Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

ivo 07:55, 17 paź 2017

anna_t napisał(a)

przyda się, dzięki
ja będę obserwowac twoje poczynania z placykiem bo ciekawa jestem jak zrobisz te płyty. na podsypce? z matą p. chwastom ? itp

Placyk niby mam zaplanowany ale mam jeszcze kilka wątpliwości. A płyty będą na podsypce,. Mata będzie tylko tam gdzie będzie sam żwir.
AniMa 08:28, 17 paź 2017

anna_t napisał(a)

zarasta strasznie! dlatego malo zdjęć jej mam z poprzednich sezonów bo zanim bym wypieliła te 80m2 to bym padła na gębę i tyle by mnie było
teraz plan jest na ścisk namnożyłam sobie trawek i będę sadzić gęsto co 20-30cm.
ja kupowałam dużo kory na poczatku ale to skarbonka bez dna, może kiedys jak te rośliny będą większe..teraz już to olalam i piele albo piję piwo patrząc na chwasty

HIHIHI I jeszcze sobie rabaty powiększamy
Pszczelarnia 09:41, 17 paź 2017

Aniu, musisz rozeznać jak u Ciebie jest z przymrozkami, czy Twój ogród się na nie łapie. Bo może być tak, że "ginale" nie będą szybko gubić liści jak nie pójdzie na nie fala.

Sprawdź w swojej okolicy - zobacz czy np. cynie w ogrodach sąsiadów już zwarzone są, dynie? To jest trop do rozeznania sytuacji. I jak osłonięty masz ogród.

ragsmom 14:25, 17 paź 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, musisz rozeznać jak u Ciebie jest z przymrozkami, czy Twój ogród się na nie łapie. Bo może być tak, że "ginale" nie będą szybko gubić liści jak nie pójdzie na nie fala.

Sprawdź w swojej okolicy - zobacz czy np. cynie w ogrodach sąsiadów już zwarzone są, dynie? To jest trop do rozeznania sytuacji. I jak osłonięty masz ogród.

Cynie u mnie jeszcze ładne... tylko ten klonik. .. no k nie były to przymrozki tylko mega wiatr a temp ok 3-4 stopni.

Ania nie znam tych odmian,wygoogluje sobie. A z wielopniowych to dorenboosy dla mnie są bezkonkurencyjne. .. sama mam tylko jedno wielopniowe-klon ussuryjski-zapowiada się ciekawie,ale to jeszcze maluch,teraz ma tak do 1.3 m.
kasja83 12:39, 18 paź 2017

anna_t napisał(a)

zarasta strasznie! dlatego malo zdjęć jej mam z poprzednich sezonów bo zanim bym wypieliła te 80m2 to bym padła na gębę i tyle by mnie było
teraz plan jest na ścisk namnożyłam sobie trawek i będę sadzić gęsto co 20-30cm.
ja kupowałam dużo kory na poczatku ale to skarbonka bez dna, może kiedys jak te rośliny będą większe..teraz już to olalam i piele albo piję piwo patrząc na chwasty

Mam to samo wokół tarasu-non stop zarasta chwaściskami-ale dopóki rośliny trochę nie podrosną-to robota głupiego.
Filemon24 20:18, 18 paź 2017

Działam w ogródku i w zyciu i czasu mam mało
Makao_J 13:36, 19 paź 2017

To co za inspiracji potrzebujesz??
Przecież za każdym razem jak znikam z forum i wracam to zmienia się u Ciebie na lepsze. Jesteś już bardziej doświadczona i sama widzisz gdzie coś nie gra. Te daniki z żurawkami fajnie wyglądają. Bardzo lubię tą soczystą zieleń tych tuj.
malkul 20:07, 20 paź 2017

Kasiu macham
malkul 20:41, 20 paź 2017

Ann macham
Rojodziejowa 10:42, 21 paź 2017

Aniu wpadam po poradę chybcikiem. Muszę dziś przesadzić moje Pashminki. Podlane porządnie przez wykopywaniem. Mam pytanie odnośnie cięcia pędów. Na jakiej wysokości to robić?