Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

Aurelllia 20:50, 02 kwi 2019

a tak kret rył w ziemi, widać jaka susza u mnie..... masakra..... gleba piaszczysta to naprawdę wyzwanie przy małych opadach deszczu, trzeba stać i podlewać już od wiosny, a w upały to nawet dwa razy dziennie.....

ziemię wybierałam i wywoziłam na nową rabatę, bo tam akurat miejsce jest, bo darń zdjęta i może ją tam zostawię dla podwyższenia tej rabaty, albo będzie leżała i czekała aż panowie skończą, bo pod domem i tak będzie kostka układana, czyli taka opaska i szkoda by te ziemi było pod kostkę, bo tam sporo kompostu na tą rabatę poszło

no ładny czarnoziem jak u Darii to to nie jest, ale na pewno lepsza od piachu jaki mam w większości w ogrodzie
Magleska 21:15, 02 kwi 2019

fajnie ,że teraz przyjechali …..zrobią i będziesz mieć ładnie a roślinki wytrzymają ten czas w doniczkach
zoja 21:34, 02 kwi 2019

Dokladnie - dobrze, ze teraz to zrobia. Rosliny jeszcze troche spia, a panowie przed sezonem znikna i bedziesz mogla ogarniac.
Wspolczuje i kibicuje
Gruszka_na_w... 22:53, 02 kwi 2019

Z jednej strony radość, bo będzie cieplej, a z drugiej tyle sił trzeba znaleźć, żeby ogarnąć dodatkowe prace. Oby Panowie szybko się uwinęli.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
SlonecznyOgrod 09:45, 03 kwi 2019

Super, że elewacja będzie wkrótce nowa. Teraz na pewno zobaczymy szerzej ogród
Jak ma się piasek, to kawałek dobrej ziemi zawsze sie dobrze wykorzystuje, tez tak zawsze robię. Całkiem fajna ta ziemia, szkoda by było nie wykorzystać.
Jak się nie ma czegoś to się bardziej docenia, tak jak ja teraz ciesze się z tego czarnoziemu jak dziecko, hihi pewnie nie dla wszystkich jest to zrozumiałe czy normalne, ale my wiemy jakie to dobro
Gospodarna gospodyni ogródkowa z Ciebie.
Gosiek33 10:38, 03 kwi 2019

Każdy urobek dobrej ziemi jest cenny
Kociamama 18:23, 03 kwi 2019

Pogoda zamówiona
sierotka 19:17, 03 kwi 2019

O jej jaka sucha ziemia Aurelciu hm ,ale wiesz u mnie jest spoo wilgoci ,a teraz wiatr silny od wielu dni wysuszył ziemię ,dzisiaj podlewalam niektóre rośliny bo ziemia jak pieprz .
Nowa12 21:01, 03 kwi 2019

U mnie jest tak sucho, że ziemia jak pył. I to dziwne że taką wczesną wiosną. Cały czas się biję z myślami czy już trzeba podlewać? Teraz jak rośliny rosną to w ogóle nie pada.
gogo 22:31, 03 kwi 2019

Fajnie, że elewację będziesz mieć zrobioną, ja mogę sobie o swojej pomarzyć / na święty nigdy /.
U mnie też sucho, zbiornik 1000 l pusty
Aż nie chce się wierzyć, że miałam mocno śnieżną zimę, więc, gdzie ta woda?