Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 01:17, 16 lip 2017

Milka napisał(a)
U mnie też ogród z doskoku, mało co robię, ostatnio najwięcej ze ślimakami walczę, ciągle u mnie leje.
Zapisałam sobie ten bodziszek, tez mi taki potrzebny

Masz psy wiec musisz walczyć,, ja się poddałam i posypałam gdzie najgorzej granulki.. ale mam kilak miejsc gdzie muszę też sypnąć.. stosunek czasu do sił-do powierzchni ogrodu spowodował, że idę na skróty... chciałam inaczej, ale życie weryfikuje plany.

Mala_Mi 01:25, 16 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Muszę się z nią zapoznać. Odebrałam. PW.

Ile minut w tygodniu przeznaczasz teraz na ogród (nie licząc robienia zdjęć)?

Pytam, żeby się ostudzić.

Odpisałam 2 dni temu i zjadło.. komp się zawiesił.. a teraz ja się zawiesiłam, jak nie położę się za maks pół godziny to rano nie wstanę.

Obliczyłam podstawowe rzeczy konieczne. czyli podlewanie szklarni i doniczek (szt. 6) , czyszczenie filtrów w oczku, koszenie trawnika.. daje dziennie średnio godzinę. Aż się sama zdziwiłam, to w tygodniu jedna dniówka. A gdzie reszta???
Trawnik najczęściej kosi eM i wywozi trawę. Ale zawsze coś tam skubnę ... Dziś pół dnia walczyłam, kilka worów zielska wyciachałm.. i śladu nie ma tego co robiłam Zobaczyłam, że mi pada RH Franczeska .. werticyoza?? Jest w pobliżu feralnego klona
Nie myślę..

Jak kogoś pominęłam to sorki, ale wymiękam..

Mala_Mi 01:28, 16 lip 2017

Kilka pstryków.. chybił trafił.

sylwia_slomc... 01:30, 16 lip 2017

Ogród masz piękny nawet jak nie wszystko takie jak chciałaś ......chmmmm chyba, że ja standardy zaniżam Ale nieeee, u Ciebie powycinane co przekwitło , a u mnie nadal nie i znowu mi się wszystko wysieje
a potem wyrwać mi żal
Koloru masz duuużo,oko cieszę
martagon u mnie jeden wytrzymał bordowy właśnie , reszta padła w trakcie wypuszczania pączków Czemu? A tak mi się podobały u Cię rok temu.
Nawet galtonia i pustynniki zawiązały nasiona.

Masakra u mnie roboty huk czeka, a my dalej z chodnikiem...pewnie jeszcze tydzień zejdzieAle już wygląda jako tako.
U Ciebie hosty już po kwitnieniu, moje dopiero zaczynają jednak od miejsca bardzo dużo zależy.
Macham i mykam lulu
Mala_Mi 01:40, 16 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ogród masz piękny nawet jak nie wszystko takie jak chciałaś ......chmmmm chyba, że ja standardy zaniżam Ale nieeee, u Ciebie powycinane co przekwitło , a u mnie nadal nie i znowu mi się wszystko wysieje
a potem wyrwać mi żal
Koloru masz duuużo,oko cieszę
martagon u mnie jeden wytrzymał bordowy właśnie , reszta padła w trakcie wypuszczania pączków Czemu? A tak mi się podobały u Cię rok temu.
Nawet galtonia i pustynniki zawiązały nasiona.

Masakra u mnie roboty huk czeka, a my dalej z chodnikiem...pewnie jeszcze tydzień zejdzieAle już wygląda jako tako.
U Ciebie hosty już po kwitnieniu, moje dopiero zaczynają jednak od miejsca bardzo dużo zależy.
Macham i mykam lulu

Wycięty promil tego co trzeba.. piszę że wycinałam ,a nie wycięłam .. drobna różnica .. i nie narzekaj, w ogrodzie trochę zaniedbane, ale chodnik powstaje.. coś do przodu i i na plus..

Sima 08:34, 16 lip 2017

Kocica ma rasowo wygięty w pytajnik ogon - śliczna czarnula
Basilikum 09:27, 16 lip 2017

pstryki na chybil trafil sa super

ja ostatnio zyje w Twojej czaso -przestrzeni i tez na nic czasu nie mam. W ogrodzie na szybko to co najpilniejsze robie
ElzbietaFranka 12:40, 16 lip 2017

Mam dobry srodek do podlewania na opuchlaka. Juz drugi rok nic nie zre.
Dzisiaj jak nie zapomne to spisze nazwe.

Ogrod piekny juz nie widac wiosennych mrozow.
U mnie dalie tez przypadly do smaku jakiemus robactwu, ale to nie slimaki na lisciach nic nie ma musze podlac tym srodkiem na opuchlaki.
Makao_J 12:56, 16 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Dziś pół dnia szalałam.. głównie wycinam co przekwitło i brzydkie, podlać donice, szklarnie, wymyć gąbki z oczka.. i 6 gdozin zleciało.. kilka worów wyciętego i brak czasu na cokolwiek innego..

To przywrotniki, wykładają się na trawę (widać żółte placki) i potem są brzydkie.. wiec golę do ziemi.. też brzydko.. jesienią się zazielenią. Mozna wycinać to co stare, ale przy tym by mnie śmierć zagryzła..dzień roboty, wiec lecę równo i szybko..

A tak było... ale w czerwcu..

No to przywrotnik ostro idzie. Troszkę mi dałaś do myślenia bo wsadziłam w tym roku i widzę że z pewnością trzeba będzie powiększyć rabatę bo nie zmieści się. No ale no akurat mi pasuje
22:46, 16 lip 2017
Mala_Mi napisał(a)

Mi też się podoba Dzień zaczynam od spojrzenia przez okno Taki mam widok

najwazniejsze ze widok z okna masz fajny ...a z okna niedoskonałości nie widać ... kolor żółty dodaje optymizmu ...ktory kazdemu jest potrzebny ...bo proza zycia przytłacza za często...poczytałam to macham
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies