Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

AniMa 11:09, 13 paź 2017

Aniu a to danicowe kulki już posadzone czy jeszcze w trakcie realizacji????
Pokończyłaś już przetwory???
Pszczelarnia 13:49, 13 paź 2017

anna_t napisał(a)

Asia w sprawie drzew jak te kupie to juz bedzie koniec, kokoszyć nie będę bo wkońcu zacznę na aparat porządny odkładać
w pomysle z samymi klonami zastanawia mnie grujecznik, bo ten który odbija od korzenia myslalam pod tarasem posadzić trochę by cienia dał. czy to by nie wadziło?
to żółte kółko na planie, czarne same klony Ginnala

i Twoj pomysł

Aniu, naprawdę chcesz tyle klonów Ginnala posadzić?

Czy grujecznik spełnia zadania drzewa tarasowego jako dorosły okaz? Dorosły pokrój widziałaś?

anna_t 19:24, 13 paź 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Aniu, naprawdę chcesz tyle klonów Ginnala posadzić?

Czy grujecznik spełnia zadania drzewa tarasowego jako dorosły okaz? Dorosły pokrój widziałaś?

Ewa dobre pytania... tylko z opisów wiem ze grujecznik ma pokrój owalny i wysokość do 10m. Niestety kompletnie niewiem jak obliczyć dobra odległość od tarasu aby odpowiednio zaslaniał poludniowe słońce. miejsce które zaznaczylam jest ok 2m od tarasu

ogladałam nawet wczoraj zdjęcia Ginnali na miododajne.pl bo tam bym kupowala to slicznie wyglada ale fakt ze lepiej by go było na zywo zobaczyć. na stronie Konieczki np na fotkach to jakieś chaszcze ale ja wiem ze bym go cieła aby ładne długie i gole pnie były na dole max 3
chyba najbardziej się ku nim skłaniam bo tak:
- przepiękne przebarwienie
- dziewczyny pisały że na moje metry to o wiele wiecej potrzebowalabym smukłych drzew a wielopniowe bardziej by zabudowały przestrzeń
- nie smieci jak brzoza
- nie trzeba formować jak graba

co sądzisz?
anna_t 19:28, 13 paź 2017

AniMa napisał(a)
Aniu a to danicowe kulki już posadzone czy jeszcze w trakcie realizacji????
Pokończyłaś już przetwory???

przetwory skończone, w tym roku malo. nie mam czasu na więcej. tylko pomidory i sos slodko-kwasny

Danicy posadzone, rozrzucilam 6 szt, posadziłam juz limonkowe żurawki i część ice dance została jeszcze do posadzenia sesleria h. , rozplenice i red baron ale chyba na wiosne bo boje się teraz już przesadzać.
ale najgorsze na tej rabacie było kopanie... chryste M myslałam ze mnie zaciuka to byla pierwsza rabata w ogrodzie jaką robilismy 2 lata temu, zero pojęcia...kamienie i piach przysypaliśmy warstwą kompostu i kory i myslałam że mi tam wszystko bujnie a teraz trzeba bylo wszytsko z korą i mączką przekopać. ile gliny wyszlo...masakra! ale już najgorsze za nami, jutro fotki zrobię
anna_t 19:29, 13 paź 2017

kasja83 napisał(a)

No chociażby...ja podziwiam kobity co robią przetwory

ja też!
anna_t 19:30, 13 paź 2017

AgataP napisał(a)

kochana jak robiłam szaleństwo z burakami, całe 40 kg w malakserze to nie omieszkałam pokazać mężowi na zdjęciach jak wygląda dom w trakcie tej czynności i ile trzeba poświęcić potem pracy by doprowadzić go do stanu jaki był przed "szaleństwem" wiesz zawsze to potem jakaś karta przetargowa

tylko ze ja wszystkie przetwory robię tylko z M, sama się za to nie zabieram tworzymy zgrany teem i juz mamy obcykane kto co po kim robi
Bogdzia 19:54, 13 paź 2017

Aniu ginnale jednak odradzam , one nie przebarwiaja sie tak ładnie jak np klony(widziałas u mnie strzepiastokorego) to zobacz jak w porównaniu z nim wygląda ginnala, zdjęcie robione troche pod słońce ale i tak widzac ze nie jest fajny.

anna_t 20:05, 13 paź 2017

Bożenko będe jechala niedługo na chrzciny do Koluszek mogłabym podjechać na minutke na nie zerknąć?
a strzępki sa wielopniowe?
Twój brat mógłby mi je kupić? tak na spokojnie przy okazji, nie pali mi się
Gruszka_na_w... 21:06, 13 paź 2017

Mam kilka klonów Ginnala i każdy z nich przebarwia się inaczej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
nawigatorka 21:29, 13 paź 2017

Ginalle na żółto lub na czerwono zależy od odmiany.