Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Kindzia 11:21, 13 lip 2017

I ciągle oglądam. Masz tego dobra!
Taka lilia z kreską, ładna! Szkoda, że nie pachnąca, bo już się na nią zaczaiłam...
Makao_J 14:17, 13 lip 2017

Rozumiem doskonale rozterki. U nas deszczu jest sporo i róże plamistość złapały pomimo oprysków wzmacniających. Wiatry od początku sezonu mam takie na ogrodzie że wszystko się przewraca. Dziś róża kwitnie a po całym dniu wiania kwiat się rozsypuje. Nawet mi się nie chce zielska wyrywać bo odrasta szybciej niż nowe rośliny.

Ale mimo wszystko pokazujesz piękne okazy roślin. Trawiszcza na hostowisku po prostu mnie rozwaliły. Piękne są.

Pomponelle ma sporo kwiatków i mimo tych witek to i tak są widoczne. Może trzeba by trejaż jej postawić by tak się nie kładła jeśli jest słabsza niż powinna.

Jeżówki masz wszystkie obłędne.

Planuj planuj Aniu a w przyszłym sezonie rozstrzelasz nas swoimi pomysłami
zawitka 14:46, 13 lip 2017

Sliczne te jeżówki .
barbara_kraj... 19:17, 13 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Piękna kompozycja.
Róże u Ciebie zawsze ogromne.

Mala_Mi napisał(a)

W zeszłym roku ani jagódki nie zjadłąm bo zniszczyły to ptaki, w tym rzuciłam siatkę.. niszczy owoce, ale może coś się zostanie i dla mnie.

Ładnie dojrzewają. U mnie jeszcze zielone.
Gdzie taką siatkę się kupuje? Porzeczki czerwone kosy mi objadły, a tę trochę wiśni, które dojrzały - sójki.
Borówki u mnie w niebezpieczeństwie.
Radziu2013 19:34, 13 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Ja już i kontrolnie nie zaglądam.. poddałam się..

Zaglądam często i zawsze zastaje piękne widoczki
Ale ta kompozycja zachwycająca
Pozdrawiam
Kasik 06:36, 15 lip 2017

Aniu widziałam siatkę na borówkach Zdaje egzamin? bo u nas okazuje się, że wszystko co nie zmarzło to ptaszyny rozszabrują. Czereśnie zrywaliśmy prawie niedojrzałe, wiśni nie zdążyliśmy zjeść ani jednej ( no było ich mało, ale nie dla ptactwa), a teraz szykują sie na borówki. Nawet agrest osy i szerszenie atakują. . Masakra jakaś.
Urszulla 12:51, 15 lip 2017

Aniu, w tym tygodniu w poniedziałek skosiłam pół ogrodu. Potem nie zrobiłam nic. A dziś wykopałam drzewiastego chwasta. Uff

Masz niezły ogród mimo poważnych strat rozumiem Twoje dążenie do ideału
Gosiek33 14:27, 15 lip 2017

Kasik napisał(a)
Aniu widziałam siatkę na borówkach Zdaje egzamin? bo u nas okazuje się, że wszystko co nie zmarzło to ptaszyny rozszabrują. Czereśnie zrywaliśmy prawie niedojrzałe, wiśni nie zdążyliśmy zjeść ani jednej ( no było ich mało, ale nie dla ptactwa), a teraz szykują sie na borówki. Nawet agrest osy i szerszenie atakują. . Masakra jakaś.

też widziałam to zdjęcie, jednak mam wątpliwości czy ptaki się nie zaplątują w oczka - w taki sposób właśnie wyłapuje się ptaki

Na razie wszystkie owoce oskubane u mnie ale szukam innej metody - może strach na wróble i szeleszczące torebki
Gosiek33 14:29, 15 lip 2017

poczytałam, że ponoć najbardziej odstraszającym kolorem jest niebieski
Sima 17:23, 15 lip 2017

Siateczka warta przemyślenia. Mnie zjadają ślimaki, a ostatnio na kuchni.tv widziałam program prowadzony z francuskiej farmy ślimaków i wiecie co mieli!!! Elektrycznego pastucha na ślimaki. To teraz mój obiekt pożądania numer jeden. Zamiast trzymać ślimaki w ogrodzeniu będę się przed nimi bronić!