Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 21:10, 19 sty 2022

Agatorek napisał(a)

Na pewno już o to kiedyś pytałam . Ale zapytam raz jeszcze.
Pamiętasz, ile masz tam limek? I co ile je sadziłaś?

25szt sadzone co 1,2m
SlonecznyOgrod 21:21, 19 sty 2022

Wiosna chyba idzie, wypatrzyłam już kotki na drzewach

Lecę teraz do Was
anpi 21:33, 19 sty 2022

Daria, napracowałaś się przez te pięć sezonów! Ale efekty super!!! Przepiękne rabaty, zadbane rozrośnięte rośliny! Ogromniaste trawy i hortensje. Szacun za odnawianie drewnianych paneli na tarasie i pergoli!
U mnie za rok taka rocznica, chyba też spróbuję zrobić takie podsumowanie
Agatorek 21:36, 19 sty 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)

25szt sadzone co 1,2m

Pięknie wygląda ten szpaler, zgapię se . Ale nie wiem, czy nie pomieszam limek z vanilkami .

Edit: chyba lepiej będą wyglądały jednak dwa szpalery. Jeden z limkami, a drugi z vanilkami

Haha, kotki na drzewie .

Tak jak widać sarny na łąkach
SlonecznyOgrod 21:25, 20 sty 2022

anpi napisał(a)
Daria, napracowałaś się przez te pięć sezonów! Ale efekty super!!! Przepiękne rabaty, zadbane rozrośnięte rośliny! Ogromniaste trawy i hortensje. Szacun za odnawianie drewnianych paneli na tarasie i pergoli!
U mnie za rok taka rocznica, chyba też spróbuję zrobić takie podsumowanie

Aniu dziękuję, fajnie że i Tobie się podoba
5 lat temu było pustkowie, nie miałam żadnych rabat, a teraz tyle rabat i rośliny już fajnie rozrośnięte
Podsumowania są fajne
SlonecznyOgrod 21:31, 20 sty 2022

Agatorek napisał(a)

Pięknie wygląda ten szpaler, zgapię se . Ale nie wiem, czy nie pomieszam limek z vanilkami .

Edit: chyba lepiej będą wyglądały jednak dwa szpalery. Jeden z limkami, a drugi z vanilkami

Haha, kotki na drzewie .

Tak jak widać sarny na łąkach

Ja to sobie nie wyobrażam jakbyś miała nie zgapić koniecznie! Pamiętaj odstępy co 1,2m żeby miały dla siebie dużo miejsca i u góry i w korzeniach.
Koniecznie rozdziel gatunkami, najwyżej będziesz przesadzać jak się pomylisz

Coś te kotki i sarny nas w konia robią

Wiolka5_7 21:34, 20 sty 2022

Fajne masz kotki na drzewie
ElzbietaFranka 22:43, 20 sty 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)
Z oczka jestem bardzo zadowolona i to była najlepsza decyzja ♥

Witam Dorcia

Skąd ty te ptaki pościagałaś do ogrodu. To jest nie możliwe aby takie ptaki w Polsce były. Fotoshop wszystko po wkleja.
Czuję się jak bym była na ptasim zjeździe w Ameryce Południowej takie kolory.ptakow.

Dorcia każdy sezon u ciebie bardzo pracowity. Rabata różowa, rabata z limonkami i suchy potok z oczkiem przepiękne.
Zaglądam na ten tytoń piękny jest w dużej lepiej. Jednak każda roślina jak jest jej dużo to ładnie wygląda.

Jeszcze kompostownikiem się zachwycam. Mój też duży ale bezkomorowy. Przy takiej ilości roślin trzeba taki mieć.

Pozdrawiam i zdrowia życzę.

SlonecznyOgrod 20:16, 24 sty 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajne masz kotki na drzewie

Hehe wolałabym bazie
SlonecznyOgrod 20:40, 24 sty 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Dorcia

Skąd ty te ptaki pościagałaś do ogrodu. To jest nie możliwe aby takie ptaki w Polsce były. Fotoshop wszystko po wkleja.
Czuję się jak bym była na ptasim zjeździe w Ameryce Południowej takie kolory.ptakow.

Dorcia każdy sezon u ciebie bardzo pracowity. Rabata różowa, rabata z limonkami i suchy potok z oczkiem przepiękne.
Zaglądam na ten tytoń piękny jest w dużej lepiej. Jednak każda roślina jak jest jej dużo to ładnie wygląda.

Jeszcze kompostownikiem się zachwycam. Mój też duży ale bezkomorowy. Przy takiej ilości roślin trzeba taki mieć.

Pozdrawiam i zdrowia życzę.

Ela no witaj
Mam to szczęście, że mogę oglądać te ptaki u siebie w ogrodzie, ja się zachwycam i dzielę się tym z Wami. Ten żółty ptak to Wilga, to prawda jest bardzo egzotyczny, jak go pierwszy raz zobaczyłam to tylko wyobraź sobie... ♥♥♥

Tytoń miałam w 4 kępach i tak obficie kwitły, że szok, pozbierałam mnóstwo nasion, będę znów siała na parapety. Polecam bo kwitnie pięknie calutkie lato i kawał jesieni.
Z kompostownika też jestem zadowolona, pomysł dobry, bo materiał trwały, na pewno ktoś skorzysta

Również pozdrawiam i zdrówka życzę
Dla Ciebie specjalnie Wilga