Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 22:42, 26 cze 2017

Justynko ja to ostrózki też mam bardzo krótko wieczne, pierwszy raz u mnie zimę przetrwały, zawsze wygniły.
Inne rośliny wypełniły straty chociaż jeszcze sporo miejsc straszy

Małgosiu zawsze chciałem gdzieś tak CIsy posadzić i tak się poukładało, że wręcz musiałem bo nic innego nie miałem

Kamila ja mam niższe świecznice, różne są odmiany, ale te wysokie chyba Brunette też mi się podobają

Kindzia busz się straszny zrobił, ale lubię to, ciekaw jestem jak floksy zakwitną bo w tym roku wyrosły wszystkie ogromne

CO do przywrotników to było trzeba mięsem nie karmić, a tak serio to może dlatego, że moje z wiosennego podziału i dlatego mniejsze. Ja kwiaty też dość szybko ścinam, liście są wystarczająco dekoracyjne i trwałe

Powiem Ci, że ja też mam jedną koncepcje na nową rabatę u CIebie i w sumie ciekaw jestem czy miejsce nie będzie to samo co w planach

NA 1 lipca się bardzo nastawiam

Luki 22:46, 26 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

Łukasz, bo czasami już nic nam się nie zostaje.. jak chemia. Byle z głową i jak trzeba. Człowieka też nie zawsze się wyleczy naturalnymi środkami.

Za dużo nas kasy i wysiłku kosztuje ogród, by pozwolić zmarnieć .. nie po to zakładamy ogród by patrzeć jak robale czy grzyby go obracają w niwecz.

A gadki o czystej ekologii są dobre dla kogoś kto nie miał dużych strat... no i przy ekologii trzeba mieć czas na te wszystkie wywary i takie tam czary. Jak się pracuje (tak jak Ty w delegacji) i ogród OGLĄDA SIĘ W NIEDZIELE.. TO CZASAMI TRZEBA IŚĆ NA SKRÓTY.

Na początku też myślałam, że się da czysto ekologicznie.. że jak dobrze przygotuję rabaty to samo urośnie.. poddałam się. Dziś posypałam na ślimaki.. po prostu już nie mam zdrowia do zbierania tego dziadostwa. Śpię po 3 godziny... chemia mi pozwoli pospać godzinę dłużej.. a to 1/3 tego co mi dane.. Doby nie rozciągnę. Na forum tez nie siedzę, zaglądam do siebie.. Zajrzałam do Ciebie boś do mnie zajrzał.. wiec sprawdzam jak tam twoje bukszpany.. i rabata bylinowa.. jestem jej wielka fanka..

Aniu trudno mi się nie zgodzić z ym co napisałaś bo takie niestety są realia, ale sami tego chcemy (ogrodu) to trzeba jakoś znosić wzloty i upadki.
Co do chemii, czas i niewielki ogród może być bez niej prowadzony, nawet duży, ale z sporą dawką energii i ogromną dawką czasu.
Myślałem, że mam mały ogród, ale teraz gdy obrabiam praktycznie 13arów wiem, że to nie jest mało.
Zaglądam do Ciebie na bieżąco, ale czas... coś o Tym wiesz, nawet za dobrze.

Na szczęście ogród i dom widuję już częściej
admete 08:27, 27 cze 2017

Łukasz bylinowa nie zawiodła, jest taki busz że nie widać że czegoś brakuje

Też tego kwiatucha mam, siedział 2 lata w warzywniku i okazało się że trochę się płoży, główna kępa ma bardzo silne, ciężkie do wyrwania korzenie.
Kwiat śliczny!!!!, na początku wsadziłam kilka sadzonek na fioletową, ale po namyśle, przesadziłam pod las - niech tam szaleje , na fioletowej bałabym się tego rozprzestrzeniania

Kindzia 12:34, 27 cze 2017

Nie mam pytań...już się boję Czyli następna sekcja mnie czeka... Nieeeeee...

I w porządalu, że w sobotę Być może ogrodniczki z Poznania od Kapiasa na kawie u mnie będą. Może się zgracie?
Ta ta foremka przyjeżdża do nas na Śląsk

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4873-kiedys-bedzie-pieknie-i-u-mnie-od-nowa?page=721
kasja83 08:23, 29 cze 2017

Luki napisał(a)
Floksik Adessa Pink Star z przetacznikowcem Cupid

Absolutnie idealne zestawienie!!!!Twoje kompozycje to naprawdę szaleństwo jakieś.
malkul 08:54, 29 cze 2017

Łukasz nie śpij
malkul 16:04, 01 lip 2017

napisz mi prosze jak sie dokładnei nazywa ten gość którego mi przywiozłeś, i daj w wolnej chwili świeże fotki red fox
malkul 16:08, 01 lip 2017

jeszcze mam prośbę, co do red foxa- sprawdź wysokość i jakby sie dało to zapisz ile czau mneij więcej kwitnie. i czy potem w sezonie straszy czy jest ładna?
Magda70 17:06, 01 lip 2017

BYlinowa jest zachwycająca
Kindzia 10:05, 02 lip 2017

Dziękuję za dostawę i transport dalej

Masz to kukułcze jajo gdzieś na zdjęciu? Pokaż jak wygląda ta moja upychanka niezaplanowana