Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 11:25, 23 mar 2018

Milka napisał(a)
Daria, chyba od biegania te sily masz, mnostwo pracy i zmian się szykuje

Coś w tym musi być, bo im więcej się ruszam, tym jestem aktywniejsza
Zmiany , zmiany z każdej strony domu.

3 zmiana tutaj się szykuje, pod ścianą domu , południowa strona.

Na prawo po tej stronie domu są hortensje, na lewo kawałek za domem jest skalniak.
gosika67 21:50, 23 mar 2018

He, zawsze są rzeczy ważne i mniej ważne. U mnie też tak jest.
Dobrze ,że będzie coraz cieplej i dzień coraz dłuższy.Zrobimy sobie maraton odwiedzin, powymieniamy się roślinami, pogadamy.Dużo zrobiłaś, podziwiam Ciebie i zapał. Pozdrawiam.
SlonecznyOgrod 21:55, 23 mar 2018

I jeszcze mam 4 miejsce do zrobienia, rabata rozchodnikowa wzdłuz drogi, tam dalej jeszcze dosadzę rządek rozchodników, po drugiej stronie trzech stożków, ale tam jest kula na pniu , to jeszcze za nią.
Zdjęcie ze śniegiem z zeszłego tygodnia, kiedy pół Polski zasypało śniegiem.

I zdjęcie tego miejsca z jesieni.

SlonecznyOgrod 22:05, 23 mar 2018

Tutaj mam w planach za Waszą radą rozplenice za rozchodnikami wsadzić.
Ciekawe czy dużą będzie widać różnicę pomiędzy rozchodnikami sadzonymi latem i tymi z jesieni. Obecnie te z jesieni pojedyncze sadzonki puszczają po kilka kapustek.

SlonecznyOgrod 22:11, 23 mar 2018

Darń jeszcze do zdarcia, dokończyć muszę to zajecie zaczęte jesienią.
Później podrównać, myślałam żeby przeciągnąć sznurek od płotu do płotu i tak to względnie wyprostować, może bez uskoków.
Ps. juk juz tu nie ma, juki znalazły nowych właścicieli.

Posadziłam tam tulipany i czekam z niecierpliwością co to mi wyjdzie.
paulina_ns 07:11, 24 mar 2018

Daria ale nasz planów w tym sezonie no czeka Cię trochę pracy, ale za to jaki efekt będzie ja tyle jestem już tutaj na O. a i tak jak bardzo mi się coś spodoba to kupuje i upycham gdzie miejsce rozchodniki szybko Ci się rozrosną ja je mam w szpalerze za rozplenicami i jednak trochę je zasłaniają, ale szkoda mi już ich ruszać niech rosną trzymam kciuki i będę kibicowała
SlonecznyOgrod 11:30, 24 mar 2018

Paulina, plany mam , nawet ,mam jeszcze więcej...
W sumie dopiero od roku wzięłam się za tworzenie ogrodu.
Ja z kolei na O. jestem od niedawna bo 1 roczek.
Prędzej na O. kierowały mnie zapytania o wertykulacje, szkodniki i ogólnie techniczne sprawy i to dość sporadycznie. Ogrodów nie widziałam, bo i nic za bardzo w tym temacie nie poszukiwałam.
Ja też zamiast ograniczać no to kupuje, bo polecane roślinki i zachwalane i w ogóle (wiesz jak to jest)
Ograniczoną gatunkowość roślin to ja miałam prędzej , haha
Rozchodniki mam od dawna, u mnie mają warunki optymalne ( prawie Sahara )
Dlatego ich się nie pozbywam absolutnie, ani nie wymieniam ani nie sprzedaję, muszę sobie poobsadzać nimi trudniejsze miejsca.
Ja bym je na Twoim miejscu przesadziła, nic im nie będzie, wyjdzie to korzystnie.

No to trzymaj kciuki, żebym kichy nie odwaliła

Tu jeszcze wymysliłam 4 miejsce do udoskonalenia. Na foto prawa strona to juz dom sąsiadki.
Przy ścianie sąsiada chcę posadzić kompaktowe świerki, żeby zasłonic widok betonu.
Mam tam 3tuje, to je zostawie , a na połowie tej ściany rosną szlachetne bzy 2 fioletowe i jeden biały, więc je stąd wywalę i ze 3 świerki upchnę.
Anda 11:40, 24 mar 2018

Serio zamiast bzow chcesz dac swierki? Bo to ladnie wyglada na zdjeciu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
SlonecznyOgrod 12:07, 24 mar 2018

Zobacz tu, widać taką wielką betonową ścianę...
Ja sie przyzwyczaiłam, unikam robienia fotek z tą ścianą, ale aparat muszę obracać żeby było jak najmniej widać tego muru.
Coś wysokiego odwróciłoby uwagę.

Anda 13:00, 24 mar 2018

Tu masz takie fajne, oslonione miejsce, ze moglabys posadzic cos bardziej wymagajacego i ladniejszego niz swierki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies