Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Iwk4 17:23, 26 sty 2017

Asiu, super
Jesteś specem od kół

Elu, gdybyś nie miała za duzo czasu, to tutaj są Asi linie dla Constans:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7170-z-motyka-na-slonce?page=77

A gdzieś ty dziś kochana przepadła?
Za chwilę bez Ciebie rewolucję zrobimy
anbu 17:26, 26 sty 2017

Kółka super
sylwia_slomc... 20:25, 26 sty 2017

Mnie też bardziej fale i kółka się podobają
Nowalijka 21:52, 26 sty 2017

Już jestem!!!. Wpadłam na chwilę na wątek w czasie przerwy w pracy i widziałam ile u mnie się dzieje. Jesteście kochane!
Zacznę od początku. Iwonko, rabatę przy altance poszerzę na maksa, pytasz o drzewo przy tej altanie - to mirabelka, którą w 2015 roku opitoliłam, załączam też fotkę rabaty z przodu (w dwóch kawałkach). Masz rację, po prawej stronie(stojąc przodem do altany) jest dereń.
Ewuniu, Twoje propozycje linii rabat bardzo podobają mi się, linia omawianej rabaty również może być np: półokrągła, choć wydaje mi się, że linia prosta będzie lepiej się prezentować. Zdam się oczywiście na Was. Dziewczyny, co do warzywnika - kusicie, żeby go powiększyć, chyba tak zrobię (boję się tylko, że nie podołam temu wszystkiemu co mnie czeka w tym sezonie). Na planie zaznaczyłam na czerwono wejście na działkę, wejście do altanki i sadzawkę. Na żółto zaznaczyłam omawiana rabatę z obciętą mirabelką. Iwonko wizja lokalna mile widziana. Nie mam na razie miejsca wypoczynkowego, bo cały czas pracuję na działce ale jeśli już jest mały grill to rozkładamy się tam gdzie zaznaczyłam na niebiesko.Płyt chodnikowych nie mam
Asiu, dzięki, że mnie odwiedziłaś i masz ochotę "powymądrzać", plan intrygujący, ale weź proszę pod uwagę, że nie chciałabym za bardzo inwestować, bo nie wiem jak długo będę miała tą działkę (chodzą słuchy, że będą tereny zabierać pod budowę handlowo- usługową). Działka sama w sobie jest po prawej stronie od ścieżki zacieniona przez sąsiadów więc nie chciałabym za bardzo zabierać jej słońca innymi krzewami. Za chwilę odwiedzę polecany przez Ciebie wątek Ani Constans. Mam nadzieję, że nic nie zapomniałam zapisać.

Basilikum 21:56, 26 sty 2017

duzo mozna zrobic tanim kosztem i nawet duzo roslinek udaje sie samemu wyhodowac z atykow, tylko cierpliwoci potrzeba
ale dziewczyny Ci plany porobily super
Nowalijka 21:59, 26 sty 2017

Też jestem uchachana. Jak to jest z tymi patykami? Chciałabym wyhodować hortensję, która rośnie przed moim blokiem. Jak i kiedy mam sobie urwać gałązkę?
Nowalijka 22:01, 26 sty 2017

Jeszcze jedno pytanie. Wczoraj wieczorem namoczyłam nasiona kobee pnąca. Ile mam ją moczyć i jak głęboko wsadzić ją do ziemi?
Basilikum 22:02, 26 sty 2017

Irenki sytaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/6570-milkowo-sezon-2016?page=522#post_2
albo na hortensjowym watku poszperaj
on ma prawie wszystkie hortensje z patykow. Ja w zeszlym roku od niej patyki dostalam ale tylko jedna mi sie udala. W tym roku bede z wlasnych patykow probowac.
Nowalijka 22:07, 26 sty 2017

Zajrzałam do Irenki i zapytałam
22:28, 26 sty 2017
Asiu ja lubie koła, sama dobrze wiesz więc jestem stronnicza
Pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies