Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Zana 22:13, 11 mar 2018

Lubię jak robisz podsumowania sezonu, sama jakoś się zmobilizować nie mogę. Zimę przespałam a teraz to już nowy sezon zaczynamy. Życzę, żeby już skończyła się ta plaga strat u Ciebie, bo faktycznie zeszły rok masakryczny był. Fajnie, że łapiesz dystans, są w życiu ważniejsze sprawy niż ogród, choć ogród daje nam mega satysfakcję i pozytywnego kopa na te inne sprawy.
Luki 22:14, 11 mar 2018

Miałem mieć więcej wolnego czasu, a jak zwykle gdy tylko zacznę się odrobinę cieszyć to wszystko dzieje się w drugą stronę ale sobota wolna z piękną pogodą została wykorzystana.
Do odchaczenia można wypisać:
-przycięcie grabów,
- wielkie wycinanie bylin, troszkę jeszcze zostało, ale tragedii nie ma.

W tym tygodniu biorę się za malowanie desek na kompostownik i warzywnik. Codziennie po kilka wieczorem będzie trzeba machnąć
Luki 22:17, 11 mar 2018

Zana napisał(a)
Lubię jak robisz podsumowania sezonu, sama jakoś się zmobilizować nie mogę. Zimę przespałam a teraz to już nowy sezon zaczynamy. Życzę, żeby już skończyła się ta plaga strat u Ciebie, bo faktycznie zeszły rok masakryczny był. Fajnie, że łapiesz dystans, są w życiu ważniejsze sprawy niż ogród, choć ogród daje nam mega satysfakcję i pozytywnego kopa na te inne sprawy.

Tak się u mnie pokomplikowało, że nawet pełnej radości ogród nie daje, więc co się będę stratami przejmować... a później na pewno znów będę marudził
Co nie zmienia faktu, że zmeczenie się na świeżym powietrzu było bardzo przyjemne, a najlepsze jest to, że jest cień nadziei na dokładne wysprzątanie ogrodu wiosną co od paru lat się nie zdarzało
leon60 06:57, 12 mar 2018

Czekam na Twój warzywnik
Urszulla 16:18, 12 mar 2018

Wspominania z zeszłego roku były różne. Ale kwiatki masz śliczne. Nie mam nawet połowy tego co Ty więc głowa do góry. W tym roku nowe wyzwania i porządki w starych
Popatrz sobie na moją 5-latkę we wspomnieniach gdzieś koło 900str.
lindsay80 22:34, 12 mar 2018

Przeczytałam relację z 2017, mimo strat na początku roku, lato już było piękne w ogrodzie.
Oby teraz omijaly Cię te ogrodowe (I nie tylko) przeciwności losu.
Ubiegłą wiosnę miałam podobną z tym malowaniem desek na warzywnik
admete 06:23, 15 mar 2018

Witam się w nowym sezonie

Niestety za niskie miskanty posadziłem w plecach rabaty i nie wiem co z tym fantem zrobić, a zmieniać to mi się za bardzo nie chce

Łukasz a może chcesz sadzonki tych moich wysokich? urosły by wyższe niż ogrodzenie
Będę je dzielić i rozsadzać - a będzie z czego ciachać

będe przesadzać zza rożanki przy garażyku - bo zasłaniają mi graby i robić kontynuację szpaleru przy murze - te co już tam są będę znowu dzielić i cofać trochę do tyłu - więc wszystkie będę miała wyjęte z ziemi więc mogę dzielić

relacja z 2017 świetna
i z całego serducha życzę Ci żeby 2018 dał Ci tylko samą radość i satysfakcję z ogrodniczkowania !!!!!!!!

pozdrawiam Aga
Ewa777 12:55, 15 mar 2018

Jak idzie malowanie? Jesteś do przodu?
malgorzata_s... 13:56, 15 mar 2018

Łukasz macham Znowu zimno idzie
14:03, 15 mar 2018
Luki napisał(a)
Miałem mieć więcej wolnego czasu, a jak zwykle gdy tylko zacznę się odrobinę cieszyć to wszystko dzieje się w drugą stronę ale sobota wolna z piękną pogodą została wykorzystana.
Do odchaczenia można wypisać:
-przycięcie grabów,
- wielkie wycinanie bylin, troszkę jeszcze zostało, ale tragedii nie ma.

W tym tygodniu biorę się za malowanie desek na kompostownik i warzywnik. Codziennie po kilka wieczorem będzie trzeba machnąć

to też juz się rozkręcasz na całego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies