Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

agata19762 20:07, 17 kwi 2017

Aniu u mnie też było biało.
Wiele roślin ucierpiało.

Kapryśna ta wiosna

Kasya 20:11, 17 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)

....
Aktinidia też zmrożona i wiele innych.. mam nadzieję, że przyrodzie się popieprzyło i jest to już Zimna Zośka.. nawet wszystkiego potem nie oglądałam, bo po co psuć sobie święta.. czasu i pogody nie cofnę

ha...to samo pisalam, ze juz ogrodnikow nie bedzie bo sa teraz skoro wiosna przyszla wczesniej
an_tre 20:13, 17 kwi 2017

Aż się boję, bo gdzie nie zajrzę to zmrożone roślinki widzę, to takie smutne i wkurzające, druga połowa kwietnia a wiosna takie brzydkie kawały robi...
Do nas zimno ma przyjść podobno dziś w nocy brrr
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eda 20:25, 17 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)
I foto wczorajsze i dzisiejsze.. dzisiejsze robione ok. 16

Stan magnolii.. liczę na trochę koloru tego co było jeszcze w ścisłych pąkach, to co był o częściowo rozwinięte ma też kolor... ale nie oczekiwany przeze mnie.. Dobrze, ze nie było ciepło to jest jeszcze trochę pąków.. czekam na 4 magnolie... a może już nie czekam.. szału nie będzie

Serduszki się nie podniosły I nie podniosą..

Grujecznik jesienią kaprysi, ale wiosna zachwycał.. czas przeszły, jest czarny Zostało się z 30% listków.. liczę że urosna nwoe.. ale to trzeba poczekać. Młode przyrosty szlag trafił..

Aktinidia też zmrożona i wiele innych.. mam nadzieję, że przyrodzie się popieprzyło i jest to już Zimna Zośka.. nawet wszystkiego potem nie oglądałam, bo po co psuć sobie święta.. czasu i pogody nie cofnę
[/guote]

ojojoj współczuje nie wiadomo kiedy może pogoda się zmienić ja tez się obawiam ale co można zrobić natura rządzi ...uściskuję Aniu
dzieciaczki morowe

Mala_Mi 20:25, 17 kwi 2017

Kasya napisał(a)

ha...to samo pisalam, ze juz ogrodnikow nie bedzie bo sa teraz skoro wiosna przyszla wczesniej

Wiosna przyszła normalnie, w granicach błędu... ale w tym roku jest wyjątkowo zimna.
sylwia_slomc... 20:28, 17 kwi 2017

Współczuję strat Pogoda to loteria. U nas był śnieg połamał płatki magnolii, ale mrozu nie było. Zapowiadają na piątek, sobotę, niedzielę..... Modlę się, żeby jednak do tego nie doszło bo choćbym chciała niektórym roślinom na nowo okrycia nie da rady robić....
Kasya 20:32, 17 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)

Wiosna przyszła normalnie, w granicach błędu... ale w tym roku jest wyjątkowo zimna.

ale rosliny rosna jak szalone
u mnie wszystko ze 2 tyg bardziej zaawansowane niz rok temu, dlatego straty wieksze

u mnie nie bylo wlasciwie nocnych przymrokow od miesiaca lub dluzej, chociaz ogolnie zimno
katel 20:33, 17 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)

Ja też na ogród wyszłam dopiero ok 12 bo się nie chciałam denerwować po tym jak magnolię zobaczyłam przez okno.
Mala_Mi 20:37, 17 kwi 2017

Koniec świętowania, pora na jutro do pracy się przygotować.. wiec uciekam by mnie rano nie zastało...
Nic nie okrywam, z przyrodą nie będę się kopać jak koniem. Co ma być to będzie.. żal, ale oby takie tylko kłopoty były jak kilka niekwitnących kwiatków.. Za rok zakwitną A co słabe to nastąpi naturalna selekcja.. już dawno wyleczyłaś się z kapryśnych roślin.. ze szmatami biegać nie będę. I tak mi czasu brakuje na wszytko..
Storczyki wyjątkowo kiepskie w tym roku..ale podlewam je co 3 tygodnie, a czasami i rzadziej.. dziw, że wogle żyją. Ale chcą to nie mają innego wyjścia...

Bogdzia 20:41, 17 kwi 2017

katel napisał(a)

Ja też na ogród wyszłam dopiero ok 12 bo się nie chciałam denerwować po tym jak magnolię zobaczyłam przez okno.

To tak jak ja.