Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

ren133 11:40, 05 maj 2017

eee_taam napisał(a)
to spokojnie poczekam na twój pomysł bo azalie mi pasują .. mozesz wyszstko tam wykombinowac bo i kształt rabaty nie jest ostateczny ..i sie zastanawiam czy by jej nie odciac od przytarasowej rózanki ...na ktorej brakuje zimozielonych...bede tam tez cos dosadzać

PS. bajzel mam wszedzie ...denerwuje nie to bo juz miałobyc ogarniete ...a przez ta pogode nic nie zrobiłam ..dobrze ze chłopsy sie spieli i ten front ucywilizowali ...bo czekał rok ...sam widzisz ...ze bez armii pomocników nie idzie wszystkiego zrobić samemu

Justyna, a Ty nie chcesz właśnie takich porozrzucanych cisów u siebie?
kasja83 11:41, 05 maj 2017

Luki napisał(a)
Pogoda nie sprzyjała, ale kancik na bylinowej zrobiony, trawnik jeden skoszony, posadzone, rozsadzone i przesadzone kolejne około 40 roślin, kolejne metry kostki ułożone. Jestem zadowolony z dzisiejszego dnia

Porozrzucałem Cisy na bylinowej i nawet to jakoś wygląda, ale dwa troszkę ciasno mogę mieć między różami i mam problem bo róż przesadzać nie chcę.
Noc mnie zastałą i zapomniałem zdjęć zrobić.

Przy takim zakresie prac-nie dziwię się, że jesteś zadowolony
malgol 11:50, 05 maj 2017

Podgladam jak rzucasz cisami i wiem ,że u siebie tez jednym musze rzucić bo jakiś ład zrobił a miał być nieład Utwierdziłam się w tym przekonaniu i jutro łopata idzie w ruch póki zbyt mocno się nie zakorzenił

Pokaż fotki rabaty po tym rzucaniu
Luki 11:01, 06 maj 2017

Justynko ja obstawiałem, że z pracami wyrobię się do końca maja... coś myślę, że zawalę termin wykonania prac
Jutro coś szkrobne chociaż to będzie tylko koncepcja bo ciś mi tam po głowie świta

Beatko cóż zrobić, może mnie tylko szlak trafić, a później trzeba się zabrać do roboty... na razie mam pustkę w głowie, a 3 rabaty są praktycznie puste.

Reniu jak wczoraj była pogoda na zdjęcia to zapomniałem, muszę za to dzisiaj coś pstryknąć w zapłakanym krajobrazie
Luki 11:02, 06 maj 2017

Kasiu obecnie to moim hobby jest klupanie kostki bo znowu zmieniam jej układ, ale ja to już nawet bez komentarza zostawie bo szkoda gadać

Gosiu fotki zrobię, dzisiaj biorę ze sobą aparat, chociaż w rozrzucaniu wiele roślin przeszkadza
Madzenka 22:05, 06 maj 2017

Porozrzucane cisy bardzo pasują, ale brakuje mi kul...
lindsay80 22:09, 06 maj 2017

Łukasz, widzę, że kilka frontów robót u Ciebie otwarte, zupełnie tak jak u mnie

Żal tych bukszpanów, które wyleciały - w ogrodach nic nie jest wieczne niestety.
nicol21 22:28, 06 maj 2017

Luki napisał(a)
(...)
Ewelino już od jakiegoś czasu szukam przyzwoitych Cisów na kulki, ale jeszcze takich nie znalazłem, a z malutkich sadzonek to za długo będzie trwało. Rabata bylinowa ma taki charakter, że wieczna nie jest i za te kilkanaście lat jak kule będą 'gotowe' rabata może się zmienić, chociaż kule najładniej wyglądały.
Niestety na spore wydatki sobie nie pozwolę a nawet nie chcę... pozostaje mi kombinować

(...)

Fakt, znalezienie odpowiedniego egzemplarza to klucz do sukcesu. Napisałam Ci że moje mają rok, ale mnie gnębiło i zaczełam szukać. Ten czas tak pędzi! Moje cisy kupowane na stożki są z marca 2015! Myślałam, że na koniec 2016 już będą prawie gites, a tu jeszcze nie ma takiej jednolitości. Może na koniec przyszłego roku. Ale z daleka z przymróżeniem oka to wyglądają na stożki.

Co do kulek to sadziłam po kilka sztuk. Po przycięciu, z przymrózeniem oka i z więksezj odległości to jakiś tam zarys kuli w miarę od razu miały. Jeszcze z rok muszą pociągnać żeby wyglądać jak kule. Kule nasadzałam w 2016 zachęcona tm co wyszło ze stożków.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Luki 23:00, 06 maj 2017

Marzenko wiesz jak mnie ich brakuje ale niestety najzwyczajniej mnie nie stać na buksy ze szkółki, a jeszcze dochodzi strach, że wydałbym kase, a za dwa lata znów to samo... może gdyby nie cała lista strat w dwóch ogrodach pomyślałbym, ale niestety nie oszczędza mnie zła passa ogrodnicza
Tak ładnie było z kulami...

Luki 23:03, 06 maj 2017

Edytko i tu się mylisz wiecznie to mamy robotę w ogrodach i tego na pewno nigdy nie zabraknie
Z tymi frontami to nie dość, że sam sobie wymyśliłem to jeszcze straty dołożyły mi drugie tyle roboty... obecnie mam 3 prawie puste rabaty, których nie planowałem i nie wiem co z nimi zrobić

Ewelino będę jeszcze w kilku szkółkach to może coś wpadnie, ale nie liczę na cud bo budżet mam ograniczony, a wszystko muszę pomnożyć przez 9, albo przynajmniej przez 6.