Pod rabatą wymieniłam całą ziemię, w ogrodzie też bym chętnie to zrobiła ale takie wykopki już sobie daruję. U mnie piaszczysta ziemia z przodu domu, a za domem z górki w dół plażowy piasek.
Idzie wiosna więc zaraz ptasi ruch się zrobi
Dziś na łąkach tak pięknie śpiewał ptak... myślałam może , że to kos, ale sprawdziłam i to był paszkot. Cudne wiosenne trele. I sikorki już wiosennie zaczynają się odzywać
Dziewczyny, nieśmiało na ten rok planuję kupić jakieś krzewy i drzewa, bo zauważyłam, że gdzieniegdzie by dopełniły rabaty.
Myślałam o dereniach , co jeszcze ? Nie wiem, nie znam się na krzewach, raczej szłam w kwiaty typu byliny i hortensje.
Przysłali mi ofertę ze szkółki z której kiedyś coś kupowałam, ale ceny niesamowite, poszło wszystko w górę ale nie wiem o ile set % malutkie derenie 40-60 cm po kilka stów.
Co byście mi poleciły, jakie są fajne krzewy i drzewa?
Czuć wiosnę po śpiewach ptaków, z dnia na dzień coraz głośniej uwielbiam to Darcia ja polubiłam oprócz dereni bo to dla mnie number one, pęcherznice, czarne bzy, budleje, klony, buki, wiśnie typu amonagawy to u mnie się sprawdza
Darcia a kaliny i oczary na wiosnę ? albo jeszcze fajne są fortegille , wawrzynek ,głogownik,pierisy .....dużo jest pięknych krzewów .....a jeszcze jaśminowiec ....
drzewa : Grujeczniki ,klony to wiadomo ....a jakie duże je chcesz ? może buczki jakieś ?