Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

Pszczelarnia 13:36, 16 paź 2017

Aniu, myślałam o tym:
zobacz:
https://selectree.calpoly.edu/tree-detail/acer-tataricum-ginnala

Johanka77 19:36, 16 paź 2017

anna_t napisał(a)
miskantów i runianki nie będzie, ice dance aż za świdośliwe posadzę dalej sesleria. gdzieniegdzie 3 rozlenice lub śmiałki w trójkącie i tu w lewym dolnym rogu przy schodach jedna. żurawki na wiosnę jak mi przezimują po tak póżnym dzieleniu rozmnożę jeszcze zeby ciut więcej było

No proszę! Rozwojowo!
Nie zarasta Ci ta rabata chwastami?
U mnie przez to, że za płotem same pola o chwasty to po dwóch tygodniach już Sajgon na rabatach.
A mam i żwirek, i korę.
Magda70 19:50, 16 paź 2017

anna_t napisał(a)
ogladam to https://www.partero.cz/zahrady-index/#/quick-garden/
i wkręcam się w wielopniowe...............................

ha ha

Boski ten ogród

lece czytac dalej co w koncu wymodzilaś....
Magda70 20:13, 16 paź 2017

Ok, czyli dalej się zastanawiasz jakie drzewa

Moje ginnala na czerwono soczyście się przebarwiają.
Aktualna ich fotka w wątku nad jeziorem
ragsmom 20:19, 16 paź 2017

Hej,Aniu ja z doskoku tylko na chwile, mam taki czas,ze nie wiem jak się nazywam,ale przemyśleniami na temat ginnala chce się podzielić. Mam jeden,małe drzewko na jednym pniu,pokrój jak najbardziej drzewa stycznia, wcale nie krzew. Po pierwszym ogromnym zachwycie jestem jednak nim trochę rozczarowana. Wybawilam się przepięknie, ale... po jednym dniu mocniejszych wiatrów i wcześniejszych chwilowych niskich temperaturach w tej chwili jest juz łysy jednego dnia płonął czerwienią tak że nie dochodziłam od kuchennego okna,bo stamtad go widać najlepiej a teraz... jedyne gole drzewo w ogrodzie. Wszystko inne trzyma liście, nawet katalpa,mimo że przymrozki je trochę zwarzyly,a czerwien ginnala jest tylko wspomnieniem... przez chwilę chciałam ich więcej dosadzic w różnych miejscach ogrodu, ale jednak poprzestanie na tym jednym (i po cichu się pocieszam,że może z wiekiem będzie dłużej cieszył jesienią)
UrsaMaior 20:22, 16 paź 2017

Ha, ja też dziś sadziłam dużego. Ciekawe co piszesz o liściach, muszę zwrócić uwagę.
anna_t 21:52, 16 paź 2017

ivo napisał(a)
Ania widzę że zmiany u Ciebie na lepsze Niestety straciłam trochę orientację gdzie co i z czym ale dopinguję

przyda się, dzięki
ja będę obserwowac twoje poczynania z placykiem bo ciekawa jestem jak zrobisz te płyty. na podsypce? z matą p. chwastom ? itp
anna_t 21:55, 16 paź 2017

kasja83 napisał(a)

Słuszny koncept...ja zaczęłam mojego urabiać na wywalenie Chatki Puchatki i nową altanę. Narazie muszę wycenić imprezę-żeby wiedzieć jakimi kosztami mam go zabić. Ale...koncept placyku ogniskowego mu spasował-więc jest nadzieja w tunelu na rozpieruchę

faceci żeby nas tak urabiali żeby pralkę 6 razy w tygodniu załadować - wyladować- wywiesić-zdjąć-uprasować i poukładac w szafkach

moj sie o koszta nie pyta bo pojęcia o kasie nie ma, najważniejsze jest jak bardzo się zmęczy
anna_t 21:56, 16 paź 2017

Filemon24 napisał(a)
Aniu możesz jeszcze dzielic zurawki na pewno przeimuja

ja mam takiego pecha że jak coś dziele to nagle przestaje pare dni padac i susza następuję. wlasnie tak mam i teraz musze z konewkami latać :/
żurawki odzeliłam
dawno Cie nie było co słychac?
anna_t 21:57, 16 paź 2017

Filemon24 napisał(a)
Patrzę tak na twoją historię rabaty i u mnie jest idento robię rozwalam i udoskonalam non stop haha

nie no ja mam nadzieję że to trzeci i ostatni raz rewolucja na tej rabacie