies dobroci ?
a foteczka bardzo klimatyczna ławeczka opita -czyli dobra inwestycja
Super. Z przodu będzie wyglądać świetnie. Chcę jeszcze jedną kupić ma przód ale to za jakiś czas jak brzozy, sosny i rodki urosną. Kilka lat. Chcę ławeczkę pośrod nich.
Choiny sadziłam co 70 cm ponieważ chcę je ciąć na równy żywopłot-przesłonę ściany garażu. Ziemię przekopałam widłami z przerobionym obornikiem, korą przekompostowaną, siarką granulowaną i ziemią kwaśną do iglaków.
wiesz nasze ogrody mamy w sąsiadujących ze sobą województwach i jakby czas pozwolił ... to było by miło o tematyce klonów palmowych pogadać.
A Ty - przepraszam jakiegoś u siebie na rabatach masz klona?