Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Dorota123 12:01, 13 sie 2019

Twój ogród zawsze wprawia mnie w zachwyt. Widoki z okna kuchennego bajkowe, porównanie wielkości hortensji do Twojego wzrostu robi wrażenie. Zawsze narzekasz na brak czasu, a ogród masz perfekcyjnie zadbany i to mi się baaardzo podoba.
Mala_Mi 19:55, 15 sie 2019

Dorota123 napisał(a)
Twój ogród zawsze wprawia mnie w zachwyt. Widoki z okna kuchennego bajkowe, porównanie wielkości hortensji do Twojego wzrostu robi wrażenie. Zawsze narzekasz na brak czasu, a ogród masz perfekcyjnie zadbany i to mi się baaardzo podoba.

Dorotka, ładnie jest z daleka.. dlatego blisko nie podchodzę
Trawnik skoszony robi dobrą robotę. Jak zielono to i rabaty lepiej wyglądają. No i niestety u mnie zaczęły dominować krzaki.. a krzak zawsze jakoś wygląda
No i hosty które po wiosennych deszczach urosły do gigantycznych rozmiarów..

Mala_Mi 20:00, 15 sie 2019

abiko napisał(a)
A widzisz.. tajniki uprawy perowski poznałam. Ponieważ mam do zmiany rabatę, to zrobię tak jak napisałaś. Może jakoś u mnie się pozbiera. Z barbulą mi wychodzi a z tą nie chce

Moja barbula zdominowana przez sąsiadów... obawiam sieze padła.. ona kocha słońce ..
Róża którą miałam wywalić... wiec pozbierała się i wiosna cudnie kwitła, a teraz pomimo trochę czarnych plamek zaczyna pokazywać kwiaty.
Muszę częściej straszyć

Kupiłam kiedyś jednasadzonke..a teraz mam tego wszędzie pełno... floks nie do zdarcia, ale go lubię, ma małe kwiaty w formie kuli i cudnie pachnie. Tu ju.z powoli kończy kwitnienie, a zapomniałam część przyciąć by dłużej kwitły.

Mala_Mi 20:04, 15 sie 2019

Agania napisał(a)

Śliczny Aniu, ja wszystkie niebieskości uwielbiam czy to jakiś penstemonik?

U Alinki rosną okazałe a u mnie takie byle jakie.. to lobelia trwała. Mam jeszcze białe.

Pozbierałam kilka sadzonek i przesadziłam na słoneczko.. ogólnie o rosną wysokie, wyższe są od jeżówek..

Mala_Mi 20:10, 15 sie 2019

wiunia napisał(a)
Aniu w pewnym sensie jestem w bardzo podobnej sytuacji...z tą różnicą, że mam sporo mniejszy ogród (600m2) ale praca w nim spoczywa wyłącznie na moich barkach, tylko koszenie eMus ogarnia ale trawy i tak prawie nie mam
Też chwilami mam ochotę spakować rzeczy i do bloku się wynieść...potem mi przechodzi...
Ściskam mocno i trzymaj się!

Ogród mam prawie 5 razy większy i też robię w nim sama. Ale z tego powodu nigdy bym nie przeprowadziła się do bloku, najwyżej bym rozważała ogród mniej obsługowy.. i nigdy z powodu pracy w ogrodzie nie pomyślałabym nawet o bloku.
Mam inne rzeczy pod górkę.. a ogród jest po prostu zaniedbany. W zeszłym roku przezywałam, że marnuje mi się kupa roślin, w tym się pogodziłam.. przetrwają najlepsze gatunki, taka naturalna selekcja mojego kokoszkowania

Warzywnik w tym roku również psuty, brak czasu, ale werbena i te brązowe kopry nie narzekają na brak mojej ingerencji.. rosną wszędzie.. mam kilka marchewek, ogromny rabarbar i 3 buraki liściowe, ale za to jakie okazałe Gigganty, muszę im zrobić foto

Mala_Mi 20:18, 15 sie 2019

Milka napisał(a)
Jestem, obolałą po cięciu, z pęcherzami, a dalej nie skończyłam, a zaraz wybywam i będzie odpoczynek
Trawka u ciebie miodzio

W ty mroku moje roślinki maja wolne od ciecia.. tylko cisy przycięłam na froncie.. trochę wolności każdemu się należy I nie mam odcisków
A tak na poważnie denerwują mnie te poczochrańce, ale co mam zrobić?? Doba ma 24 godziny a ja tylko 2 ręce .. są priorytety .. tym razem ogród jest na drugim miejscu.
Za to w sobotę działałam kilka godzin, pierwszy raz od miesiąca lub lepiej.. nie liczę godziny z Anią na wyrywaniu z brzegu gorszych chwastów przed spotkaniem i koszenia trawnika, czyszczenia filtrów w oczku
Wypierniczyłam wielkie trawy w oczku, bo się pokładały.. 3 godziny w ogrodzie i kilka worów zielska do wywalenia..ja to mam rozmach
Ta kępa ma wysokość ok 70 cm, tak siewypiętrzyłą już .. pora odmłodzić, ale nie ma pojęcia jak to wydrzeć oczka i nie zniszczyć folii.

A tak wogle to mam wrażenie że już jest jesień, liści tyle że przypomina to jesień a nie lato.
Mala_Mi 20:21, 15 sie 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Moje phantomy jeszcze wcale nie kwitną Muszę im Twoje pokazać może się zawstydzą.
Kochana waleczna kobieto o ten ogród walczyć warto Buziaki

Ten ogród to moja motywacja do walki.. żeby nie on to już dawno bym się poddała.. a tak mi żal.. wiec kończę pisanie i wracam do walki...

Jestem zauroczona rdestami Mus więcej

sylwia_slomc... 21:05, 15 sie 2019

I tak trzymaj
Krzaczory to też rośliny, a jeszcze jak takie ładne jak u Ciebie to i one moga ogród budować
Takie ogrody też lubię, choć do bylin mnie ciągnie jak i Ciebie, to kiedyś też krzaczory ogród zdominują z pełną moją świadomością, bo nie będę młodsza
sierika 21:11, 15 sie 2019

Skoro mus więcej rdestu to dajesz radę pod tę życiową górkę, ogród motywuje i cieszy, a że czasem zniechęca zaniedbanie? kto tego nie zna.
Iwonka 21:33, 15 sie 2019

Mala_Mi napisał(a)
Miło mi że zaglądacie ale to ja nie mam czasu na swój wątek. w dodatku aby wątek żył to trzeba też zaglądać do innych a nie jak snob tylko u siebie.

Aniu za te riposty cię uwielbiam i tego snoba jeśli pozwolisz zawsze będę cytować Zaglądam do ciebie ostatnio często, ale tak się nieraz zaczytam, że na koniec nic nie napiszę. Przyznaję, że dopiero niedawno obejrzałam odcinek Mai z tobą i już rozumiem fenomen Małej Mi - kochana babka z ciebie W Jasionce widziałyśmy się tylko chwileczkę a wcześniej kojarzyłam jedynie z pojedynczych wpisów. Żałuję, że nie było mnie w domu, jak krakowskie muszkieterki do ciebie jechały... Kiedyś się wproszę A doła nie łap bo ogród masz piękny, a że nie wymuskany ostatnio za bardzo - luzik, nie samymi chwastami człek żyje.