Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Joku 18:52, 12 wrz 2024

Przed laty robiłam żurawinę i borówkę do mięsa bo eM lubi a ja się wtedy jeszcze starałam i w sklepach gotowych takich przetworów nie było. Dawne czasy. Ale jakoś szybciej mi szło. Czasami oprócz lub zamiast jabłek dawałam gruszki, jak się trafiła klęska gruszkowego urodzaju. Sposób wykonania miałam "z głowy", internetu wtedy nie było.
Basilikum 20:38, 24 wrz 2024

Haniu wyczytalam, ze pieseka juz nie masz smutno mi sie bardzo zrobolo, bo to taki kochany Twoj towarzysz byl.

Pozdrawiam serdecznie
hankaandrus_44 17:26, 25 wrz 2024

Isabelko, pieska już nie mam, i chyba już mieć nie będę. onegdaj na działkowym terenie przymilał się do mnie kotek, nakarmiłam, ale do domu nie brałam, Na 7 piętrze nie mam szans go chronić przed upadkiem/ Obok działek jest osiedle, być może stamtąd wędruje po okolicy
Ten tydzień mokry, mam trochę folgi, ale za tydzień muszę iść i wycinać byliny.

u mnie już po sezonie. Teraz jesienne porządki.

Słoikowo się uporałam, a jak czegoś nie mam z ogrodu, to teraz kupić można i nie ma problemu.

Nie szarpię się. Pozdrawiam znad morza.
hankaandrus_44 17:31, 25 wrz 2024

Pozdrawiam wszystkich z Ogrodowiska, a szczególnie szefostwo z okazji
pięknej daty.

Basieksp 21:01, 25 wrz 2024

Haniu również pozdrawiam bardzo apetycznie wyglądają te jabłka u mnie jeszcze tylko jedne zostały, ale jeszcze muszą powisieć na drzewie no i winogrona jeszcze zajadamy. Ogólnie sezon u nas nie był taki najgorszy, jedynie ogórki nie dopisały, za to koper był duży i dużo Mówią, że jak jest koper to nie ma ogórków i odwrotnie
hankaandrus_44 08:40, 26 wrz 2024

Kochani, nie było mnie, nie z powodu klęsk życiowych, a po prostu upał mnie wykańczał. Nie dałam się, i coś w ogrodzie robiłam. Winogrona, za następnym pobytem już zbiorę ostatki, bo jadłam je od sierpnia aż do teraz. Maliny już wycięłam, powoli szykuję do ładowania kompostownik na zimowe leże. Jeszcze kilka piwonii do wycięcia, kwitną hortensje w kolorze i w ecru, Marcinki kwitną i te wysokie, i te niskie. Posadziłam hiacynty, I mus dokupić trochę tulipanów i hiacyntów. Może się uda to po niedzieli przesadzę różyczki niskie, na nowe miejsce, bo po tej suszy, coś biednie wyglądają. Pewnie o czymś zapomniałam, ale przez zimę mi się przypomni.

Udanego dnia dla Was, i niezbyt obfitych opadów

Mala_Mi 08:49, 26 wrz 2024

Hanuś miło Cię widzieć
Kordina 13:53, 26 wrz 2024

Haniu jakie ładne różowości zapodałaś ja też mam trochę kupionych tulipków, porządkuję ogród, wycinam itp. Powodzenia w pracach jesiennych
hankaandrus_44 17:39, 26 wrz 2024

Aniu, Basiu, Bożenko Jolu.

Dziękuję za odwiedziny.

Nie da się ukryć, że jesień nadeszła. Z lotu ptaka widzę zaróżowione klony ginnala, Inny ptak mi pokazuje żółknące klony pospolite, dąb sieje żołędziami, a jabłonki rajskie też nie zostają w tyle, To tyle co widzę z okna, w czasie dżdżu oczywiście.

Czas się wybrać do lasu, może pogoda zezwoli na odwiedziny. Ale to za tydzień.

Na dzisiaj zimowity i 0statni hibiskus,
Joku 19:42, 26 wrz 2024

Wycinasz teraz liście piwonii?