Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:48, 19 kwi 2019

malinia napisał(a)

zawodowo chciałabym tak u siebie

Hehe nic nie stoi na przeszkodzie
eVka 10:16, 19 kwi 2019

Zuzka25 napisał(a)
Pięknie u Ciebie w ogrodzie Uwielbiam taką soczystą zieleń. Moje piwonie jeszcze w donicach czekają. Ile lat ma Twoja lawenda? Ja swoją chyba za mocno przycięłam.
Ja też mam manię symetrii i lubię geometryczne rabaty, czasem próbuję z tym walczyć, ale nijak, nie wychodzi.

Dziękuję Też kocham wiosna tą soczystą zieleń, napawam nią oczy
Lawenda ma 3 lata ale na początku rosła w innym miejscu totalnie samopas, nie cięta ani razu, więc potem takie zdrewniałe długie pędy ciężko ciąć i robić zgrabne kuleczki
Zeszłoroczna lawenda cięta wiosną wygląda pięknie, zgrabne kuleczki.

Oj choroba symetryczna u mnie nieuleczalna, mimo wielu prób walki z nią...
eVka 10:18, 19 kwi 2019

asiak napisał(a)
U lalala
Oczy nacieszyłam przed pracą

Hihi cieszę się, że umilam Ci dzień
eVka 10:19, 19 kwi 2019

Zakrecona napisał(a)
Ewa, no pięknie po prostu jest Wesołych Świąt!

Dziękuję i Wesołych Świąt!
eVka 10:21, 19 kwi 2019

Kawa napisał(a)
pięknie - normalnie a kanty trawnikowe wymiatają!!!!!

Kiku fajnie w tym miejscy by wyglądała

przedpłocie - do pozazdroszczenia

Kamilo miło mi

O cieszę się, że Kiku w tym miejscu wg Ciebie jest ok. Chyba jednak ją tam posadzę.

Przedpłocie w końcu wygląda po ludzku a nie chwastowisko beznadziejne.
eVka 10:22, 19 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Ewcia, Kiku posadź tam gdzie rodzina mówi a tę pissardi przesadź gdzie indziej .
Ale masz wycacane, no no.

Kasiu, Kiku chyba tam będzie. Ne chcę zawze stawiać na swoim, bo w końcu eMek straci i tak nadwyrężoną cierpliwość!
Pissardi jest kawałek spory dalej, na razie chcemy ja zostawić, a że rośnie kiepsko, bo było przesadzona z innego ogrodu, lekko zdychająca, to jak się w końcu nie zbierze do kupy, wywalamy ją.

Dziękuję dobra kobieto
Makusia 10:58, 19 kwi 2019

Przedpłocie przeszło niesamowitą metamorfozę! Widać ogrom pracy włożony w doprowadzenie go do stanu obecnego.
eVka 11:06, 19 kwi 2019

Makusia napisał(a)
Przedpłocie przeszło niesamowitą metamorfozę! Widać ogrom pracy włożony w doprowadzenie go do stanu obecnego.

Dziękuję Oby w sezonie był busz! Tylko panowie z firmy zabierającej się odpady mniej się cieszą niż ja, bo wiedza, że muszą uważać na roślinki. Poskarżyłam się raz w centrali i teraz jestem klientem roszczeniowym
eVka 11:57, 19 kwi 2019

Stwierdziłam za radą Eli, że nie będę sadzić nic przy choinach. Niech sobie rosną jako piękny gęsty żywopłot. Będzie minimalistycznie, bez bylinek duperelek z przodu. Chyba jednak nie pasuje, chciałabym takie coś kiedyś:

Dla przypomnienia na razie tak Wiele lat upłynie zanim taki zwarty będzie

eVka 12:08, 19 kwi 2019

Tymczasem wydatków ciąg dalszy, po wczorajszym zakupie wielkiej wiśni kupiłam dzisiaj cztery hakonki Aureola na rabatę rodkową, jednego miskanta ML, hortensję pnącą i dwie róże Wollerton Old Hall. Chyba czas szukać nowego domu...
Wczoraj kupując wiśnie w moim sklepie ogrodniczym spytałam, czy jak by mnie mąż na święta wyrzucił z domu czy mnie przygarną. Znają mnie tam dobrze i stwierdzili, że mogę przenocować w szkółce