Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 20:43, 07 kwi 2019

Kim napisał(a)
Witaj Ewo. Mam na imię Bożena chciałam się przywitać jestem tu od dziś ale anonimowo dość długo. Podglądam Twój ogród i bardzo mi się podoba działasz jak torpeda. Jestem pod wrażeniem Twojej pracy jaką wykonałaś no i ławeczka super. Pozdrawiam

Witaj Bożenko Bardzo mi miło, że zaciekawiłaś się moim ogrodem. Super, że się odezwałaś Bardzo dziękuję za komplementy, sprawiają, że chcę sie dalej pracować!
Jutro piczytam Twój watek ogrodowy
eVka 20:45, 07 kwi 2019

bql3 napisał(a)
wow!

No ławeczka super! - bo to nieodzowny element do ogrodu i bardzo praktyczny, i fotka Ci wyszła MEGA - bardzo klimatyczna.

...a jak bym wiedział wcześniej, że tak będziesz świętować ławeczkę - to wsiadłbym do auta i przygnał do Ciebie

pozdrawiam
Jan

Janie, dziękuję za miłe słowa Ławeczkę uwielbiam, miałam zrobić dziś fotkę z bliska ale wypadło mi z głowy.

Na winko zaoraszam serdecznie, porozmawiamy o klonach
Zuzka25 20:49, 07 kwi 2019

Effka oglądam u Ciebie prace po cichu. Jak zwykle działasz ekspresowo i szybko podejmujesz decyzje.
AnkaK 20:56, 07 kwi 2019

effka napisał(a)

Ławeczka wczoraj została opita więc ma obowiązek sprawować się dobrze

Choiny były posadzone w zeszłym roku jesienią

Jak tylko byś kiedyś przejeżdżała obok mnie serdecznie zapraszam, napijemy się kawki na ławeczce.

Ekstra
eVka 21:22, 07 kwi 2019

Zuzka25 napisał(a)
Effka oglądam u Ciebie prace po cichu. Jak zwykle działasz ekspresowo i szybko podejmujesz decyzje.

Zuzka, bo ja w gorącej wodzie kąpana Jak to mówią: "Mówisz i masz".

Dzisiaj chciałam w jednym miejscu umyć chodnik z kostki płukanej i tak poleciałam całość. Wypłukałam fugi z ogromnje ilości mchu. Dom od północy więc się go nazbierało.
eVka 21:22, 07 kwi 2019

AnkaK napisał(a)

Ekstra

Chill weekendowy.
Magleska 21:42, 07 kwi 2019

Ewa zamówiłam ławeczkę
ale dam ją z przodu domu -mam tam białe drewniane donice i myślę ,że będzie jej tam idealnie
co ile sadziłaś choiny kanadyjskie -muszę w końcu swoje posadzić ….dawałaś im jakies dobroci ?

a foteczka bardzo klimatyczna ławeczka opita -czyli dobra inwestycja
eVka 21:42, 07 kwi 2019

Moja pierwsza magnolia Nie mogę się napatrzeć i nawąchać

Na pewno kupię jeszcze jedną na kwaśną rabatę wjazdową. Może tym razem gwaździstą.
eVka 21:54, 07 kwi 2019

Magleska napisał(a)
Ewa zamówiłam ławeczkę
ale dam ją z przodu domu -mam tam białe drewniane donice i myślę ,że będzie jej tam idealnie
co ile sadziłaś choiny kanadyjskie -muszę w końcu swoje posadzić ….dawałaś im jakies dobroci ?

a foteczka bardzo klimatyczna ławeczka opita -czyli dobra inwestycja

Super. Z przodu będzie wyglądać świetnie. Chcę jeszcze jedną kupić ma przód ale to za jakiś czas jak brzozy, sosny i rodki urosną. Kilka lat. Chcę ławeczkę pośrod nich.

Choiny sadziłam co 70 cm ponieważ chcę je ciąć na równy żywopłot-przesłonę ściany garażu. Ziemię przekopałam widłami z przerobionym obornikiem, korą przekompostowaną, siarką granulowaną i ziemią kwaśną do iglaków.
bql3 21:57, 07 kwi 2019

Ewa,

wiesz nasze ogrody mamy w sąsiadujących ze sobą województwach i jakby czas pozwolił ... to było by miło o tematyce klonów palmowych pogadać.
A Ty - przepraszam jakiegoś u siebie na rabatach masz klona?