Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 18:18, 17 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Twój widok z okna bardzo mi się podoba.

To ja wyciapię jedną różę, może nawet dwie.

Ze ślimakami i ja pierwszy raz w życiu toczę ostrą walkę ( w zielniku znalazłam co prawda tylko 5 szt. - co im tak smakuje? Krwawnik i modrak, wcześniej łubiny. Ile ominęłam?) ale plus jest taki, że wreszcie grunt ma dobrą wilgotność. A gdzie cała reszta kryjówek ślimaczych? Najbardziej pilnuję host, języczek bordowych i dalii oraz fasolki.

Nagusy są wszędzie, a głownie siedzą w norkach w ziemi, a jak mają mokro to pod liśćmi. A w nocy szaleństwo.. jedzą dosłownie wszytko. I chyba nie ma rośliny której by nie zjadły.

Z setek Luciferków mam chyba 3 .. ale są I zastanawiam się czy nie machnąć na nich ręka i nie obsadzić rabaty pod sosna hostami, do podziału już mam sporą kępę.. ładna ta hosta

Mala_Mi 18:20, 17 lip 2017

rozark napisał(a)
piękne kwiecie u ciebie , muszę trochę bylinek do róż dodać u siebie, u ciebie jest w czym wybierać

PS. dziewczyny do dzisiaj wspominają wizytę u ciebie i opowiadają jak to była miło i zabawnie

Ha, ha, ha.. ja też wspominam .. w dobrym towarzystwie zawsze jest wesoło, miło i "konie kraść". Pakujcie i przyjeżdżajcie.. tylko w sierpniu, bo teraz mam urwanie dupy.

Odszczekuję wszytko co pisałam złego o Prinses Annie..... 2 lata byłą do niczego, a w tym jedna z najlepszych..

Mala_Mi 18:37, 17 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jak jesteś na forum to spójrz bo dałam fotę. Jest jeszcze taki środek substralu ale ja mam ten co na focie. Daj wpis że byłaś to go wyrzucę ze strony bo to inaczej ....

30 ml na 10 litrów wody podlewanie pryskałam 3 ml na 1 litr bo miałam tylko zaatakowany rodek.
Tym można pryskać wszystkie szkodniki gryzące liście, ja dzisiaj popryskałam rudbekię i cynie bo cos mi żre.

Pryskać tym nie będę bo jest bardzo szkodliwy dla pszczół, ani nie zastosuję gdzie są kwitnące kwiaty. Środek działa systemicznie i utrzymuje się w roślinie do 60 dni. Stosowałam go na moje padające jodły od obiałki pędowej.. Zatrzymałam draństwo, ale jodły i co straciły gałęzi to straciły i są łyse. Ale inwazja zatrzymana, jest skuteczny. Ale przez to że długo się utrzymuje w roślinie i dochodzi do wszystkich części (nawet do pyłku) to można go zastosować tam gdzie nie ma pyłków i kwiatów. To tak w kwestii by bezmyślnie nie stosować go.
Kindzia 18:41, 17 lip 2017

Masz w tym roku inwazję ze Śląska
ElzbietaFranka 00:32, 18 lip 2017

Ja opryskałam rododendrona i podlewam po kwitnięciu więc pszczołom nic nie grozi i innym pożytecznym owadom.
Jeżeli chodzi o rudbekie i cynie to mam maleństwa bo zgryzione więc pewnie nie zakwitną.

Nie czytałam ulotki więc się nie wypowiadam. Każdy środek chemiczny szkodzi owadom.
gierczusia 08:25, 18 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)
Szybki gość

Dlaczego nie mamy fotek przy doniczkach gierczusiowych????????? To niewybaczalny błąd!!!
]

Szybki Gość baardzo dziękuje brak fotek przy donicach gierczusiowych niewątpliwie bédzie przyczyną do tego ,żeby kiedyśtam gdy Gospodyni bédzie lużniejsza - odwiedziny powtórzyć luźniejsza czasowo..żeby nie było
Obejrzałam cudny ogród..zdjęcia..nie są w stanie oddać tej atmosfery..tego szumu , spokoju i radości z odkrywania kolejnych zakamarków
Ania może się zatrudnić w charakterze orgizatora turystycznego mówié Wam i ogród i zamek iiii..wszytsko i nawet mi przewodniczkę w charakterze przyjaciółki zorganizowała wyobrażacie to sobie ??? i nawet..prezent od Marysi dostałam .. Dzięki Marysiu wiem ,że czytasz / mam tylko nadzieję ,że imienia nie pomyliłam, bo w tym całym amokuuuuu /
A może ktoš zgadnie co to jest ?? ja sié zorientowałam dzięki zapachowi ale bez zapachu...za chiny ludowe nie miałabym pojęcia co to za cuuudo

Anka pakująca nie przyjechałam na szaber ale jakte wszytskie cuda zaobaczyłam..to ..chciejstwo odezwało się we mnie głębokim głosem

Iiiiii ..poprosiłam o 3 roślinki
A dostałam...no paczcie jakbyście widzieli wzrok ludzi w busie..bezcennne

I jeszcze piękna biżuteria ogrodowa..szlachetna, gustowna...achhhhh

Buziol Anek i jeszcze raz wielkie dzięki

08:30, 18 lip 2017
niech inni sie morduja dajmy im szanse
AsiaK_Z 08:31, 18 lip 2017

Ja, aż boję się powiedzieć co to zaPałki szczęścia

Edit: i już wiem jak się je wykonuje Bardzo pomysłowe wykorzystanie lawendy
gierczusia 08:37, 18 lip 2017

Nooo nie nooo tak szyyybko ?? aaaaaa a myślałam ,że to zagadka stulecia będzie
08:41, 18 lip 2017
gierczusia napisał(a)
Nooo nie nooo tak szyyybko ?? aaaaaa a myślałam ,że to zagadka stulecia będzie

ciiiii bo sie wyda ...zaraz przyjda tłumy sie wykazywac
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies