Już jestem!!!. Wpadłam na chwilę na wątek w czasie przerwy w pracy i widziałam ile u mnie się dzieje

. Jesteście kochane!
Zacznę od początku. Iwonko, rabatę przy altance poszerzę na maksa, pytasz o drzewo przy tej altanie - to mirabelka, którą w 2015 roku opitoliłam, załączam też fotkę rabaty z przodu (w dwóch kawałkach). Masz rację, po prawej stronie(stojąc przodem do altany) jest dereń.
Ewuniu, Twoje propozycje linii rabat bardzo podobają mi się, linia omawianej rabaty również może być np: półokrągła, choć wydaje mi się, że linia prosta będzie lepiej się prezentować. Zdam się oczywiście na Was. Dziewczyny, co do warzywnika - kusicie, żeby go powiększyć, chyba tak zrobię (boję się tylko, że nie podołam temu wszystkiemu co mnie czeka w tym sezonie). Na planie zaznaczyłam na czerwono wejście na działkę, wejście do altanki i sadzawkę. Na żółto zaznaczyłam omawiana rabatę z obciętą mirabelką. Iwonko wizja lokalna mile widziana. Nie mam na razie miejsca wypoczynkowego, bo cały czas pracuję na działce ale jeśli już jest mały grill to rozkładamy się tam gdzie zaznaczyłam na niebiesko.Płyt chodnikowych nie mam

Asiu, dzięki, że mnie odwiedziłaś i masz ochotę "powymądrzać"

, plan intrygujący, ale weź proszę pod uwagę, że nie chciałabym za bardzo inwestować, bo nie wiem jak długo będę miała tą działkę (chodzą słuchy, że będą tereny zabierać pod budowę handlowo- usługową). Działka sama w sobie jest po prawej stronie od ścieżki zacieniona przez sąsiadów więc nie chciałabym za bardzo zabierać jej słońca innymi krzewami. Za chwilę odwiedzę polecany przez Ciebie wątek Ani Constans

. Mam nadzieję, że nic nie zapomniałam zapisać.