Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 19:25, 26 lut 2022

Śniadek
Wiolka5_7 20:36, 26 lut 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)

Dziś mączkę sypałam i korę, ale mało miałam a potrzeby duże

Oj tak tego nigdy za wiele
SlonecznyOgrod 21:04, 26 lut 2022

Mus jeszcze kupić
ElzbietaFranka 20:36, 01 mar 2022

Dziewczyny moje (dżdżownice) pod hortensjami już pracują, po zeszłorocznym oborniku nie ma śladu, za tak dobrą współpracę obiecałam im kolejną porcyjkę smacznej kupki

A jak widać w tle formy strzyżone iglaków, te 3 stożki i kulki zostały przycięte tydzień temu No i sesleria koło stożków, a tulipany już idą więc się szybko uwijałam

Darcia piękny porzadeczek.
Masz wszystko przycięte wygrabione. U mnie jeszcze Sodoma. Przycięte gałęzie leżą pod drzewami. Po ściętych trawach nie wygranie żwir nie odkurzony.
W oczku pełno gałęzi po wichurach.
Może w czwartek pojedziemy z eMem i coś zrobimy.
Ale szczerze kiedy zrobię to zrobię nie będę goniła głupa.

Pozdrawiam
Agatorek 22:18, 01 mar 2022

A tak jakoś wyszło, ścinałam seslerie i miałam dwie wielkie kępy pomiędzy stożkami i je wykopałam, szałwia już zielone wypuściła i tulipany na wierzch wychodziły , więc za jednym zamachem zabrałam je stamtąd żeby za chwilę znów nie deptać.

U mnie ma czegoś takiego, że za mokro
O brzozach jak słyszę to często mówią, że śmieciuch stale gałązki lecą i liście, liście całe lato potrafią sypać, więc ja sobie tak myślę, żeby dać je z daleka od trawnika gdzieś w głębsze rabaty. Pomyśl też o tym. Ja mam zwykłe brzozy z tyłu i one mi wcale nie przeszkadzają, mają swoją przestrzeń no i te szerokie rabaty gdzie gałązki mogą spadać kiedy chcą
Ojtam ojtam teraz jest czas na zamawianie najlepszy, póki niepoprzebierany towar

Darcia, u mnie na „trawniku” i tak mam bałagan. Szkodniki biegają w tą i z powrotem, noszą różne patyki, gałązki i gałęzie . Także listków i gałązek z brzóz nawet nie zauważę .

Pięknie Ci się pokazują oznaki wiosny
SlonecznyOgrod 12:03, 02 mar 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Darcia piękny porzadeczek.
Masz wszystko przycięte wygrabione. U mnie jeszcze Sodoma. Przycięte gałęzie leżą pod drzewami. Po ściętych trawach nie wygranie żwir nie odkurzony.
W oczku pełno gałęzi po wichurach.
Może w czwartek pojedziemy z eMem i coś zrobimy.
Ale szczerze kiedy zrobię to zrobię nie będę goniła głupa.

Pozdrawiam

Zrobisz sobie na spokojnie, jest mnóstwo czasu zanim wszystko ruszy. Tym bardziej, że Cie nie ma tam codziennie i nie masz możliwości wyskoczyć sobie na godzinkę.

Wiadomo, że są takie prace z którymi trzeba się pośpieszyć czasami jak przycinanie drzew które później by płakały, albo porządkowanie tam gdzie gęsto tulipany wzejdą- żeby ich potem nie zadeptać.
SlonecznyOgrod 12:06, 02 mar 2022

Agatorek napisał(a)

Darcia, u mnie na „trawniku” i tak mam bałagan. Szkodniki biegają w tą i z powrotem, noszą różne patyki, gałązki i gałęzie . Także listków i gałązek z brzóz nawet nie zauważę .

Pięknie Ci się pokazują oznaki wiosny

Kochana to ogród naturalny tam gdzie nie razi w oczy jeden opadły listek na trawniku
DariaB 10:27, 07 mar 2022

Hej Daria dziękuję za wizytę u mnie, do Ciebie również będę zaglądać, widzę, że u Ciebie już wiosnę widać, super, ja u siebie nadal na nią czekam
SlonecznyOgrod 11:38, 07 mar 2022

DariaB napisał(a)
Hej Daria dziękuję za wizytę u mnie, do Ciebie również będę zaglądać, widzę, że u Ciebie już wiosnę widać, super, ja u siebie nadal na nią czekam

Coś tam prześwituje w tym temacie wiosny, ale jest jeszcze bardzo zimno niestety
Kiedyś pamiętam na 8 marca to już byłam lekko opalona, a pod koniec marca to już norma, ciekawe jaki będzie ten marzec.
Milka 13:01, 07 mar 2022

Różne rodzaje czosnków

Daria, twoja wiosna nie odbiega od mojej. Dużo już zrobiłaś. Masz rację, były cieplejsze marce, teraz jakoś późno wiosna przychodzi, jakby pory roku się poprzestawiały.