Sprawdzaj systematycznie bukszpany, zwłaszcza jesli kupujesz sporo roslin z centrów ogrodniczych. Ja na 100% przywloklam to z szkolki, bo co roku wiosna kupuje bukszpany do donic.
Nie potrafie sie tego pozbyc. Wybueram ręcznie, starm sie usunac wszystkie rozlogi a to cholerstwo jeszcze lepiej sie rozrasta... Podobno jak urwiesz korzenie to to powoduje jeszcze lepsze krzewienie...
Użyłam roundapu w poblizu tarasu i owszem chwilowo mam tam spokoj, wśród innych roslin jednka nie moge zastsowac go bo zniszczę wszystko.... Póznym roudap uzywam tylko w chwilach desperacji....
Wystarczy ze kupiłaś zainfekowane jajami ćmy bukszpany.. Nie musisz ich zwabiać, sama je mogłaś przywieżć do ogrodu
U mnie żródło epidemii tylko w moim ogrodzie... Sąsiedzi maja zdrowe bukszpany.
A no niedsawno, napewno bede sie pojawiac Czesciej. Co do bukszpanow, twoje to piekna rama ogrodu, ja mam ich troche ale 2/3 do przesadzenia. Sprawdzam czy maja te cmy, ale czesc chyba padla mi od grzyba.
Nie chce uzywac chemii, czy macie jakies naturalne sposoby?
Właśnie przeczytałam ze targi zoobotanica nie odbędą się w tym roku. Jestem bardzo rozczarowana! Targi miały odbyć się 2-3 września, ale organizator zrezygnował
Zamiast tego będzie festiwal food trucków... po tej wiadomości to nawet głodna nie jestem.